Perangkat Lunak minangka Layanan (SaaS) Statistik Tingkat Churn kanggo taun 2020

statistik tingkat churn saas

Kita kabeh wis krungu babagan Salesforce, Hubspot, utawa MailChimp. Dheweke pancen wis nuwuhake jaman sing saya suwe Wutah SaaS. SaaS utawa Software-as-a-service, yaiku nalika pangguna nggunakake piranti lunak kanthi langganan. Kanthi macem-macem kaluwihan kaya keamanan, kurang papan panyimpenan, keluwesan, aksesibilitas, model SaaS kabukten bisa ngasilake bisnis, nambah kepuasan pelanggan lan pengalaman pelanggan. 

Pangeluaran piranti lunak bakal tuwuh 10.5% ing taun 2020, sing umume didhukung SaaS. Operasi SaaS lan cloud malah entuk dorongan amarga Covid-19 kanthi 57% perusahaan sing ngrencanakake nambah operasine.

Gartner lan Flexera

Wutah SaaS bisa diterangake amarga asil sing luar biasa sing diraih liwat panggunaan pemasaran, sukses pelanggan, penjualan, lan panyimpenan. Bisnis SaaS bisa dibandhingake karo tanduran. Manggon, nyediakake, berkembang, tuwuh, lan ngontrak nalika wis tumeka. Lan nalika bisnis saya gedhe, para pelanggan uga bakal padha lunga. Tingkat churn iki bisa mengaruhi bisnis lan mbatesi ekspansi pasar lan pertumbuhan.

Tarif SaaS Churn: Diterangake 

Tingkat churn SaaS, cukup, lan nuduhake tarif manawa pelanggan sing wis ana mungkasi / mbatalake lengganan ing wektu sing ditemtokake. 

Iki minangka indikator kepiye investasi pangguna ing penawaran babagan efisiensi, tujuan, rega, lan pangiriman. Tingkat churn nemtokake antara liya, kepiye produk wis melu karo pelanggan. 

Lan kanggo pertumbuhan SaaS, tingkat tuwuhing (dhaptar anyar, upsells, lsp) kudu luwih saka tarif gulung (batal, pelanggan sing ilang). 

mrr tuwuh
Source: Nglatih

Amarga SaaS diprediksi bakal tuwuh kanthi global, retensi pelanggan lan sukses pelanggan iku penting nyuda tarif chau SaaS. Amarga kepuasan pelanggan minangka salah sawijining pembeda utama ing antarane perusahaan sing sukses karo wong liya, pengalaman pelanggan dadi aspek penting babagan sukses bisnis lan tuwuhing perusahaan. 

Supaya sampeyan nganyari karo tren paling anyar lan sinau apa sing kudu dihindari, kita wis nyusun dhaptar 10 SaaS Churn Statistik kanggo taun 2020.

Cara Ngitung Tingkat Churn

Kayane mungel, nanging kanggo ngetung Churn Rate kanggo Software minangka Layanan, ana sawetara nuansa. Cukup, Churn Rate minangka nomer pelanggan sing ditinggal dibagi karo total pelanggan ing wiwitan periode sing diukur… diwilang minangka persentase. Mangkene Formula Churn Rate:

Churn \: \% = \ kiwa (\ wiwiti {array} {c} \ frac {Nomer \: saka \: Dibatalake \: Pelanggan} {Nomer \: saka \: Total \: Pelanggan \: ing \: ing \: wiwitan \: saka \: wektu \: wektu} \ pungkasan {array} \ nengen) = \ kaping100

Sing kudu dieling-eling nalika ngitung Churn:

  • Sampeyan kudu ngilangi kabeh pelanggan anyar saka petungan kasebut. Churn mung minangka perbandingan pelanggan sing dibatalake vs.
  • Sampeyan kudu ngetung nggunakake periode sing padha, nanging bisa uga angel. Mbok sawetara pelanggan duwe kontrak dawa sing beda, macem-macem pengaturan pembayaran, utawa tawaran… sampeyan bisa uga bagean babagan petungan adhedhasar saben wong kanggo ndeleng apa pengaruh kasebut gagal.
  • Sampeyan luwih kudu misahake pelanggan kanthi campuran produk utawa paket sing lengganan. Iki bakal menehi katrangan luwih rinci babagan rega lan paket produk sampeyan.
  • Sampeyan kudu ngetung tarif churn adhedhasar sumber penjualan lan apa biaya akuisisi. Sampeyan bisa uga ngerteni yen tingkat promosi kampanye sing akuisisi paling gedhe bisa nggawe strategi pemasaran ora bisa lestari kanggo kesehatan perusahaan sampeyan.
  • Sampeyan kudu ngetung churn kanthi rutin kanggo mirsani tren ing churn lan apa nambah (retensi kurang) utawa nambah (loyalitas pelanggan) suwe-suwe.

Churn ora mesthi dadi perkara sing ala ... akeh perusahaan SaaS nggunakake churn kanggo ngganti pelanggan sing ora duwe bathi karo sing duwe bathi sing luwih nguntungake. Sanajan sampeyan duwe kemungkinan tingkat negatif ing kahanan kasebut, bisnis sampeyan bakal luwih nguntungake ing jangka panjang. Iki dikenal minangka Revenue Revenue Bulanan Negatif Bersih (MRR) Churn, ing endi penghasilan tambahan kanggo pelanggan anyar lan sing ana saiki ngluwihi penghasilan sing kelangan liwat downgrade lan pembatalan.

