3 Alasan Tim Sales Gagal Tanpa Analytics

analytics sales

Gambar tradisional saka salesperson sing sukses yaiku wong sing budhal (bisa uga nganggo fedora lan tas), nganggo karisma, persuasif, lan percaya karo apa sing didol. Nalika keanekaragaman lan pesona mesthi duwe pengaruh ing penjualan saiki, Analytics wis muncul minangka alat sing paling penting ing kothak tim sales.

Data minangka inti saka proses penjualan modern. Ngoptimalake data tegese ngekstrak pemahaman sing bener kanggo ngerteni apa sing bakal digunakake lan apa sing ora. Tanpa Analytics kanggo nindakake iki, sales lan pemasar intine beroperasi ing peteng, dipandu dening intuisi. Minangka adopsi saka Analytics terus saya gedhe, lan alat dadi luwih canggih, karisma ora cukup; gagal nggabungake Analytics saindhenging siklus sales nuduhake kekurangan kompetitif sing nyebabake.

Riset saka McKinsey, diterbitake ing ebook kanthi judhul Data Gedhe, Analytics, lan Masa Depan Pemasaran & Penjualan, nemokake manawa perusahaan sing nggunakake efektif Big Data lan Analytics nampilake tingkat produktivitas lan untung sing 5 - 6 persen luwih dhuwur tinimbang kancane. Kajaba iku, perusahaan sing nyedhiyakake data ing tengah-tengah keputusan pemasaran lan penjualan bisa ningkatake pemasaran ngasilake investasi (MROI) nganti 15 - 20 persen, sing nambah nganti $ 150 - $ 200 milyar nilai tambahan.

Ayo goleki telung alasan utama kenapa tim penjualan gagal tanpa analitik.

1. Pemburu goleki ing peteng

tanpa Analytics, ngerti carane ngonversi lead dadi pelanggan umume ngiro-iro lan / utawa lisan. Gumantung ing usus, dudu data, tegese mbuwang akeh wektu lan tenaga tumrap wong sing salah, topik, format presentasi - utawa kabeh perkara ing ndhuwur. Apamaneh, wakil penjualan ora mung ngupayakake ngonversi lead, nanging kanggo ngonversi dadi pelanggan jangka panjang lan terkenal. 

Iki ora bisa ditindakake kanthi manual amarga akeh banget variabel lan korélasi sing subtle. Ora ana rong lead sing padha, lan kepinterane bisa fluktuasi lan berkembang saben dina. Wakil penjualan, coba bisa uga, ora bisa maca. Untunge, Analytics bisa menehi cahya.

Analytics bisa ngasilake data keterlibatan, mbukak apa sing sukses lan apa sing ora, mula wong sing dodol mlebu saben rapat sing disiapake. Sinau saka obrolan sales sing paling larang ngidini para repetri bisa terus ningkat. Contone, Analytics bisa nemtokake manawa slide presentasi tartamtu entuk respon sing luwih kuat tinimbang sing liyane, yen ana minat mudhun sawise sawetara wektu. Visibilitas iki ndadekake repetisi bisa nambah tarif cedhak lan nyepetake siklus penjualan. Analytics uga bisa nemokake tren lan nambah akurasi pipa, kanthi nggunakake data kanggo ngerti transaksi sing sejatine bakal ditutup.

2. Macet ing lendhut

Pemasar asring macet ing mode produksi tetep. Dheweke nyoba ngasilake akeh petunjuk, dikirim menyang sales supaya bisa digayuh, banjur fokus karo umpan balik anekdot babagan apa sing dianggep bisa digunakake. Nanging kaya kasebut ing ndhuwur, mayoritas pinunjul saka petunjuk kasebut ora bisa diowahi. Tanpa Analytics, "kenapa" tetep dadi misteri, lan para pemasar ora sinau saka kesalahane.

engagement Analytics nyedhiyakake sales lan pemasar kanthi umpan balik kuantitatif, saengga bisa entuk nol babagan apa sing bakal dadi masalah. Dheweke nawakake visibilitas sing durung tau ana ing preferensi pelanggan lan iki ngidini tim dadi luwih cerdas lan efektif kanthi suwe. Apa sing dikira tim sales minangka titik jual sing paling kuat bisa uga dudu titik jual sing paling kuat, lan usahane bisa mandheg minangka asil. Keterlibatan Analytics minangka alat sing kuat kanggo unstick kanthi ngganti POV, lan menehi data hard babagan konten lan strategi apa sing paling gedhe pengaruh. Sawise ngerti perjalanan pelanggan, dheweke bisa ngoptimalake proses sing cocog.

3. Pemasaran massal

Apa sampeyan adol kaos utawa piranti lunak akuntansi perusahaan, personalisasi nguatake penjualan sampeyan. Para pembeli saiki kebanjiran kanthi nada nganti ora duwe wektu utawa minat karo produk sing ora ana gandhengane langsung lan cocog karo kabutuhane. Nanging, saben perusahaan, lan malah saben panuku, beda-beda, sing nggawe pangerten karo kabutuhan lan nggawe pilihan miturut langkah sing meh mokal, paling ora Analytics nulung.

Penjual lan pemasar duwe akeh data ing pucuk driji saka sumber internal lan eksternal sing bisa mbantu ngerteni apa sing dikarepake lan sing kudu dirungokake prospek. Nggunakake Data Gedhe, Analytics, lan mesin sinau, perusahaan bisa ngatur pesen kanggo saben calon pelanggan. Kanthi cara iki, Analytics mbedakake nada sampeyan saka akeh lan nambah kemungkinan kesepakatan bakal ditutup.

Sajrone proses sales, Analytics nggawe tim dodolan lan pemasaran luwih cerdas, luwih efisien lan efektif, ora luwih cocog, sing ana gandhengane karo produktivitas penjualan. Iki minangka kabutuhan ing lingkungan sing kompetitif saiki, lan prediktif Analytics njupuk, mung bakal dadi luwih penting.

Bisnis tambah akeh gumantung karo prediksi Analytics kanggo nyintesis data, ngoptimalake operasine, lan ningkatake keputusan. Gartner iku Siklus Hype kanggo Sales CRM (2015) nggawe analisis prediksi Sales Sales minangka teknologi sing regane dhuwur sajrone rong nganti limang taun sabanjure, lan Forrester Research nemokake yen meh rong pertiga pemasar ngetrapake utawa nganyarke prediktif Analytics solusi dina iki utawa rencana nglakoni ing 12 wulan sabanjure. Ramalan Analytics njupuk tim sales wiwit reaktif dadi proaktif. Tanpa nggunakake alat kasebut, perusahaan bakal ditinggal lebu.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.