Koran Apa Ora Mati, Adol Berita Wis Mati

Jurnalisme Nes koranDave Winer, Robert Scoble, Scott Karp, Mathew Ingram, lan pirang-pirang ton liyane wis nulis babagan postingan blog Robert, Koran wis mati.

Aku bakal njupuk langkah luwih… adol berita wis mati.

Ing kana Aku ngomong iku. Wis kerja luwih saka sepuluh taun ing industri koran, tegese. Kasunyatane yaiku koran ora adol warta maneh kaya adol pariwara. Pawarta kasebut wis suwe dadi penjualan sekunder koran. Koran duwe warna kanggo adol pariwara. Koran kanthi otomatis sistem pagination kanggo adol pariwara. Koran nggawe pabrik koran anyar kanggo pariwara sing luwih apik. Koran saiki adol surat langsung, majalah, publikasi khusus… ora amarga adol berita nanging amarga nambah penghasilan pariwara.

Akeh wartawan bakal nesu karo omonganku. Nuwun sewu tenan amarga aku ngajeni wartawan. Nanging, lumebu menyang ruangan berita apa wae lan sampeyan bakal weruh anggaran sing disuda, editor makarya kanthi cekak, koran ngisi kesenjangan AP isi Penerbit nerbitake iklan, dudu warta. Warta minangka pangisi ing antarane iklan amarga pariwara nggawa dhuwit.

Akeh strategi sirkulasi ing koran sing nyatane nggawe pariwara luwih akeh tinimbang warta ... “Tuku Surat Kabar Minggu lan sampeyan bakal nampa luwih saka $ 100 ing Kupon.” Aku ora bisa mbayangake kepiye pangrasane wartawan ... disasarake karo kupon 25 sen kanggo kertas toilet.

Aku ora ngira iki beda banget karo evolusi industri liyane. Bayangake kepiye ahli mesin kudu narik set mikrometer lan nggawe mesin otomotif. Mesin kasebut yaiku seniman, sinau perdagangane pirang-pirang taun, sekolah ing sekolah perdagangan, sinau metalurgi canggih, matematika, lan operasi mesin berat. Kiro opo? Dheweke uga wis diganti. CNC Mills lan robotik wis ngganti teknisi trampil. Saiki wong bisa ngrancang ing komputer lan langsung ngetokake bagean tanpa campur tangan manungsa.

Apa tegese Machinists ora dihormati? Mesthi ora. Dheweke mung diganti. Wartawan uga diganti. Aku ngerti, aku ngerti ... wartawan duwe tanggung jawab, duwe pendhidhikan, verifikasi sumber, dheweke tanggung jawab kanggo omongane. Kabeh kasebut bener, nanging ekonomi sing bisa menang. Nonton warta sore utawa maca koran lan aku njamin sampeyan bakal bisa ndeleng paling ora siji referensi menyang blog, video sing diunggah, utawa situs web. Warta kasebut saiki wis ora ditemokake lan disebarake maneh dening wartawan, nanging aku lan sampeyan uga wis disebar lan disebar liwat Internet.

Apa sing sejatine kedadeyan ing kene yaiku para konsumen kudu kanggo tuku kabar wis sirna. Wartawan lan koran minangka media ing antarane masarakat lan warta. Ora ana pilihan liyane. Saiki pilihane tanpa wates lan murah. Wis duwe kualitas? Mbok. Pancen mbandhingake Wikipedia karo Encyclopedia Brittanica. Wikipedia nduwe informasi luwih lengkap lan ora regane sepeser. Brittanica duwe bagian sekedhik artikel nanging luwih kualitas. Kapan pungkasan sampeyan tuku ensiklopedia? Wangsulane sampeyan.

Sejatine aku bisa nulis babagan Blogbar anyar Google. Pos kasebut bisa uga duwe kesalahan ejaan lan gramatikal, bisa uga ora duwe referensi, bisa uga ora nyenengake kaya sing ana ing kaca Times Technology - nanging tekan ewonan pamaca sing sejatine ora peduli karo perkara kasebut. Dheweke ngerti yen aku nulis lan saiki nggunakake konten kasebut kanggo nambah situs. Ora butuh wartawan kanggo crita kasebut.

