Penjualan Outreach: Nenem Strategi sing Menarik Ati (Lan Tips Liyane!)

Strategi Outreach Sales - Kertu Tangan Tulis

Nulis layang bisnis minangka konsep sing wiwit biyen. Nalika semana, surat penjualan fisik minangka tren sing ditujokake kanggo ngganti pemasar saka omah lan lapangan. Jaman modern mbutuhake pendekatan modern (mung priksa pangowahan pariwara tampilan) lan nulis surat dodolan bisnis ora dikecualian. 

sawetara prinsip umum babagan wujud lan unsur surat penjualan sing apik isih ditrapake. Mangkene, struktur lan dawa surat bisnis sampeyan gumantung karo jinis pamirsa lan produk sing pengin didol. Dawane biasane yaiku 4-8 paragraf, nanging bisa uga luwih akeh yen produk sampeyan mbutuhake katrangan sing tepat, utawa kurang, kanggo penawaran sing luwih langsung. 

Nanging, kita bakal fokus ing hacks sing migunani sing ora mung bisa mbantu sampeyan nutup transaksi nanging uga bisa narik ati para pamirsa.

Strategi 1: Gunakake Otomatisasi Kanggo Nggawe Pribadi Huruf Penjualan Bisnis

Yen sampeyan pengin surat sales bisnise dadi ati, sampeyan kudu menonjol nganggo macem-macem cara. Kaping pisanan, sampeyan kudu kreatif lan nindakake prekara pribadi. Ngirim cathetan kanthi tangan minangka cara sing pas kanggo ngirim korespondensi dikirim, nanging, nulis kanthi individu bisa uga mbutuhake wektu.  

Untunge, sampeyan bisa nggunakake layanan layang tulisan tangan sing ngotomatisasi kabeh proses lan nggawe teks sampeyan katon kaya sing ditulis dening manungsa kanthi nggunakake pena nyata. Ngirim surat bisnis kaya iki, kanthi gaya nulis sing dipersonalisasi kanthi visual, minangka cara sing apik kanggo narik ati sing nampa.

Strategi 2: Kalebu Bukti Sosial Kuat

Ora ana sing adol luwih apik tinimbang produk sing diarani "ngganti urip" miturut pendapat lan pengalaman sing digunakake. Ora ateges produk sampeyan kudu revolusioner, nanging kudu duwe bukti sosial sing kuwat kanthi swarane pelanggan sing kepenak. 

Mula, apike kalebu bukti sosial ing serat penjualan sampeyan. Nyedhiyakake link menyang testimoni video minangka salah sawijining cara. Cara iki kabukten bisa nyengkuyung penjualan.

Testimoni video pelanggan minangka pambuka tombol CTA (Call to Action) sing kudu dipanggonke ing ngisor testimoni kasebut. Tujuane yaiku nggunakake momentum emosi positif lan inspirasi sing menehi testimoni kanggo para pamirsa lan kanthi alami menehi opsi kanggo tuku (liwat CTA).

Strategi 3: Gunakake Alat Otomatisasi LinkedIn

Ora ana papan sing luwih apik kanggo para pemasar B2B ngupayakake lan ngirim surat penjualan tinimbang LinkedIn. LinkedIn minangka platform bisnis sing jembar ing endi kabeh jinis profesional nglumpukake kanggo sinau, jaringan, nambah bisnis lan pasar produk utawa layanane. Iki minangka pasar unik kanthi akeh kesempatan sing kudu dimanfaatake kanggo strategi penjualan sampeyan.

Akeh Piranti otomatisasi LinkedIn bisa mbantu ngrampungake personalisasi tingkat dhuwur kanthi kreatif. Contone, sawetara alat kasebut nyedhiyakake personalisasi gambar supaya sampeyan bisa nambah jeneng utawa foto profil panampa ing njero gambar, supaya luwih pribadi. Alat otomatisasi LinkedIn uga bisa ngilangi informasi sing akurat saka profil pamirsa target lan nggawe pesen sing dipersonalisasi lan intuisi kaya sing ditulis manungsa.

Strategi 4: Nggawe Garis Opening Pribadi

Salah sawijining kesalahan nalika nulis surat adol yaiku salam sing ora cocog. Ora ana sing seneng salam umum kayata "Pelanggan sing setia" utawa "Pembaca sing dikasihi". Nanging, pamirsa pengin ngrasakake istimewa, dihormati, lan dianggep unik.

