Pusat Preferensi Cloud Marketing Salesforce: AMPScript lan Conto Kaca Cloud

Kode Halaman Preferensi Cloud-Sales Marketing AMPscript Integrasi

Crita sejati ... karirku pancen wis kliwat luwih saka sepuluh taun kepungkur nalika miwiti dadi Konsultan Integrasi kanggo ExactTarget (saiki Salesforce Marketing Cloud). Pakaryan kula ndamel kula ing saindenging jagad mbantu perusahaan kanggo ngembangake integrasi jero karo platform kasebut lan saya akeh nggunakake institusi babagan platform kasebut mula dipromosekake dadi Manajer Produk.

Tantangan Product Manager kanggo organisasi sing sadurunge dadi duweke pangembang pungkasane saya maju. Iki minangka organisasi sing apik, nanging aku sejatine ora nate diduweni produk. Dadi, nalika kanca-kanca ing dhukungan, sales, lan marketing produk ngupayakake aku kanggo nggawe pangowahan nyata ... kasunyatane yaiku tim pangembangan asring ngetrapake solusi sing beda lan aku bakal ngerteni sawetara dina sadurunge dirilis.

Salah sawijining proyek pungkasan yaiku nggarap platform skrip internal sing bakal ngidini para pelanggan nambah skrip menyang email. Aku kerjo bareng karo Manajer Produk liyane lan kita nindakake akeh riset ... pungkasane mutusake kanggo nggawe pendekatan gaya JQuery kanthi fungsi dhewe, nanging kalebu kemampuan kanggo lulus lan ngonsumsi susunan, nggunakake JSON, lsp. solusi… nganti tekan pembangunan. Ing wiwitan siklus produk, perpustakaanku dibuwang lan pangembang senior diganti AMPscript.

Taun mengko, ing Mitra Salesforce perusahaan sing dadi mitra aku saiki nggawe kompleks, integrasi perusahaan, lan aku mesthi melu AMPscript saben dinane - bisa uga nambah logika konten email utawa nggawe Cloud Page. Mesthi wae, frustasi nalika kerja saben dina karo AMPscript nggawe aku yakin yen keputusan sing salah ditindakake maneh nalika semana ... solusiku mesthi luwih elegan. Aku rumangsa yen bakal bali program TRS-80 ing BASIC.

Editor sing sampeyan gunakake kanggo Kaca Cloud ora dingerteni. Ora kalebu masalah sederhana kayata ngumumake variabel utawa kesalahan sintaks karo kode sampeyan. Nyatane, sampeyan pancen bisa nerbitake kaca sing bakal ngasilake 500 kesalahan server. Uga ana rong kolom jeneng kanggo kaca sampeyan… aja takon kenapa.

Pro-tip: Yen Cloud Pages ora nate ngasilake data sampel nalika arep diterbitake lan kayane bakal diproses ing salawas-lawase… sampeyan bakal menehi kesalahan. Yen sampeyan nerbitake, sampeyan kudu mbusak Cloud Page kabeh lan miwiti maneh. Pendugaanku yaiku infrastruktur sing dibangun ora cukup cerdas kanggo ngenali pangowahan kode lan tetep ngolah kode cache.

Kajaba iku, sampeyan bakal seneng ngerti manawa akeh conto conto kode sing nduwe kasalahan sintaks dhewe. Yo wis! Pengalaman sing nggegirisi ... nanging sampeyan isih bisa lan kudu nggunakake amarga menehi keluwesan sing luar biasa.

Cathetan sisih: Ana Cloud Page anyar pengalaman… Ing kayane katon mung nglacak kulit kaca maneh lan ora menehi informasi tambahan. Aku seneng versi lawas luwih apik kanggo urutan penerbitan multi-langkah.

Nalika perusahaanku Highbridge nggawe solusi sing aktif, Ajax sing nggabungake macem-macem sistem lan nggabungake ekstensi data karo AMPscript, SSJS, Cloud Pages, lan email… Aku pengin nuduhake conto sederhana babagan carane sampeyan bisa miwiti kanthi nggunakake AMPscript kanggo nggoleki conto Salesforce lan narik data bali. Ing kasus iki, lapangan boolean sederhana sing nahan bendera langganan master. Sampeyan bisa, mesthi ngluwihi kode iki kanggo nggawe kabeh kaca preferensi utawa pusat profil sing bisa digunakake.

