Infographic: Statistik Panggunaan Warga Senior lan Internet Senior

Fakta, Tokoh, lan Statistik panggunaan Mobile Senior Internet lan Internet

Stereotipe sing ora bisa digunakake para tuwa, ora ngerti, utawa ora pengin nglampahi wektu kanthi online nyebar ing masarakat. Nanging, apa adhedhasar kasunyatan? Sejatine Milenium dominasi panggunaan Internet, nanging apa ana sawetara Baby Boomer ing saindenging jagad?

Kita ora nganggep lan bakal mbuktekake. Wong tuwa wis nampa lan nggunakake teknologi modern kanggo nambah jumlah saiki. Dheweke ngerti mupangate sinau babagan cara nggunakake laptop, smartphone, lan malah nganggo virtual reality. 

Mangkene sawetara kasunyatan sing nuduhake kasunyatane carane generasi lawas ing masarakat saiki nggunakake Internet.

Pira lan Pinten

Nomer senior ing Internet pancen akeh. Yaiku, paling ora 70% wong sing umure 65 taun utawa luwih nggunakake sawetara wektu kanthi online saben dina.

Rata-rata, generasi lawas nggunakake udakara 27 jam kanthi online saben minggu.

Medalerthelp.org, Web Lansia & World Wide

Kajaba iku, para senior wis nyadari entuk manfaat paling gedhe saka Internet - akses gratis menyang informasi tanpa wates! Mula, panliten nuduhake paling ora 82% wong tuwa nggunakake mesin telusuran kanggo golek informasi babagan topik sing dikarepake.

Umume Wanita Nyemak Cuaca

Salah sawijining sebab utama kenapa para tuwa tuwa online yaiku mriksa cuaca (udakara 66%). Kasunyatan sing dingerteni manawa sampeyan wis tuwa bisa dadi luwih sensitif kanggo owah-owahan kahanan cuaca, mula mriksa kanthi online minangka cara sing apik kanggo tetep siyap. 

Nanging, wong tuwa nggunakake Internet kanggo macem-macem prekara liyane. Sawetara sing paling umum kalebu blanja, informasi babagan panganan, game, kupon lan diskon, lan akeh sebab liyane.

Apa Komunikasi Lansia Liwat Internet?

Stereotipe liyane sing ana babagan wong tuwa ing sekitar kita yaiku dheweke isih ngandelake landline kanggo komunikasi karo kanca lan kulawarga. Sanajan bener kanggo sawetara wong, nanging ora nyebar kaya sing dipikirake sawetara. 

Telung alat komunikasi utama ing Internet yaiku email, aplikasi olahpesen, lan platform media sosial. Udakara 75% wong tuwa komunikasi karo anggota kulawarga nggunakake paling ora siji aplikasi olahpesen. Kaloro sing paling umum yaiku FaceTime lan Skype amarga gampang banget komunikasi karo video lan ngirim gambar.

Piranti Sing Paling Paling Digunakake?

Sanajan kita wis mbudidaya bisa nyedhaki wong tuwa lan teknologi, isih ana ruang kanggo perbaikan. Contone, ponsel biasa isih luwih umum ing antarane generasi lawas tinimbang smartphone. Yen sampeyan tambah dhuwur ing skala umur, saya akeh jurang antarane panggunaan ponsel lan smartphone. 

Contone, 95% wong umur 65-69 nggunakake ponsel, dene 59% nggunakake ponsel cerdas. Nanging, 58% wong sing umur luwih saka 80 nggunakake ponsel, nanging mung 17% nggunakake smartphone. Kayane smartphone isih intimidasi kanggo para wong tuwa, nanging tren iki mesthi bakal diganti kanthi cepet.

Nomer Iki Diarepake Bakal Tuwo Mbesuk

Nomer sing ana gandhengane karo Internet lan wong tuwa wis nyenengake banget. Nanging, samesthine bisa tuwuh luwih cepet ing wektu kasebut. Nalika generasi mudha sing wis duwe teknologi modern bisa dadi tuwa, persentase para senior sing wis melek teknologi bakal tuwuh uga.

Kanggo luwih ngerti babagan topik iki, priksa infographic ing ngisor iki sing dirancang dening Medalerthelp.

Panggunaan Mobile lan Internet Senior

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.