Pramila nyakup jeneng lan profesi (kanggo bisnis B2B) ing salam sampeyan, minangka cara manawa sampeyan bisa nuduhake manawa sampeyan bener-bener ngubungi wong tartamtu. Mlaku karo "Dear Ben" utawa "Dear Doctor Richards" bakal menehi sampeyan cara sing adoh lan njamin manawa sing nampa pengin maca surat luwih adoh.

Kanthi pamirsa sing akeh, angel banget alamat saben wong kanthi cara unik lan nulis saben surat sing disesuaikan kanggo dheweke. Mangkene otomatisasi migunani lan ngirit akeh wektu kanthi manual nglumpukake informasi kaya jeneng, profesi, jenis kelamin, lsp.

Strategi 5: Gunakake Video Kanggo Outreach Penjualan

Saiki video dadi salah sawijining sing paling akeh format konten sing dikepengini sing nyebabake keterlibatan kanthi luar biasa lan bisa nyengkuyung pamirsa luwih akeh tinimbang format liyane. Sampeyan kudu nguntungake lan nggabungake ing surat bisnis supaya dodolan luwih efektif. 

Jarak video bisa langsung narik kawigaten para pamirso lan ngrembug kanthi ringkes topik sing biasane sampeyan tutupi nggunakake format teks. Kanthi video, sampeyan bisa nyakup adegan layanan sing bisa ditrapake, nuduhake kepuasan pelanggan, lan pungkasane, sambungake luwih jero karo pamirsa. 

Akeh alat sing bisa mbantu nggawe pesen video sing dipersonalisasi kanthi animasi sing akeh lan visual sing apik banget, sing bakal ngasilake konversi.

Strategi 6: Gunakake Timer Countdown 

Sampeyan bisa nyakup timer countdown menyang email sing adol amarga bisa dadi semangat nalika maca. Timer iki kudu dipanggonke ing sisih ndhuwur, ing sangisore judhul, dibangun kanthi tampilan sing narik perhatian.

Tujuan sampeyan ora kanggo nggawe cepet-cepet, nanging nampilake fitur paling apik ing produk sampeyan lan negesake manawa wektu tumindak diwatesi. Yen jarene, sampeyan isih kudu duwe solusi sing efektif kanggo titik nyeri lan cara sing cocog kanggo nampilake.

Mangkene Sawetara Tips Outreach Penjualan Tambahan

Mangkene sawetara tips supaya surat penjualan bisnis sampeyan dadi seneng:

  • Priksa manawa sampeyan ngerti pamirsa lan segmen kanthi bener supaya sampeyan bisa ngerti spesifikasine
  • Gawe judhul lan sub judul sing apik sing cocog karo jinis pamirsa
  • Kalebu luwih saka siji CTA sing alami (ing ngisor iki testimoni video, ing pungkasan surat, lsp)
  • Gunakake kait kanggo nggawe emosi ing sing maca
  • Gunakake kothak misteri ing saindhenging surat sampeyan supaya para pamaca maca luwih akeh babagan liyane ngrampungake
  • Tindakake tawaran sampeyan ing kaca pisanan
  • Aja kakehan informasi, kalebu mung kasunyatan, fitur, lan sipat tartamtu liyane sing ana ing produk & layanan
  • Gunakake teknik sing wis kabukten kaya Kothak Johnson kanggo nyorot keuntungan saka penawaran sampeyan sajrone surat

Apa Kothak Johnson?

Enom puluh taun kepungkur, ahli pariwara Frank H. Johnson nyoba apa bisa nambah angka tanggepan marang surat penjualane liwat metode sing dikenal kanthi mesra minangka Johnson Box. Johnson Box nyebutake tawaran kasebut dadi judhul ing ndhuwur salam.

Nulis outreach sales bisnis sing apik minangka proses sing dipikirake lan nuntut. Tembung sampeyan kudu ditulis kanthi tliti, konten sampeyan wis kabentuk kanthi bener lan kesan sawise maca kudu njerit "produk iki menehi nilai". 

Kajaba iku, nggunakake hacks bakal ngirit wektu lan nyedhiyakake sawetara trabasan supaya ora nindakake kegiatan sing berlebihan. Hacks uga bisa nambah sentuhan kepribadian lan kreativitas kanggo konten surat penjualan sampeyan, sing disesuaikan karo pamirsa lan spesifikasi. 

Salinan penjualan sing kuat minangka inti saka surat bisnis sing sukses lan nggunakake peretas kanthi kreatif minangka lawang kanggo narik ati para sing nampa.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.