Contoh Pedoman Media Sosial Perusahaan

pedoman media sosial

Nalika nindakake riset babagan buku kasebut, aku nemokake emas cilik sing apik iki Blog kuadrat PR Shift Komunikasi… 10 Pedoman Media Sosial Top. Dheweke nyedhiyakake lan ora mbutuhake atribusi apa wae kanggo digunakake komersial.

10 Pedoman Top Partisipasi Media Sosial ing [Perusahaan]

Pedoman iki ditrapake kanggo karyawan [Perusahaan] utawa kontraktor sing nggawe utawa nyumbang blog, wiki, jaringan sosial, dunia virtual, utawa jinis Media Sosial liyane. Apa sampeyan mlebu ing Twitter, Yelp, Wikipedia, Facebook utawa Google+, utawa menehi komentar ing blog media online, pandhuan iki kanggo sampeyan.

Nalika kabeh karyawan [Perusahaan] bisa melu ing Media Sosial, kita ngarepake manawa kabeh wong sing melu komentar online ngerti lan nuruti pandhuan sing gampang nanging penting iki. Aturan kasebut bisa uga ketat lan ngemot jargon sing bisa dideleng kanthi legal, nanging elinga manawa target umum kita gampang: melu online kanthi cara sing sopan lan relevan sing nglindhungi reputasi kita lan mesthi ngetutake surat lan semangat ukum. .

  1. Transparan lan ujar manawa sampeyan kerja ing [Perusahaan]. Kejujuran sampeyan bakal dicathet ing lingkungan Media Sosial. Yen sampeyan nulis babagan [Perusahaan] utawa pesaing, gunakake jeneng asline, identifikasi manawa sampeyan kerja karo [Perusahaan], lan jelas babagan peran sampeyan. Yen sampeyan duwe kapentingan babagan apa sing sampeyan diskusekake, dadi wong sing pertama ngomong.
  2. Aja makili dhewe utawa [Perusahaan] kanthi cara sing salah utawa nyasab. Kabeh pernyataan kudu bener lan ora mblusukake; kabeh klaim kudu dibuktekake.
  3. Kirim komentar sing migunani, hormat? kanthi tembung liya, mangga, ora ana spam lan ora ana komentar sing ora topik utawa nyerang.
  4. Gunakake akal sehat lan sopan santun: umpamane, luwih becik njaluk ijin kanggo nerbitake utawa nglaporake obrolan sing dianggep pribadi utawa internal kanggo [Perusahaan]. Priksa manawa upaya transparan ora nglanggar privasi, kerahasiaan, lan pedoman hukum [Perusahaan] kanggo pidato komersial eksternal.
  5. Tancepake area keahlian sampeyan lan aja bebas menehi perspektif sing unik kanggo kegiatan sing ora rahasia ing [Perusahaan].
  6. Yen ora setuju karo pendapat wong liya, tetep cocog lan sopan. Yen sampeyan ana ing kahanan online sing katon antagonis, aja kakehan defensif lan aja langsung mundur saka obrolan: aja njaluk saran marang Direktur PR lan / utawa ngilangi dialog kanthi sopan cara sing nuduhake apik ing [Perusahaan].
  7. Yen sampeyan pengin nulis babagan kompetisi, priksa manawa prilaku diplomatis, bukti kanthi jelas lan sampeyan duwe ijin sing cocog.
  8. Aja nganti menehi komentar apa-apa sing ana gandhengane karo perkara ukum, pengadilan, utawa pihak [Perusahaan] sing uga ana ing pengadilan.
  9. Aja melu ing Media Sosial nalika topik sing dibahas bisa uga dianggep minangka kahanan krisis. Malah komentar anonim bisa uga dilacak menyang alamat IP utawa [Perusahaan] sampeyan. Referensi kabeh kegiatan Media Sosial babagan topik krisis menyang PR lan / utawa Direktur Urusan Hukum.
  10. Dadi pinter nglindhungi dhewe, privasi, lan informasi rahasia [Perusahaan]. Apa sing sampeyan terbitake bisa diakses kanthi dawa lan bakal suwe, mula pikirake isi kanthi tliti. Google duwe memori dawa.

CATHETAN: Pitakon media mainstream kudu takon menyang Direktur Hubungan Masyarakat.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.