Mikir maneh Jangkauan Pemasaran B2B? Mangkene Cara Pilih Kampanye Menang

Menjangkau B2B
Wacan: 3 menit

Nalika para pemasar nyetel kampanye kanggo nanggepi kejatuhan ekonomi saka COVID-19, luwih penting tinimbang sadurunge ngerti cara milih pemenang. Metrik sing fokus ing penghasilan ngidini sampeyan nyedhiyakake kanthi efektif.

Pancen rame nanging bener: perusahaan strategi pemasaran sing wiwit dileksanakake ing Q1 2020 wis lungse nalika Q2 digulung, dilelehake dening krisis COVID-19 lan kejatuhan ekonomi sing ilang saka pandemi kasebut. Konsekuensi bisnis kalebu puluhan yuta sing kena pengaruh acara sing dibatalake. Sanajan sawetara negara nyoba karo mbukak maneh, ora ana sing ngerti kapan kegiatan bisnis kaya roadshow lan konferensi industri bakal diwiwiti maneh.

Pemasar kudu mikir maneh babagan rencana jangkauan kasebut miturut pangowahan kasebut. Akeh departemen pemasaran sing duwe kampanye sing ditundha lan nyuda anggaran. Nanging malah tim pemasaran sing maju kanthi cepet wis nyetel strategi kanggo nggambarake kasunyatan pasar sing anyar lan nambah ROI. Utamane ing sisih B2B, nambah persaingan kudu dadi penting kanggo mesthekake yen saben dolar saka anggaran tandha ngasilake penghasilan - lan para pemasar bisa mbuktekake. 

Sawetara pemasar B2B wis nyusun maneh pendekatan kanthi ngganti pengeluaran sadurunge sing dialokasikan kanggo acara, saiki menyang saluran digital. Iki bisa dadi efektif, luwih-luwih yen wis nyetel Profil Pelanggan Ideal kanggo kondisi ekonomi sing anyar. Ngurus dhasar liyane kayata nganalisa metrik corong kanggo ngubungake kanthi bener karo kampanye uga bisa dingerteni, uga nyoba macem-macem kombinasi pesen, jinis konten lan saluran kanggo nemtokake apa sing paling cocog. 

Sawise dhasar ditangani, ana sawetara cara sampeyan bisa mriksa data ing level sing luwih granular kanggo ngerteni manawa program pemasaran digital B2B bisa digunakake kanthi efisien lan nemtokake endi sing ngasilake asil paling apik ing babagan penghasilan. Solusi metrik pemasaran digital kanthi metrik bakal menehi katrangan marang kampanye apa sing ngasilake klik lan tampilan kaca sing migunani. Nanging kanggo nyilem luwih jero, sampeyan butuh data sing menehi pengaruh babagan pengaruh kampanye ing bathi lan penjualan.  

Nggoleki data kampanye generasi panjaluk sejarah minangka papan sing apik kanggo miwiti. Sampeyan bisa nganalisa pamisah antarane jangkauan digital lan non-digital lan nemtokake kepiye saben dodolan. Sing mbutuhake model atribusi kampanye. Model "sentuhan pertama" sing kredit nyebabake pertemuan awal sing dialami perusahaan karo calon pelanggan biasane bakal nuduhake manawa kampanye digital duwe peran penting kanggo ngasilake minat pelanggan anyar. 

Sampeyan uga bisa madhangi ngerti kampanye apa sing paling akeh mempengaruhi penjualan. Bagan ing ngisor iki nggambarake kepiye kampanye digital lan non-digital mengaruhi penjualan ing siji conto:

Pendapatan sing Disedhiyakake dening Kampanye (Digital lan Non-Digital)

Ngisi data sejarah kaya iki bisa menehi wawasan sing penting nalika sampeyan mbaleni maneh strategi pemasaran kanggo negesake kampanye digital. Sampeyan bisa mbantu milih para pemenang nalika ngelingi sawetara opsi liyane. 

Metrik kecepatan minangka komponen penting liyane kanggo milih kampanye sing menang. Kacepetan nggambarake wektu (sajrone dina) sing dibutuhake kanggo ngowahi timbal menyang adol. Pendekatan sing paling apik yaiku ngukur kecepatan ing saben tahapan corong pemasaran lan penjualan. Yen sampeyan kudu entuk bathi kanthi cepet, sampeyan priksa manawa sampeyan bisa nemokake lan ngilangi kemacetan ing proses kasebut. Ngukur kecepatan ing saben tahap corong uga nyedhiyakake pemahaman babagan efektifitas pangaturan sing wis digawe. 

Bagan ing ngisor iki nuduhake conto kecepatan petunjuk kualifikasi pemasaran (MQL) nalika pindhah liwat corong ing taun 2019 lan kuartal pertama taun 2020:

CPC lawan Tren Tinjauan Organik

Minangka data ing conto iki ditampilake, tim pemasaran nambah asil Q1 2020 kanthi signifikan yen dibandhingake karo Q1 2019. Wawasan kasebut menehi tim informasi penting babagan kecepatan program sing ditindakake sajrone rong jangka wektu kasebut. Pemasar bisa nggunakake wawasan kasebut kanggo nyepetake wektu kanggo penghasilan sing bakal maju. 

Ora ana sing ngerti persis apa sing bakal ditindakake mbesuk nalika bisnis dibukak maneh kanthi regional lan aktivitas ekonomi bakal diwiwiti. Pemasar B2B wis kudu nyetel strategi kampanye, lan bisa uga kudu ditata maneh amarga ana faktor anyar. Nanging ing wektu sing durung mesthi, kemampuan kanggo milih para pemenang luwih penting tinimbang sadurunge. Kanthi kemampuan data lan analytics sing bener, sampeyan bisa nindakake iku. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.