Penjualan Layanan Diri utawa Regane Regane Nilai - Isih Babagan Pengalaman

wutah wutah

Mau bengi, aku nekani acara sing ditindakake PactSafe. PactSafe minangka platform kontrak elektronik lan clickwrap adhedhasar awan API kanggo Saas lan eCommerce. Iki minangka salah sawijining platform SaaS nalika aku ketemu pendiri nalika dheweke isih anyar lan saiki visi Brian saiki wis nyata - nyenengake banget.

Pembicara ing acara kasebut yaiku Scott McCorkle kondhang Salesforce nalika dadi CEO Cloud Marketing Salesforce. Aku seneng kerja ing Scott ing Salesforce, lan iku pengalaman sinau sing apik. Scott minangka salah sawijining pimpinan sing mesthi nemokake cara kanggo mindhah produk lan perusahaan kasebut, sanajan ana alangan dalan - manungsa utawa teknologi.

Salah sawijining poin sing digawe Scott nalika diskusi yaiku tumpukan teknologi nyusut kanthi penting, lan pengalaman pelanggan lagi skyrocketing. Kita duwe sesi breakout ing tabel ing ngendi Scott nuduhake crita babagan crita babagan kedadeyan karo Salesforce lan klien ExactTarget.

Reregan Publik dibandhingake karo Harga sing Didhasarake Nilai

Obrolan kasebut dadi diskusi babagan rega umum lan penjualan swadaya dibandhingake karo penjualan metu lan rega adhedhasar regane. Sawise makarya ing SaaS karo loro model kasebut, aku nuduhake pengalaman karo saben wong. Aku uga nyengkuyung tabel kanggo ndownload lan maca ebook Mike McDerment saka Freshbook, Ngilangi Watesan Wektu (gratis).

Rega tetep mbutuhake pendanaan utawa bathi pinunjul kanggo ngasilake pertumbuhan perusahaan. Yen sampeyan ora duwe wates sing signifikan, sampeyan bakal tuwuh sacara organik. Sampeyan bisa uga ora apa-apa yen sampeyan pengin tuwuh tanpa utang kanggo perusahaan sampeyan. Nanging tuwuh alon kanthi resiko. Ing nalika alangan mlebu kanggo nemokake solusi sing luwih murah utawa nggawe sampeyan dhewe dadi kasunyatan sing luwih gedhe, pasar bisa ngliwati sampeyan. Yen sampeyan mbukak platform SaaS saiki, kemungkinan sampeyan kudu mogok nalika wesi panas. Kaya sing diandharake Scott, sampeyan kudu gelem nggawe irung getih.

Regane adhedhasar nilai nawakake kesempatan kanggo entuk bathi gedhe kanthi ngidini pelanggan menehi rega barang lan layanan tinimbang sampeyan menehi rega. Rega tetep bisa dadi dhasar yen pesaing muncul - sing asring ditindakake. Rega adhedhasar nilai bisa nyedhiyakake wates lan modal sing bisa digunakake kanggo tuwuh. Beda karo apa sawetara perusahaan sing menehi lisensi ExactTarget kanggo perusahaan liyane bisa uga eksponensial. Nalika ora ana garis dhasar, ora ana sing kasurung mlebu, nanging ora ana langit-langit. Dadi korporat global layanan finansial bisa mbayar luwih akeh saben pesen tinimbang bisnis cilik sing mlebu ing dina pungkasan kuartal penjualan.

Industri email minangka kombinasi saka loro strategi kasebut. Pemain kaya Mailchimp duwe model rega umum, dene ExactTarget duwe rega adhedhasar regane. Kaloro perusahaan kasebut njeblug kanthi tuwuh amarga produk apik lan layanan apik tenan - nanging pungkasane ExactTarget menang balapan, ngulu pasar perusahaan lan tuku dening Salesforce. Bathi adhedhasar regane lan pertumbuhan penjualan sing agresif ngasilake investasi luwih lanjut menyang perusahaan - lan sisane minangka sejarah.

Trust lan Panguwasa

Aku wis mbahas sadurunge babagan pemasaran online mbutuhake kepercayaan lan panguwasa. Ing dongeng MailChimp vs ExactTarget, kalorone diakoni dening industri. ExactTarget kerja keras kanggo entuk pangenalan liwat laporan industri kaya Gartner lan Forrester. Dheweke uga nggarap wong sing ngupayakake RFP gedhe, Scott nuduhake crita nalika menang 5 saka 5 RFP sing negesake tuwuhing perusahaan, nanging pungkasane sukses. Amarga ExactTarget menangake pelanggan gedhe, dheweke nggunakake merek kasebut kanggo entuk luwih akeh merek. Lan dheweke duwe tim manajemen akun sing luar biasa sing nggawe hubungan sing dipercaya karo pimpinan industri.

Ing kasus Mailchimp, dheweke gumantung karo penjualan swalayan, antarmuka panganggo sing unggul, merek sing nyenengake, lan departemen layanan sing responsif. Nyatane, nalika aku mbukak kita DK New Media kantor, aku entuk kothak hadiah sing luar biasa saka Mailchimp matur suwun. Aku ora krungu apa-apa saka ExactTarget (iku dudu kritik, aku ora ana ing dhaptar target). Mailchimp ngrungokake ing media sosial, ngakoni aku minangka pengaruh, lan ngerti aku bakal nyebar.