10 Statistik Cha SaaS kanggo taun 2020

  1. SaaS churn lan wektu Kontrak - Perusahaan SaaS sing kontrak karo pelanggan suwene 2 taun utawa luwih bisa uga nyatakake tarif gajine sing luwih murah. Kontrak sing luwih dawa, utawa taunan utawa luwih, nyebabake tingkat churn sing luwih murah kanthi model langganan wulan wulan sing ngalami tingkat churn meh 14%. Iki bisa dipertanggungjawabake kasetyan, pengalaman pangguna, lan sukses produk antara liya.
  2. Tingkat Churn lan Tingkat Wutah - Perusahaan lan perusahaan sing tuwuh kanthi sithik cenderung ngalami tingkat gajih sing luwih dhuwur. Umume perusahaan sing tuwuh kanthi sithik, meh 42%, luwih dhuwur tinimbang perusahaan sing tuwuh kanthi dhuwur. Iki bisa dianggep amarga produk, upaya pemasaran, utawa praktik keterlibatan pelanggan.
  3. Tingkat Churn Tahunan Median - Kanggo bisnis sing ngasilake kurang saka $ 10 yuta saben taun, 20% minangka tingkat gaji tahunan SaaS rata-rata. Perusahaan SaaS medium ilang udakara persentase 5% nganti 7% saben taun. Iki tegese, luwih saka rong pertiga perusahaan SaaS duwe 5% utawa luwih jumlah gaji ing setahun. Uga, 5-7% dianggep 'churn ditrima' gumantung saka ukuran organisasi.
  4. SaaS Churn Rate lan Sales - Hubungan sales lan customer minangka basis kanggo njaga klien lan chuck churn. Miturut MarketingCharts, penjualan saluran duwe gunggunge paling dhuwur yaiku 17% dene rata-rata penjualan lapangan yaiku 11% nganti 8%. Sales ing njero duwe tingkat churn 14%. Iki maneh negesake pentinge hubungan pelanggan lan upaya khusus kanggo njaga lan nambah loyalitas pelanggan.
  5. Aplikasi Seluler lan Tingkat Churn SaaS - Tingkat retensi saben wulan liwat aplikasi seluler kanthi 41.5% minangka wangsulan. Iki meh 4 kali luwih dhuwur tinimbang pengalaman pangguna nganggo antarmuka web miturut Reply.io. Aplikasi seluler interaktif sing fokus ing pangiriman produk wis nyumbang kanggo nyuda tren tarif.
  6. Layanan Pelanggan lan Tingkat Churn - Nalika 47% nyaranake bisnis yen nyedhiyakake layanan lan respons pelanggan sing apik, 42% ninggalake langganan SaaS amarga layanan pelanggan ora apik. Pangguna saiki pengin pengalaman kasebut dadi pengalaman sing nggampangake sukses pelanggan. Kudu ana upgrade kanggo sukses pelanggan kanggo nyuda tarif churn.
  7. Jumlah Pelanggan lan Tarif Churn - Meh 69% perusahaan SaaS njupuk jumlah pelanggan nalika ngukur tarif. 62% nggunakake penghasilan minangka ukuran utama kanggo ngerteni tarif. Kajaba iku, lisensi pangguna uga cara liya kanggo ngukur tingkat churn.
  8. Akuisisi Pelanggan Anyar lan Tarif Churn - Perusahaan prioritas akuisisi pelanggan anyar supaya tetep tetep apik lan nambah nomer. Mung 59% nganyarke nganyari maneh lan kepuasan pelanggan minangka prioritas. Kurang sukses pelanggan nyumbang kanggo tarif gaji sing luwih dhuwur. Penjualan lan penjualan silang bisa uga duwe ekspansi bisnis.
  9. Rasio Cepet SaaS - Umume perusahaan SaaS sing tuwuh kanthi cepet duwe Rasio Cepet 3.9 nganti 1. Sanajan patokan Mamoon kanggo janjeni perusahaan SaaS yaiku 4, perusahaan nuduhake asil sing apik kanthi ngasilake penghasilan sing ilang.
  10. Tambah tarif Churn - Nalika 34% perusahaan nyumurupi tingkat gajine mudhun, 30% nglaporake tarif gajine wis mundhak. Sampeyan uga bisa nyathet manawa umume perusahaan sing nglaporake tarif churn sing dhuwur ngasilake penghasilan kurang saka $ 10 yuta.

Garis ngisor: Gawe tongkat SaaS sampeyan

Perlu dingerteni manawa retensi, loyalitas, lan sukses pelanggan minangka kunci kanggo tuwuh lan sukses bisnis. Kanthi tumindak pengalaman pelanggan awal, siji bisa nyuda tingkat churn. Sampeyan uga penting supaya para pelanggan bisa melu SaaS supaya bisa entuk wawasan sing penting lan uga nampa umpan balik kanggo nambah pengalaman panganggo lan desain produk. Ngatasi masalah pangguna lan ngukur panggunaan kanthi proaktif bisa nyuda tingkat churn lan ningkatake pertumbuhan. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.