Sumber daya lawan Resourceful

Resources

Aku kedadeyan ing video saka Tony Robbins at Ted iku pancen menehi inspirasi. Salah sawijining baris pancen sejatine karo aku:

Sumber daya lawan Resourceful

Salah sawijining proyek sing paling apik sing daklakoni yaiku Konsultan Integrasi TargetTrget. Nalika semana, ExactTarget duwe antarmuka pamrograman aplikasi (API) sing cukup winates, nanging klien wis saya canggih lan otomatis. Saben dina rapat karo klien sing duwe masalah rumit, lan tugasku ngrampungake masalah nggunakake API sing sederhana.

Sejatine sukses ing wektu iku yaiku aku tansah nemokake cara kanggo nggayuh tujuan pungkasan. Yen ing API ora ndhukung cara tartamtu, aku bakal nggunakake kombinasi data lan telpon kanggo ngatasi. Kadhangkala, solusine cukup cerdas (lan bisa ditanggepi dening otak). Kita biyen nyetir sawetara staf produksi amarga solusi kita bakal mayuta-yuta API telpon kanggo ngrampungake tugas.

Kunci suksesku terus-terusan yaiku aku arang ujar 'ora', yen ana. Kadhangkala sampeyan kudu ngowahi dalan kanggo tekan tujuan. Path minangka sumber daya. Yen ora ana, sampeyan kudu luwih dhisik lan mbangun dhewe!

Ora gadhah Sumber daya minangka alesan supaya ora rampung. Sumber daya yaiku kemampuan kanggo golek sarana supaya bisa ngrampungake, preduli saka sumber daya!

Mangkene presentasi lengkap Tony Robbins ing TED. Pènget: Dheweke nggunakake sawetara expletive warna-warni.

Thanks kanggo Angela Maiers kanggo golek!

5 Komentar

  1. 1

    Doug:

    Sawise maca tulisan iki, lan ngrungokake kaset Robbins, aku ndeleng resolusi taun anyar, nyuwek lan nulis mung siji résolusi anyar: "Rampung". Wara-wara aku ora ngomong: "Cukup".

    Nalika aku dadi eksekutif sales lan ngrekrut manajer sales, aku mesthi ngandhani yen tugase yaiku adol supaya ora adol. Bedane nggunakake kabeh sumber daya sing kasedhiya kanggo nutup adol lan yen sumber daya ora ana kanggo nggawe utawa dadi sumber daya kaya sing sampeyan negesake.

    Iki minangka kiriman sing apik kanggo miwiti taun.

    Matur nuwun.

    • 2

      Apa cara paling apik kanggo tim sampeyan ngerti & nanggapi stimulus iki?

      Apa sing bisa daklakoni kanggo mulang kanthi efektif?

      • 3

        Diwiwiti karo kepemimpinan, Derek. Pemimpin sing hebat negesake alesan. Ora apa-apa yen ujar 'ora', nanging aja nganti ucapake manawa 'kita ora bisa amarga…'. Yen bisnis ngerti manawa kudu nindakake apa-apa, dheweke kudu luwih dhisik ngerti kepiye.

  2. 4
  3. 5

    Cukup rampung kaya sing dikandhakake SMB. Salah sawijining perkara sing paling angel sing dakatasi ing urip yaiku ngerti yen pisanan nggawe prekara ora bakal sampurna nanging saben usaha sing dakkarepake bisa ngrampungake luwih becik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.