Internet minangka media anyar sing ngganti warta ing koran lan wartawan. Rasane sedhih banget, perdagangan sing apik sing bakal ilang. Bakal isih ana wartawan, ora kaya akeh. Bakal isih ana koran, mung ora akeh. Ayo diadhepi. Koran bakal terus golek cara liya kanggo adol pariwara. Sampeyan bisa uga ora mangsi ing wit-witan sing mati, nanging bakal nemokake cara.

Koran ora mati, adol berita wis mati.

9 Komentar

  1. 1

    > Koran saiki adol surat langsung, majalah, publikasi khusus?

    Aku bisa ngubungake. Kertas kaping pindho saben minggu kita duwe luwih akeh flyer ing dina Selasa tinimbang karo kaca warta.

    Kaya industri musik lan film, industri koran kudu nemokake cara anyar kanggo adol dhewe - dadi pengalaman saben dinane supaya masarakat ora kepengin menehi 1.50.

    Luwih-luwih iki kalebu koran lokal kutha cilik

    • 2

      Aku seneng karo topik babagan warta lokal. Aku isih seneng koran Bisnis ing kene kanthi lokal uga koran Komunitas. Dheweke isih duwe kaluwihan gedhe tinimbang net - hubungane karo komunitas.

      Ironis, kabeh koran gedhe terus adol menyang raksasa gedhe sing desentralisasi warta kasebut. Ing Indy, Star duweke Gannett. Gannett terus nyuda sumber daya lokal lan nyoba luwih akeh kanggo perusahaan liwat integrasi sistem. Nanging, ngethok kertas saka komunitas. Lampus

      Pancen ora migunani yen aku tuku kertas kasebut. Aku nglakoni saben dina luwih saka sepuluh taun. Aku sejatine bisa ngomong manawa ora kurang informasi babagan entuk warta kanthi online gratis.

      • 3

        Ing Kanada - utamane ing Ontario kabeh koran cilik duweke salah siji saka rong raksasa berita media. Aku ora mikir ana koran sing mandhiri kanthi konsekuensi sing isih ana ing kutha-kutha cilik utawa kutha-kutha cilik.

        Suwene iki suwene limang nganti sepuluh taun kepungkur ing endi kaloro raksasa kasebut terus tuku. Aku mikir tenan kita kelangan sesuatu sing terkenal nalika kedadeyan kasebut.

  2. 4
  3. 5

    Masalahe yaiku koran wis ora SOLD warta wis puluhan taun. Sawise ana perang koran amarga crita panas. Kapan perang pungkasan saka jinis iki ora ana sing eling?

    Editor ndhuwur koran kasebut uga kudu dadi salesman lan pejabat pemasaran paling apik. Perjalanan menyang toko berita gedhe bisa mbuktekake manawa ora kaya ngono ing jaman saiki.

    Delengen sampul ngarep majalah ing kios koran dibandhingake karo kaca ngarep koran sing ditampilake ing kana. Ana sing bisa ujar manawa akeh majalah nggunakake "trik 78 Cara-To-Refresh-Your-Sex-Life" sing murah kanggo adol pembaca. Isih ora bisa disangkal manawa koran kanthi sistematis adol berita lan konten konten kanggo para pamaca. Kayane kita ngupayakake nggawe kaca ngarep luwih mboseni lan ora relevan tinimbang sadurunge.

    Penyunting bakal ujar manawa "promosi" nggawe perusahaan murah. Aku ujar manawa laporan investigasi sing paling penting lan paling penting sing menang ing Pulitzer taun iki ora ana regane yen mayoritas pelanggan koran ora repot-repot maca seri kasebut.

    Kita kudu trampil adol warta maneh. Kita kudu luwih trampil ngandhani para pamiarsa yen maca.

    Pungkasane, kita kudu seneng banget babagan warta lan konten liyane sing kita kirim saben dina, mingguan lan saben wulan, banjur komunikasi kanthi cara infeksi menyang wong sing kita ngarep-arep bisa nggayuh berita. Yen kita minangka editor nindakake tugas iki, dolar bakal ngetutake lan koran (ora preduli kepiye cara ngirimake) bakal sukses.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.