Hormat Panguwasa Kula

panguwasa cartman

Pirang taun kepungkur, aku mandheg nggoleki penggemar lan pengikut. Aku ora ateges ngomong yen aku ora pengin terus entuk pandhuan, tegese ora mandheg nggoleki. Aku mandheg kanthi bener online kanthi politik. Aku mandheg nyingkiri konflik. Aku mandheg nalika duwe pendapat sing kuat. Aku wiwit setya karo kapercayan lan fokus ing nyedhiyakake nilai kanggo jaringanku.

Iki ora mung kedadeyan karo pamirsa media sosial, uga bisnis. Kanca, klien, mitra ... Aku mlaku adoh saka akeh wong. Aku ilang sawetara kekancan, akeh penggemar, lan akeh pengikut - ing salawas-lawase. Lan terus. Mung wengi liyane, aku dikandhani yen aku ora sopan ing Facebook ora adhem. Aku ngandhani wong kasebut yen dheweke bisa mandheg ngetutake aku kapan wae.

Sejatine, aku ora pengin tumindak kaya wong, aku ora nyoba lan ngapusi wong supaya ngetutake aku. Aku uga ora ngetutake wong liya sing dakdeleng nyenengake. Dheweke Vanilla ... lan aku seneng karo Rocky Road.

Wong mbingungake rasa hormat lan panguwasa kanthi katrampilan lan ketenangan. Aku ora pengin ngupayakake kaya-kaya, aku kepengin semangat lan jujur. Ing papan kerja, aku ora pengin ngubengi aku karo wong sing ujar ya… Aku luwih ngurmati wong liya nalika mandheg nari lan ngandhani apa sing kudu aku lakoni. Yen sampeyan pengin banget ngusir sampeyan ing njaba lawang, dadi agresif utawa ora setia. Ora ana kasempatan kaping pindho.

Nalika aku mikir babagan wong sing aku hormati kanthi online, ana prekara sing padha. Ing ngisor iki sawetara saka ndhuwur sirah:

  • Seth Godin - Ora ana sing ngalang-alangi Seth kanggo menehi pendapat. Aku weruh dheweke menehi hasil karo penggemar sing seneng banget lan dheweke mung nggawe garis ing wedhi lan ora nate diliwati.
  • Guy Kawasaki - udakara 6 taun kepungkur, aku menehi komentar bokong sing cerdas babagan tim Guy sing wis tweeting kanggo dheweke. Dheweke langsung nembak lan negesake sapa sing ana ing mburi keyboard.
  • Gary Vaynerchuk - transparan, ora nyenengake lan ing pasuryan sampeyan - Gary mesthi ngandhani pamirsa apa sing kudu dirungokake.
  • Jason Falls - Ora bakal mandheg Jason. Periode
  • Nichole Kelly - wanita iki minangka puncak ... transparan, lucu banget, lan - maneh - ora bakal nahan maneh.
  • Chris Abraham - Aku yakin manawa aku lan Chris duwe reaksi sing padha yen ndeleng postingan politik sing ditulis dening liyane. Dheweke ora nate mundur lan tulus lan semangat.

Aku ora yakin manawa ana wong kaya aku iki (sejatine aku ngerti sawetara ana sing ngremehake politikku). Nanging ora dadi masalah amarga aku ngajeni panguwasa. Aku ngerti yen aku butuh wangsulan sing jujur, iki kalebu sawetara wong sing ora bakal ngebul asap. Dheweke ora bakal nyebutake tembung… dheweke bakal ngucapake.

Sajrone sawetara taun kepungkur, aku ngerti manawa dadi pelanggan sing seneng mboten, ogak, ora, duduk, guduk tansah tancep. Pelanggan sing entuk asil sing apik, mesthi tetep wae. Tugasku dudu dadi kanca saka klien, yaiku nindakake tugasku. Kadhangkala, aku kudu menehi omong kosong nalika ana keputusan sing kurang apik. Amarga pilihan kanggo nuntut pakurmatan lan njamin asil UTAWA nggawe bisnis klien saya lara lan supaya aku dipecat - aku bakal terus menehi kabar buruk.

Apa aku lara ing media sosial? Iku gumantung apa sing sampeyan maksudake babras. Yen pangukuran sukses yaiku akun penggemar lan pengikut - ya ya. Aku ora ngukur sukses kanthi cara iki. Aku ngukur jumlah perusahaan sing wis ditulungi, sawetara rekomendasi sing ditampa kanthi lisan, sawetara wong sing matur nuwun sawise pidato, nomer kertu matur nuwun sing dipasang ing tembok kita makarya (kita duwe saben wong!) lan nomer wong sing wis nesu karo aku liwat taun.

Penghormatan lan panguwasa ora mbutuhake kesepakatan utawa kesetaraan. Aku duwe klien, karyawan sing apik, pembaca sing apik, lan kanca liyane, penggemar lan pandherek sing dibutuhake sajrone uripku.

Jujur marang pamirsa. Iku cara mung kanggo sampeyan dhewe.

PS: Yen sampeyan kepengin weruh sapa sing ora dak ajeni kanthi online ... dhaptar kasebut cukup dawa. Saiki, sisih ndhuwur daftarku yaiku Matt Cutts. Ora ana sing pribadi ... Aku ora tahan kanthi politik kanthi bener, diukur kanthi tliti, kanthi skrip kanggo pitakon sing umum. Aku wis takon pirang-pirang pitakon marang Matt sajrone pirang-pirang taun kepungkur, nanging, skor Kloutku durung cukup yen dheweke bisa menehi respon. Aku terus ndeleng dheweke ngobrol karo sing sapa. Mbok iku sing dakkandhakake ... Aku ora ngerti lan ora preduli.

Tambahake menyang dhaptar iki sapa wae sing terus njupuk foto awake dhewe kanggo dituduhake sedina muput utawa ngobrol babagan awake dhewe ing wong katelu. Yen padha nuduhake kutipan dhewe, aku pancene pengin nyuduk ing tenggorokan. Mung sayin.