5 Praktik Paling Sukses Pelanggan SaaS

Best Practices

Wis kliwat dina nalika tim sukses pelanggan kerja kanthi telpon lan klien tanpa wates kanggo nangani. Amarga saiki wayahe luwih murah lan nampa luwih akeh babagan kesuksesan pelanggan. Sampeyan mung butuh sawetara strategi cerdas, lan bisa uga sawetara pitulung saka a Pangembangan aplikasi SaaS perusahaan.

Nanging, sanajan sadurunge, kabeh bakal ngerti praktik sing bener kanggo sukses pelanggan. Nanging dhisik, sampeyan manawa sampeyan wis ngerti istilah kasebut. Ayo ndeleng.

Apa Kesenjangan Sukses, lan apa sebabe?

Kanthi tembung sederhana, yen apa sing dikarepake pelanggan ora cocog karo sing ditawakake produk, ana kesenjangan sukses. Lan kesenjangan iki ana ing rongga komunikasi cilik, sing umume bisnis ora bisa ngisi. Kesenjangan iki penting amarga bakal nyuda skalabilitas pemasaran, retensi, jual silang, laris, lan liya-liyane. 

Ing ngisor iki minangka limang praktik paling penting sing kudu sampeyan nyilem kanggo entuk ndhuwur rencana game sukses pelanggan. Coba delengen!

Praktik Paling Apik #1: Nyukuri rasa syukur, Goleki Umpan Balik, Mbangun Hubungan

Salah sawijining cara sing paling apik kanggo nggayuh sukses para pelanggan yaiku aja nganti mandheg nuduhake rasa matur nuwun. Lan iki, 'matur nuwun' minangka mantra sing pantes diucapake. 

Inti saka praktik iki ana ing kasunyatan manawa pelanggan milih sampeyan saka kabeh kompetisi. Dadi matur nuwun nanging negesake manawa klien kepengin sing paling apik. Kajaba iku, sampeyan bisa ngetrapake iki kanggo sawetara tahap layanan lan proses sampeyan. Contone, nalika klien mlebu, milih nyoba gratis, nganyari rencana, utawa menehi umpan balik.

Amarga kasebut babagan umpan balik, kothak liyane penting kanggo mriksa. Panjurung marang para klien supaya menehi umpan balik ing kabeh tahap, lan luwih becik langsung. Nalika ngrungokake klien bakal bisa njamin kepuasan pelanggan, luwih becik tinimbang kasebut. Yen sampeyan nggunakake umpan balik menyang arah sing bener, bisa uga mbantu sampeyan ndeteksi kesenjangan kepuasan. 

Kanggo iki, priksa manawa umpan balik tekan tim produk. Lan yen sampeyan bisa ngatasi kedadeyan kasebut kanthi nyata. Wis dingerteni nalika pelanggan bisa sesambungan langsung karo tim produk, utawa peneliti, dheweke luwih yakin.

Sampeyan uga bisa nggawe iki kesempatan kanggo entuk hubungan pribadi lan nggawe klien. Nalika pelanggan mesthi migunani kanggo sampeyan, sampeyan kudu ngerti bab sing padha. 

Praktik Paling Apik #2: Ngoptimalake Periode Aktivasi, alias Periode Emas

Kaya kesan pertama yaiku kesan pungkasan, periode aktivasi kanggo saben produk minangka kesempatan emas. Minangka periode nalika para pelanggan ing mode sing paling semangat kanggo nyoba prekara lan kesempatan sing anyar. Mula supaya sukses, stimulasi komunikasi proaktif wiwit wiwitan.

Rancang sawetara tonggak aktivasi sing para pelanggan rumangsa duwe motivasi. Kajaba iku, bentukake dadi pipa acara sing katon cepet menang kanggo pelanggan. Ndhuwur, acara kasebut kudu diitung kanggo sampeyan uga babagan kepuasan pelanggan.

Nanging, iki uga wayah sampeyan kudu bisa ngirim layanan sing paling apik. Lan iku uga wektu paling apik kanggo nggayuh pelanggan kanthi wiwitan sing alon utawa sing ora bisa nggayuh tonggak sejarah. Salah siji njaluk tangan sampeyan Produk SaaS utawa sambungake karo perusahaan SaaS, nanging aja nganti phase iki ilang. 

Ayo nyelehake nugget emas! Kinerja sampeyan ing periode emas iki langsung mengaruhi cara lelungan customer liyane. Aja lali menehi sing paling apik!

