Sumber daya lawan Resourceful

Resources

Aku kedadeyan ing video saka Tony Robbins at Ted iku pancen menehi inspirasi. Salah sawijining baris pancen sejatine karo aku:

Sumber daya lawan Resourceful

Salah sawijining proyek sing paling apik sing daklakoni yaiku Konsultan Integrasi TargetTrget. Nalika semana, ExactTarget duwe antarmuka pamrograman aplikasi (API) sing cukup winates, nanging klien wis saya canggih lan otomatis. Saben dina rapat karo klien sing duwe masalah rumit, lan tugasku ngrampungake masalah nggunakake API sing sederhana.

Sejatine sukses ing wektu iku yaiku aku tansah nemokake cara kanggo nggayuh tujuan pungkasan. Yen ing API ora ndhukung cara tartamtu, aku bakal nggunakake kombinasi data lan telpon kanggo ngatasi. Kadhangkala, solusine cukup cerdas (lan bisa ditanggepi dening otak). Kita biyen nyetir sawetara staf produksi amarga solusi kita bakal entuk jutaan API telpon kanggo ngrampungake tugas.

Kunci suksesku terus-terusan yaiku aku arang ujar 'ora', yen ana. Kadhangkala sampeyan kudu ngowahi dalan kanggo tekan tujuan. Path minangka sumber daya. Yen ora ana, sampeyan kudu luwih dhisik lan mbangun dhewe!

Ora gadhah Sumber daya minangka alesan supaya ora rampung. Sumber daya yaiku kemampuan kanggo golek sarana supaya bisa ngrampungake, preduli saka sumber daya!

Mangkene presentasi lengkap Tony Robbins ing TED. Pènget: Dheweke nggunakake sawetara expletive warna-warni.

Thanks kanggo Angela Maiers kanggo golek!

5 Komentar

  1. 1

    Doug:

    Sawise maca kirim iki, lan ngrungokake tape Robbins, Aku katon ing resolusi taun anyar, nyuwek lan wrote mung siji resolusi anyar: "Mung njaluk iku rampung". Wigati aku ora kandha: "Tindakake".

    Nalika aku dadi eksekutif dodolan lan nyewa manajer penjualan, aku mesthi ngandhani yen tugase kudu didol, dudu didol. Bentenane nggunakake kabeh sumber daya sing kasedhiya kanggo nutup adol lan yen sumber daya ora ana kanggo nggawe utawa dadi akal kaya sing sampeyan sebutake.

    Iki minangka kiriman sing apik kanggo miwiti taun.

    Matur nuwun.

    • 2

      Apa cara paling apik supaya tim sampeyan ngerti & nanggapi stimulus iki?

      Apa sing bisa daktindakake kanggo mulang iki kanthi efektif?

      • 3

        Diwiwiti karo kepemimpinan, Derek. Pimpinan gedhe stomp metu alesan. Ojo ngomong 'ora', tapi ojo ngomong 'ora iso mergo…'. Yen bisnis ngerti yen kudu nindakake apa-apa, dheweke kudu pinter babagan carane.

  2. 4
  3. 5

    Mung njaluk iku rampung minangka SMB ngandika. Salah sawijining perkara sing paling angel sing dakkarepake sajrone urip yaiku ngerti yen sepisanan aku nindakake perkara kasebut ora bakal sampurna, nanging saben upaya sing daklakoni luwih cedhak karo kasampurnan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.