Gawe Link Cloud-Page karo Data Pelanggan

Yen sampeyan ndeleng rincian Cloud Page, sampeyan bisa entuk ID kaca unik kanggo kaca sing bisa dilebokake ing email.

id kaca maya

Syntax kaya ing ngisor iki:

<a href="%%=RedirectTo(CloudPagesURL(361))=%%">View My Preferences</a>

AMPscript kanggo Data Salesforce liwat Cloud Pages liwat Ekstensi Data

Langkah kapisan nggawe AMPscript sampeyan kanggo ngumumake variabel lan njupuk data saka Salesforce sing digunakake ing kaca sampeyan. Ing conto iki, lapangan Boolean Salesforce sing nduwe bener utawa salah diarani OptedOut:

%%[

/* Declare EVERY variable */
VAR @contactKey,@agent,@referrer,@unsub
VAR @rs,@updateRecord,@checked
 
/* Request your ContactKey from the querystring */
Set @contactKey = Iif(Empty([_subscriberKey]),RequestParameter("contactKey"),[_subscriberKey])

/* Set unsub to false unless it is passed in the querystring */
SET @unsub = Iif(Not Empty(RequestParameter('unsub')),RequestParameter('unsub'),'false')
 
/* If unsub, then update the Salesforce field OptedOut */ 
IF NOT Empty(@unsub) THEN
  SET @updateRecord = UpdateSingleSalesforceObject('contact',@contactKey,'OptedOut', @unsub)
ENDIF

/* Retrieve the Salesforce Contact record */
Set @rs = RetrieveSalesforceObjects('contact', 'FirstName,LastName,OptedOut', 'Id', '=', @contactKey);
 
/* Get the fields from the record */
 IF RowCount(@rs) == 1 then
  var @record, @firstName, @lastName, @optout
  set @record = Row(@rs, 1)
  set @firstName = Field(@record, "FirstName")
  set @lastName = Field(@record, "LastName")
  set @optout = Field(@record, "OptedOut")
ENDIF

/* Build a string for your checkbox to be checked or not
 set @checked = '';
 IF (@optout == 'true') THEN
  set @checked = 'checked'
 ENDIF
 
]%%

Saiki sampeyan bisa nggawe HTML lan formulir sing ngolah panyuwunan:

<!DOCTYPE html>
<html>
   <title>Profile Center</title>
   <body>
      <h2>Your Profile:</h2>
      %%[ if RowCount(@rs) == 1 then ]%%
      <ul>
         <li><strong>First Name:</strong> %%=v(@firstName)=%%</li>
         <li><strong>Last Name:</strong> %%=v(@lastName)=%%</li>
         <li><strong>Unsubcribed:</strong> %%=v(@optout)=%%</li>
      </ul>
      <form method="get">
       <div>
         <input type="hidden" id="contactKey" name="contactKey" value="%%=v(@contactKey)=%%">
         <input type="checkbox" id="unsub" name="masterUnsub" value="true" %%=v(@checked)=%%>
         <label for="masterUnsub">Unsubscribe From All</label>
        </div>
       <div>
         <button type="submit">Update</button>
        </div>
     </form>
      %%[ else ]%%
      <p>You don't have a record.</p>
      %%[ endif ]%%
   </body>
</html>

Mekaten… gabung kabeh lan sampeyan duwe kaca preferensi sing dianyari karo cathetan pelanggan lan kirim panjaluk nganyari lapangan boolean (bener / salah) ing Salesforce. Saiki sampeyan bisa nggawe pitakon khusus ing lapangan kasebut supaya kabeh kontak sing dipilih ora dikirimi email!

Cara Nambah Kaca Preferensi utawa Pusat Profil

Mesthine, iki mung nggodha apa sing bisa ditindakake kanthi kaca preferensi. Peningkatan sing pengin sampeyan pikirake:

  • Populate teks nyata saka ekstensi data liyane supaya tim pemasaran sampeyan bisa nganyari konten kaca kapan wae sing dikepengini tanpa ndemek kode kasebut.
  • Populasi ekstensi data dhaptar publikasi lan loop liwat publikasi kanggo nawakake pilihan milih utawa milih pilihan saliyane master langganan.
  • Populasi ekstensi data alesan kanggo njupuk kenapa pelanggan langganan.
  • Populasi informasi profil liyane saka cathetan Salesforce kanggo menehi informasi profil tambahan.
  • Ngolah kaca nganggo Ajax supaya sampeyan bisa ngenggoni kanthi lancar.
  • Nawakake sarana registrasi supaya pangguna bisa ngakses pusat profil pribadi kapan wae.

Sumber Daya Tambahan kanggo AMPscript

Yen sampeyan njaluk pitulung tambahan kanggo sinau lan nggunakake AMPscript, iki kalebu sumber daya sing apik:

  • Pandhuan AMPscripte - diatur dening sawetara karyawan Salesforce, iki minangka database sintaks AMPscript sing cukup lengkap, sanajan contohe pancen entheng. Yen luwih kuat, bisa uga investasi sampeyan.
  • Trailhead AMPscript - Salesforce's Trailhead minangka sumber sinau gratis lan bisa mbantu sampeyan ngrampungake dhasar-dhasar basa nganggo AMPscript, SSJS, lan kepiye cara loro-lorone bisa sesambungan.
  • Exchange Stack kanggo Salesforce - komunitas online sing apik kanggo njaluk tulung karo conto sampel kode AMPscript.

Ana ton kesempatan kanggo nggabungake Cloud Pages karo Salesforce kanggo nyedhiyakake pengalaman pangguna sing unggul. Lan yen perusahaan sampeyan angel, sampeyan bisa ngubungi terus kanggo mbantu!

kontak Highbridge

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.