MailChimp lan ExactTarget bisa digunakake kanggo nggawe pengalaman pelanggan sing unik. Teknologi kasebut ora nyebabake. Kaloro perusahaan ngirim pesen elektronik. Hasil lan pangiriman ExactTarget ing wiwitan pancen narik kawigaten perusahaan saka pelanggan perusahaan, nanging ing pungkasan taun yaiku manajemen akun lan kemampuan nggawe solusi meh mokal kanggo klien global. Dheweke duwe wewenang, banjur nggawe kapercayan kanthi ngrampungake proyek kasebut.

Timer karo Tim Penjualan

Layanan mandiri minangka pengalaman mlebu total lan mbutuhake merek apik tenan lan gelombang kesadaran pasang surut kanthi online. Yen sampeyan duwe produk sing paling unggul, sampeyan bisa menang ing pasar. Aku percaya slack wis nindakake iki. Amarga duwe kontraktor sing bisa digunakake kanggo proyek sing ana ing njaba proyek, aku gumun nalika kaping pisanan nampa cathetan saka Slack yen dheweke mbalekake dhuwit kanggo pangguna sing durung mriksa. Apa kepenak? Lali app; Aku seneng banget karo pengalaman kasebut. (Ora kalebu nambahake integrasi giphy sing ngguyu tetep sedina muput).

Slack uga nembus perusahaan kasebut. Sejatine soko sing ora asring kita deleng karo platform swadaya. C-Suite asring angel ditrapake kanthi pemasaran sosial lan konten. Yen klien pengin adol menyang C-Suite, umume ndeleng kesempatan kanggo wong liya kaya mangan, konferensi, lan kesempatan liyane. Slack minangka pangecualian nanging nduweni tujuwane trifecta, pengalaman produk sing hebat, rega lan regane, lan ton investasi sing nggawe gelombang PR sing nyapu online. Iki tumindak angel.

Tim sales duwe ngalami évolusi Wis suwe ngrembug babagan adol sosial, lan sampeyan bakal bisa ndeleng papan putih saka kita kanthi sawetara kesempatan kanggo latihan. Wong kudu eling yen lelungan pelanggan saiki wis nggawa wayahe kasunyatan ing ngarep perusahaan. Sawetara pemasar kanthi salah percaya yen nggawe pembeli dadi pesenan. Kosok baline, salespe kudu luwih cetha maneh amarga saben prospek wis nindakake paneliten lan mung ngubungi dheweke ing pungkasan siklus tuku. Wong sing adol ora ana kanggo ndhidhik klien; sing asring wis rampung. Tim Sales sampeyan kasedhiya kanggo ngatasi tantangan sing paling angel.

Tim penjualan asring dadi kombinasi bakat.

  • Tim duwe sadean sing isih enom lan seger sing tenanan lan ora mangsuli. Amarga aku ora seneng negosiasi, aku sengit karo wong liya. Aku bakal ora nggatekake telpon lan email sedina muput amarga dheweke asring ngobrol babagan produk utawa layanan sing ora dibutuhake. Penjualan iki bisa nggawe seprapat, nanging suwe-suwe bisa ngrusak pengalaman merek sampeyan.
  • Wicaksana, pimpinan industri sing duwe Rolodex lengkap pelanggan sing bisa didol bola-bali amarga wis nggawe kepercayaan karo para pembeli ing saben perusahaan sing wis digunakake. Wong dodol iki dadi favoritku amarga dheweke ngerteni nilai solusine sing bisa nggawa aku, lan aku dipercaya bisa menehi rega miturut kabutuhanku. Dheweke ora bakal duwe risiko adol barang sing ora dakkarepake amarga ora bakal nglanggar kapercayan kasebut. Lan dheweke minangka sumber daya jaringan apa bisa adol utawa ora.

pengalaman

Kabeh bisa dingerteni saka pengalaman sing digawe bisnis. Iki bisa dadi pengalaman virtual liwat produk unggulan, utawa bisa dadi pengalaman pribadi liwat sumber daya manungsa sing sampeyan duweni internal. Umume, produk mandhiri mbutuhake investasi akeh kanggo pangguna, lan ora ana frustasi utawa ora ana amarga pangguna milih sampeyan amarga ora pengin ngomong karo wong liya.

Sanajan sampeyan bisa ngirit dhuwit kanthi nyuda tenaga penjualan manungsa, sampeyan kudu nandur modal akeh kanggo nggawe pengalaman sing unggul, nuwuhake tembung sing apik, lan ndorong kesadaran liwat hubungan masarakat kanggo ngucapake kabar kasebut. Ora murah. Lan yen sampeyan kanthi agresif menehi rega platform kanggo saingan ing pasar, sampeyan bisa uga ora cukup cukup kanggo nandur modal ing pemasaran sing dibutuhake.

Pengalaman produk sing unggul bisa ngatasi pangeluaran pemasaran, nanging iki marketing marketing produk sing khas. Kemungkinan, sampeyan kudu duwe wates sing apik kanggo nggawa sumber daya manungsa sing dibutuhake kanggo ngatasi kekurangan lan njamin sukses klien. Rega adhedhasar nilai bisa uga dadi pilihan sing luwih apik ing pirang-pirang kahanan.

2 Komentar

  1. 1

    Pos sing apik, Doug. Kita seneng duwe sampeyan - lan aku setuju, aku uga mikir babagan kerumitan rega lan kekarepan berkembang kanggo perusahaan sing diwiwiti kanthi cara siji, nanging bisa uga duwe produk sing cocog karo liyane.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.