Praktik Terbaik # 3: Fokus karo kabutuhan pangguna tinimbang target jual

Sanalika bisnis ngrampungake Pelanggan SaaS onboarding, dheweke miwiti karo ndhidhik klien babagan kabeh fitur sing apik. Nanging elinga kelas matematika sampeyan ing sekolah? Sampeyan bisa uga kepengin ngerti kapan aljabar utawa trigonometri bakal bisa nylametake sampeyan ing kasunyatan. 

Sampeyan padha karo para pelanggan nalika ngebor nganggo kabeh fitur produk. Ayo gampang! Nalika ngetutake rong praktik ing ndhuwur, sampeyan bakal entuk gambaran sing jelas babagan sing dibutuhake klien. Lan apa ora dhuwit wektu? Dadi, kenapa sampeyan mbuang-buang wektu lan klien sampeyan menyang fitur sing ora dibutuhake, utawa paling ora saiki?

Nglampahi wektu kanggo apa sing dibutuhake pelanggan banjur menehi solusi. Kajaba iku, sampeyan kudu terus ngupayakake masalah klien. Kaping pisanan, rungokake, banjur takon pitakon sing bener, banjur kirimake carane produk sampeyan bisa ngatasi kasengsarane. Kajaba iku, sampeyan uga bisa fokus menehi pelatihan praktis menyang klien tinimbang teori sing dawa lan mboseni. 

Praktik Terbaik # 4: Pikirake B2B minangka H2H kanggo retensi sing luwih apik

Umume bisnis nggunakake akeh wektu lan energi kanggo nyusun strategi. Nanging banjur nggawe kesalahan nyalin salinan ing saben klien liyane. Kaya loro pasien, sampeyan butuh perawatan sing beda-beda, sanajan kanggo penyakit sing padha, padha karo masalah klien sampeyan.

Sampeyan kudu ngerti manawa B2B kudu dianggep H2H. Nemtokake dadi Human to Human utawa Heart to Heart, kaya sing sampeyan nganggep pas, nanging ngirim pesen kasebut. 

Nuduhake crita sukses pelanggan karo tim sampeyan lan nulungi dheweke ngerti apa sing bisa digunakake lan apa sing ora. Mboko sithik sampeyan kudu nglatih dheweke njupuk keputusan ad hoc supaya bisa menehi solusi sing digawe khusus. Mbantu mbangun a Strategi pemasaran SaaS luwih apik lan efektif.

Sing liyane sing katon ing bisnis klien minangka manungsa lan dudu perusahaan korporat, mula sampeyan bakal nambah retensi. Manajer Sukses Pelanggan sing nggunakake kabijakan iki nggawe retensi pelanggan luwih lancar. 

Praktik Terbaik # 5: Otomatisake Proses Sukses Pelanggan SaaS kanggo menang cepet

Manajer sukses pelanggan duwe akeh tanggung jawab, wiwit ngrancang proses nganti nglacak saben klien. Sanajan bisa nemokake akeh katrampilan, tugas kasebut bisa malih dadi cepet. Iki bakal nyebabake rasio sukses pelanggan kanthi bertahap. 

Dadi, gunakake piranti lunak kanggo manajemen tugas kanggo otomatis proses sampeyan kanggo menang cepet ing bidang sukses pelanggan. Otomatisasi bakal menehi sampeyan ruang kanggo proses streamline lan fokus karo perkara liyane kayata pemasaran lan ekspansi. 

Kajaba iku, bakal mbantu nyuda backlog lan nyepetake wektu resolusi. Kanthi aliran outreach sing gampang nanging bisa ditindakake, sampeyan bakal bisa nggayuh kabeh klien kanthi tepat wektu. Kajaba iku, sampeyan bakal entuk wektu kanggo nganalisa lan ngapikake proses supaya prospek tuwuh luwih apik. 

Asil bakal migunani!

Dadi, carane sukses pelanggan SaaS marketing bisa nguntungake target jangka panjang bisnis sampeyan. Iki minangka produk sing pengaruh sing bisa ngasilake kabeh alat manajemen lan pemasaran klien ing sak papan. Iki minangka platform sing intuisi lan bisa diukur sing bakal mbantu sampeyan nambah retensi pelanggan nganti nyebarake tembung manis kasebut, kita kabeh kepengin.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.