Hormat Panguwasa Kula

panguwasa cartman

Pirang taun kepungkur, aku mandheg nggoleki penggemar lan pengikut. Aku ora ateges ngomong yen aku ora pengin terus entuk pandhuan, tegese ora mandheg nggoleki. Aku mandheg kanthi bener online kanthi politik. Aku mandheg nyingkiri konflik. Aku mandheg nalika duwe pendapat sing kuat. Aku wiwit setya karo kapercayan lan fokus ing nyedhiyakake nilai kanggo jaringanku.

Iki ora mung kedadeyan karo pamirsa media sosial, uga bisnis. Kanca, klien, mitra ... Aku mlaku adoh saka akeh wong. Aku ilang sawetara kekancan, akeh penggemar, lan akeh pengikut - ing salawas-lawase. Lan terus. Mung wengi liyane, aku dikandhani yen aku ora sopan ing Facebook ora adhem. Aku ngandhani wong kasebut yen dheweke bisa mandheg ngetutake aku kapan wae.

Sejatine, aku ora pengin tumindak kaya wong, aku ora nyoba lan ngapusi wong supaya ngetutake aku. Aku uga ora ngetutake wong liya sing dakwaca kanthi nyenengake. Dheweke Vanilla ... lan aku seneng karo Rocky Road.

Wong mbingungake rasa hormat lan panguwasa kanthi katrampilan lan ketenangan. Aku ora pengin ngupayakake kaya-kaya, aku kepengin semangat lan jujur. Ing papan kerja, aku ora pengin ngubengi aku karo wong sing ujar ya… Aku luwih ngurmati wong liya nalika mandheg nari lan ngandhani apa sing kudu aku lakoni. Yen sampeyan pengin banget ngusir sampeyan ing njaba lawang, dadi agresif utawa ora setia. Ora ana kasempatan kaping pindho.

Nalika aku mikir babagan wong sing aku hormati kanthi online, ana prekara sing padha. Ing ngisor iki sawetara saka ndhuwur sirah:

  • Seth Godin - Ora ana sing ngalang-alangi Seth kanggo menehi pendapat. Aku weruh dheweke menehi hasil karo penggemar sing seneng banget lan dheweke mung nggawe garis ing wedhi lan ora nate diliwati.
  • Guy Kawasaki - udakara 6 taun kepungkur, aku menehi komentar babagan pantat cerdas babagan tim Guy sing wis tweeting kanggo dheweke. Dheweke langsung nembak lan negesake sapa sing ana ing mburi keyboard.
  • Gary Vaynerchuk - transparan, ora nyenengake lan ing pasuryan sampeyan - Gary mesthi ngandhani pamirsa apa sing kudu dirungokake.
  • Jason Falls - Ora bakal mandheg Jason. Periode
  • Nichole Kelly - wanita iki minangka puncak ... transparan, lucu banget, lan - maneh - ora bakal nahan maneh.
  • Chris Abraham - Aku yakin manawa aku lan Chris duwe reaksi sing padha nalika ndeleng postingan politik sing ditulis dening liyane. Dheweke ora nate mundur lan tulus lan semangat.

Aku ora yakin manawa ana wong kaya aku iki (sejatine aku ngerti sawetara wong ngremehake politikku). Nanging ora dadi masalah amarga aku ngajeni panguwasa. Aku ngerti yen aku butuh wangsulan sing jujur, iki kalebu sawetara wong sing ora bakal ngetokake udut. Dheweke ora bakal nyebutake tembung… dheweke bakal ngucapake.

Sajrone sawetara taun kepungkur, aku ngerti manawa dadi pelanggan sing seneng mboten, ogak, ora, duduk, guduk tansah kelet. Pelanggan sing entuk asil sing apik, mesthi tetep wae. Tugasku dudu dadi kanca saka klien, yaiku nindakake tugasku. Kadhangkala, aku kudu menehi omong kosong nalika ana keputusan sing salah. Amarga pilihan kanggo nuntut pakurmatan lan njamin asil UTAWA bisnis klien saya lara lan supaya dheweke diobong - Aku bakal terus menehi kabar sing ala.

Apa aku lara ing media sosial? Iku gumantung apa sing sampeyan maksudake babras. Yen pangukuran sukses yaiku akun penggemar lan pengikut - ya ya. Aku ora ngukur sukses kanthi cara iki. Aku ngukur jumlah perusahaan sing wis nulungi, sawetara rekomendasi sing ditampa kanthi lisan, sawetara wong sing bakal matur nuwun sawise pidato, nomer kertu matur nuwun sing dipasang ing tembok kita makarya (kita duwe saben wong!) lan nomer wong sing wis tetep karo aku pirang-pirang taun.

Penghormatan lan panguwasa ora mbutuhake kesepakatan utawa kesetaraan. Aku duwe klien, karyawan sing apik, pembaca sing apik, lan kanca liyane, penggemar lan pandherek sing dibutuhake sajrone uripku.

Jujur marang pamirsa. Iku cara mung kanggo sampeyan dhewe.

PS: Yen sampeyan kepengin weruh sapa sing ora dak ajeni kanthi online ... dhaptar kasebut cukup dawa. Saiki, sisih ndhuwur daftarku yaiku Matt Cutts. Ora ana sing pribadi ... Aku ora tahan kanthi politik kanthi bener, diukur kanthi tliti, kanthi skrip kanggo pitakon umum. Aku wis takon pirang-pirang pitakon marang Matt sajrone pirang-pirang taun kepungkur, nanging, ketoke, skor Kloutku durung cukup kanggo dheweke nanggapi. Aku terus-terusan ndeleng dheweke ngobrol karo sapa. Mbok iku sing dakkandhakake ... Aku ora ngerti lan ora preduli.

Tambahake menyang dhaptar iki sapa wae sing terus njupuk foto awake dhewe kanggo dituduhake sedina muput utawa ngobrol babagan awake dhewe ing wong katelu. Yen padha nuduhake kutipan dhewe, aku pancene pengin nyuduk ing tenggorokan. Mung sayin.

3 Komentar

  1. 1

    Aku kudu ujar manawa kiriman sampeyan wis menehi inspirasi marang aku - paling ora kanggo menehi tanggepan. Mesthi - bener dhewe. Siji-sijine cara kanggo nikmati karya sampeyan. Namung siji perkara sing nggawe aku bingung lan pungkasane bener. Sampeyan ora seneng karo wong sing nuduhake kutipan dhewe. Penasaran. Aku asring tangi ing wayah esuk kanthi mikir jero utawa loro, sawetara sing pancen ngobahake aku. Saiki aku ngerti manawa wong liya ora trenyuh banget, nanging luwih becik aku ngrungokake apa sing ana ing ati, tinimbang maca barang-barang sing wis regurgitasi saka wong liya (asring diarani selebriti). Mung pikiranku.

    Simon

    • 2

      Hi @successability:disqus . I’m not opposed to great folks ‘having’ quotes… it’s just when they actually post the quote, with quotes, and their name on it for others to share. Seems a bit narcissistic – just my opinion. You can quote me on that 😉

  2. 3

    "Aku ora pengin ngupayakake kaya-kaya, aku kepengin semangat lan jujur. ”

    I love this, me too. I keep reading articles suggesting quality of audience over quantity. It seems like a lot of successful people get that there are people for them and to stick with them instead of trying to please everyone. Great post.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.