Koran Apa Ora Mati, Adol Berita Wis Mati

Jurnalisme Nes koranDave Winer, Robert Scoble, Scott Karp, Mathew Ingram, lan pirang-pirang ton liyane wis nulis babagan postingan blog Robert, Koran wis mati.

Aku bakal njupuk langkah luwih… adol berita wis mati.

Ing kana Aku ngomong iku. Wis kerja luwih saka sepuluh taun ing industri koran, tegese. Kasunyatane yaiku koran ora adol berita maneh kaya adol pariwara. Pawarta kasebut wis suwe dadi penjualan sekunder koran. Koran duwe warna kanggo adol pariwara. Koran kanthi otomatis sistem pagination kanggo adol pariwara. Koran nggawe pabrik koran anyar kanggo pariwara sing luwih apik. Koran saiki adol surat langsung, majalah, publikasi khusus… ora amarga adol berita nanging amarga nambah penghasilan pariwara.

Akeh wartawan bakal nesu karo omonganku. Nuwun sewu tenan amarga aku ngajeni wartawan. Nanging, lumebu menyang ruangan berita apa wae lan sampeyan bakal weruh anggaran sing disuda, editor makarya kanthi cekak, koran ngisi kesenjangan AP isi Penerbit nerbitake iklan, dudu warta. Warta minangka pangisi ing antarane iklan amarga pariwara nggawa dhuwit.

Akeh strategi sirkulasi ing koran sing nyatane nggawe pariwara luwih akeh tinimbang warta ... “Tuku Surat Kabar Minggu lan sampeyan bakal nampa luwih saka $ 100 ing Kupon.” Aku ora bisa mbayangake kepiye pangrasane wartawan ... disasarake karo kupon 25 sen kanggo kertas toilet.

Aku ora ngira iki beda banget karo evolusi industri liyane. Bayangake kepiye ahli mesin kudu narik set mikrometer lan nggawe mesin otomotif. Mesin kasebut yaiku seniman, sinau perdagangane pirang-pirang taun, sekolah ing sekolah perdagangan, sinau metalurgi canggih, matematika, lan operasi mesin berat. Kiro opo? Dheweke uga wis diganti. Cnc Mills lan robotik wis ngganti teknisi trampil. Saiki wong bisa ngrancang ing komputer lan langsung ngetokake bagean tanpa campur tangan manungsa.

Apa tegese Machinists ora dihormati? Mesthi ora. Dheweke mung diganti. Wartawan uga diganti. Aku ngerti, aku ngerti ... wartawan duwe tanggung jawab, duwe pendhidhikan, verifikasi sumber, dheweke tanggung jawab kanggo omongane. Kabeh kasebut bener, nanging ekonomi sing bisa menang. Nonton warta sore utawa maca koran lan aku njamin sampeyan bakal bisa ndeleng paling ora siji referensi menyang blog, video sing diunggah, utawa situs web. Warta kasebut saiki ora ditemokake lan disebarake maneh dening wartawan, nanging aku lan sampeyan uga wis disebar lan disebar liwat Internet.

Sing sejatine kedadeyan ing kene yaiku para konsumen kudu kanggo tuku kabar wis ilang. Wartawan lan koran minangka media ing antarane masarakat lan warta. Ora ana pilihan liyane. Saiki pilihane tanpa wates lan murah. Wis duwe kualitas? Mbok. Pancen mbandhingake Wikipedia karo Encyclopedia Brittanica. Wikipedia nduwe informasi luwih lengkap lan ora regane sepeser. Brittanica duwe bagian sekedhik artikel nanging luwih kualitas. Kapan pungkasan sampeyan tuku ensiklopedia? Wangsulane sampeyan.

Sejatine aku bisa nulis babagan Blogbar anyar Google. Pos kasebut bisa uga nduwe kesalahan ejaan lan gramatikal, bisa uga ora duwe referensi, bisa uga ora nyenengake kaya sing ana ing kaca Times Technology - nanging tekan ewonan pamaca sing sejatine ora peduli karo perkara kasebut. Dheweke ngerti yen aku nulis lan saiki nggunakake konten kasebut kanggo nambah situs. Ora butuh wartawan kanggo crita kasebut.

