Malah Ngambang Iwak Mati

iwak

Tansaya saya gedhe dening optimis lan pesimis, Ibukku bisa dadi wong sing paling nyenengake sing paling nyenengake sing bisa sampeyan kenal. Dheweke priksa manawa aku dibesarkan kanthi pola pikir sing akeh banget, ora kepengin apa-apa kajaba kabeh wong lan ngupayakake kabeh kanggo mbantu wong liya. Nalika aku wiwit sinau lan diwasa, aku takon marang dheweke kenapa dheweke nulungi wong sing pancen dheweke ora seneng lan tanggapane gampang.

Matt kabeh wong bisa luwih apik lan nulungi wong liya bisa mbantu masarakat. Elinga "pasang pasang ngangkat kabeh kapal". Aku ora ngerti yen pesen dheweke minangka pesen gedhe sing bakal dakpilih kanggo sinau babagan ekonomi mengko nalika kuliah. Aku maneh ngerti yen babagan ekonomi, yen prekara apik "pasang surut ngangkat kabeh kapal."

Mangsa boom taun 90an pancen mbuktekake Ibu lan profesor ekonku kabeh jenius. Luwih saka 15 taun (nganti 2008) gelombang ekonomi sing mundhak pancen mundhakake prahu kabeh. Kanggo mayoritas bisnis cilik ing taun-taun kasebut apik banget, para pembeli akeh banget, bathi wis kepenak lan kanthi usaha cukup gampang kanggo metu lan golek prospek sing gelem lan bisa nambah dhuwit.

iwak-metu.jpgIng taun 2008, separo pesen liyane saka wong tuwa saya mula bisa dingerteni. Bapakku pancen priyayi bagus nanging ora beda karo Ibu, dheweke pancen trampil mikir yen kekurangan kedadeyan sing sejatine. Pesene kanggo aku rada beda. Dheweke marang aku Malah iwak mati ngambang. Sing ditegesi yaiku nalika pasang pasang munggah kabeh gerakane munggah nanging ora kabeh kapal. Intine pancen sederhana, ekonomi sing ala ora nggawe kekurangan, ekonomi sing ala mbabarake kekurangan.

Pirang-pirang taun kepungkur aku wis sinau urip karo pesen saka Bapakku. Lan WE, tegese ekonomi Amerika. Kita wis ndeleng akeh bisnis sing njupuk keputusan sing ala. Lan nalika gampang keputusan kasebut katon apik, ora ana masalah utawa akibat sing nyata kanggo pilihan sing ala. Nanging nalika kita nabrak ing dalan, konsekuensi kasebut ora dikepengini lan kakehan paparan kasebut nyebabake kegagalan bencana.

Minangka pelatih penjualan, aku ngentekake kerja karo pemilik bisnis sing ndeleng bisnis sing anyar. Salesmen sing dikira hebat pancen ora nindakake apa-apa kajaba mung nunggang ombak sawetara klien utama sing saya akeh. Juragan sales sing gelem nyuda rega sithik ing wektu sing nyenengake saiki bakal dipateni amarga ora duwe apa-apa maneh kajaba ngethok rega.

Salespe sing ora duwe prospek terus-terusan nonton volume penjualan ambruk amarga para pesaing wis entuk akun. Rong taun kepungkur kelemahane iki bisa uga ora penting, ekonomi kuwat, pembeli akeh lan watese sehat. Ekonomi saya akeh lan proses penjualan sing ringkih lan tim penjualan sing salah dadi masalah, nanging masalah kasebut ora cukup kanggo diatasi.

Dina iki beda, usaha sampeyan dadi sandera. Tim penjualan sampeyan ngontrol masa depan sampeyan lan yen sampeyan ora ngerti yen dheweke kerja saka strategi sing bener, ing struktur sing bener lan duwe katrampilan sing bener, sanajan pemulihan bakal dadi tantangan.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.