Kepiye Solusi Logistik Reverse Bisa Ngirit Pangolahan Pengembalian ing Pasar E-Commerce

Sistem Manajemen Pengembalian

Pandemi COVID-19 lan kabeh pengalaman blanja diganti dumadakan lan rampung. Luwih saka 12,000 toko bata-lan-mortir ditutup ing 2020 amarga para pembeli pindhah menyang toko online kanthi aman lan aman ing omah. Supaya bisa ngganti kabiasaan konsumen, akeh bisnis wis ngembangake kehadiran e-commerce utawa pindhah menyang toko online kanggo pisanan. Nalika perusahaan terus ngalami transformasi digital iki menyang cara blanja anyar, dheweke kaget karo kasunyatan sing ndasari yen dodolan online mundhak, uga ngasilake.

Kanggo ngimbangi panjaluk pamroses pengembalian pelanggan, pengecer kudu nggunakake logistik mbalikke sing kuat lan aktif kanthi teknologi kanggo mbantu nyepetake proses pengembalian, ngilangi kegiatan bali sing curang, lan entuk bathi maksimal. Nyoba kanggo nyabrang banyu sing keruh saka pangolahan bali bisa dadi proses sing angel sing mbutuhake bantuan para ahli logistik outsourcing. Kanthi nggunakake a Sistem Manajemen Pengembalian (RMS) kanthi visibilitas sing luwih apik lan pengecer pelacakan sing luwih maju bisa ngatur pengembalian sing luwih apik, ningkatake aliran pendapatan, lan ningkatake peringkat pelanggan.

Apa Sistem Manajemen Pengembalian (RMS)?

Platform RMS nggunakake alur kerja pangolahan pengembalian sing bisa dikonfigurasi kanggo ngatur lan nglacak saben aspek perjalanan produk sing bali, wiwit panyuwunan diajukake nganti produk asli diselehake maneh ing inventaris perusahaan kanggo didol maneh, lan bali pelanggan wis wis rampung. 

Proses kasebut diwiwiti kanthi wiwitan ngasilake, sing diaktifake nalika panuku njaluk bali. Tujuan saka solusi RMS yaiku kanggo mesthekake pengalaman bali pelanggan minangka nyenengake kaya proses tuku. Solusi RMS dirancang kanggo mbantu perusahaan nambah layanan pelanggan kanthi nggunakake komunikasi otomatis kanggo menehi nganyari konsumen nalika bali, sing ngilangi kabutuhan telpon lan email kanggo tim layanan pelanggan. 

Sawise panjaluk kasebut mlebu, solusi kasebut bakal menehi visibilitas lan wawasan data menyang pengecer babagan alasan bali kanggo prédhiksi biaya lan wektu sing digandhengake karo pengembalian ing mangsa ngarep lan ngawasi aktivitas sing ora biasa, sing duweni potensi penipuan dening pelanggan. Ana pirang-pirang cara sing bisa ditindakake para panuku bisa nindakake penipuan bali utawa nyiksa bali, nanging kabeh iki nyebabake masalah utama kanggo pengecer - biaya.

Penyalahgunaan konsumen saka kabijakan ngasilake biaya bisnis nganti $ 15.9 milyar saben taun.

Federasi Ritel Nasional

Visibilitas sing diwenehake dening solusi RMS sing kuat sajrone tahap awal bali bisa ngirit biaya astronomi pedagang online. Sawise bali dikirim, langkah sabanjure kanggo nemtokake manawa biaya produk bali luwih murah tinimbang dikirim maneh menyang gudang perusahaan. Iki penting banget kanggo bisnis e-commerce global sing ngatasi biaya pengiriman sing luwih dhuwur. Ing sawetara kahanan, bisnis bisa ngirim pelanggan produk anyar lan ngandhani supaya tetep sing lawas. Platform RMS ngirim data sing dibutuhake kanggo nggawe tekad kasebut.

Sawetara gudang dadi kebanjiran ngasilake, saengga solusi RMS bisa nemtokake lokasi sing paling apik adhedhasar kabutuhan pemenuhan inventaris lan jarak cedhak karo lokasi pelanggan. Sawise situs kasebut dipilih, produk kasebut bisa didandani lan dipriksa apa wae sing dibutuhake sadurunge siap bali menyang inventaris. 

Langkah pungkasan ing proses bali yaiku nelusuri bingkisan lan Recovery. Proses mbusak sampah bali produk wis streamlined, sembarang ndandani perlu lan refurbishments digawe, lan bali kanggo loro customer lan bisnis wis rampung. 

Nggabungake solusi RMS end-to-end bakal duwe efek sing nyata lan langgeng ing bisnis e-commerce saka perspektif finansial lan layanan pelanggan. Piranti lan teknologi RMS bisa mbantu perusahaan entuk asil sing dikarepake kanthi nambah bathi bathi, nyuda mundhut revenue saka ngasilake larang, lan ningkatake kepuasan pelanggan. Nalika konsumen terus ngetrapake e-commerce, kemampuan RMS menehi para pengecer katentreman sing dibutuhake kanggo nyedhiyakake layanan pelanggan sing berkualitas lan beroperasi kanthi fokus ing efisiensi biaya.

About ReverseLogix

ReverseLogix minangka siji-sijine sistem manajemen pengembalian end-to-end, terpusat, lan terpadu sing dibangun khusus kanggo organisasi ritel, e-dagang, manufaktur, lan 3PL. Apa B2B, B2C utawa hibrida, platform ReverseLogix nggampangake, ngatur, lan nglaporake kabeh siklus urip bali.

Organisasi sing ngandelake ReverseLogix ngasilake sing luwih unggul pengalaman bali customer, ngirit wektu karyawan kanthi alur kerja sing luwih cepet, lan nambah bathi kanthi wawasan 360⁰ babagan data bali.

Sinau luwih lengkap babagan ReverseLogix

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.