Internet minangka media anyar sing ngganti warta ing koran lan wartawan. Rasane sedhih banget, perdagangan sing apik sing bakal ilang. Bakal isih ana wartawan, ora kaya akeh. Bakal isih ana koran, mung ora akeh. Ayo diadhepi. Koran bakal terus golek cara liya kanggo adol pariwara. Sampeyan bisa uga ora mangsi ing wit-witan sing mati, nanging bakal nemokake cara.

Koran ora mati, adol berita wis mati.

9 Komentar

  1. 1

    > Koran saiki adol surat langsung, majalah, publikasi adat?

    Aku bisa hubungane karo iku. Koran kaping pindho saben minggu duwe luwih akeh brosur ing dina Selasa tinimbang kaca warta.

    Kaya industri musik lan film industri koran kudu golek cara anyar kanggo ngedol dhewe - nggawe pengalaman saben dina sing wong ora pikiran shelling metu 1.50 kanggo.

    Iki dadi luwih kanggo koran lokal kutha cilik

    • 2

      Aku seneng titik sampeyan babagan warta lokal. Aku isih seneng karo koran Bisnis ing kene uga koran Komunitas. Padha isih duwe kauntungan gedhe liwat net - sambungan kanggo masyarakat.

      Ironis, kabeh koran gedhe terus adol menyang raksasa ageng sing decentralize warta luwih. Ing Indy, Star diduweni dening Gannett. Gannett terus ngethok sumber daya lokal lan nyoba nyurung luwih akeh menyang perusahaan liwat integrasi sistem. Iku ngethok kertas saka masyarakat, sanadyan. lampus.

      Iku mung ora worth iku kanggo kula kanggo tuku kertas. Aku nindakake saben dina luwih saka sepuluh taun. Aku bisa ngomong kanthi jujur ​​yen aku ora ngerti babagan entuk kabar online gratis.

      • 3

        Ing Kanada - utamané Ontario kabeh koran cilik diduweni dening salah siji saka rong raksasa warta media. Aku ora mikir yen ana koran sing bener-bener independen saka konsekuensi apa wae sing isih ana ing kutha utawa kutha cilik nganti tengah.

        Iki kedadeyan ing limang nganti sepuluh taun pungkasan ing ngendi raksasa loro kasebut tuku. Aku pancene ilang soko terkenal nalika kedaden.

  2. 4

    Artikel sing apik! Aku ora mikir sing iki kudu surprise ageng- saben wiwit web wiwit matèni classifieds koran wis ing alangan, utawa kudu paling temen maujud alangan ana ing dalan.

  3. 5

    Masalahe koran wis puluhan taun ora SOLD kabar. Sawise ana perang koran babagan crita panas. Nalika ana perang pungkasan saka jinis iki sapa bisa ngelingi?

    Penyunting paling dhuwur ing koran kasebut uga kudu dadi salesman lan kepala marketing sing paling apik. Lelungan menyang kios koran gedhe bisa mbuktekake manawa iki ora kedadeyan ing jaman saiki.

    Delengen sampul ngarep majalah ing kios koran dibandhingake karo kaca ngarep koran sing dipajang ing kono. Siji bisa mbantah manawa akeh majalah nggunakake "trik 78-Ways-to-Refresh-Your-Sex-Life" kanggo adol para pamaca. Isih ora bisa dipungkiri yen koran kanthi sistematis ngedol warta lan isine fitur kanggo para pamaca. Kaya-kaya kita kerja kanggo nggawe kaca ngarep luwih mboseni lan kurang relevan tinimbang sing dibutuhake.

    Penyunting bakal mbantah manawa dadi "promosi" murah perusahaane. Aku argue sing paling apik, paling penting, Reporting investigasi sing menang Pulitzer taun iki regane sethitik yen akèh-akèhé saka pelanggan koran ora keganggu maca seri.

    Kita kudu pinter adol kabar maneh. Kita kudu pinter ngandhani sing maca babagan apa sing diwaca yen maca.

    Pungkasane, kita kudu bungah babagan warta lan konten liyane sing kita kirim saben dina, mingguan lan saben wulan lan banjur ngandhani kasenengan kasebut kanthi cara nular marang wong-wong sing ngarep-arep bisa tekan lan pengaruhe karo warta kasebut. Yen kita minangka editor nindakake tugas iki, dolar bakal ngetutake lan koran (ora ketompo carane dikirim) bakal berkembang.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.