Kelingan Aku?

GoDaddy Ngelingi Aku

Aku elek jenenge. Muga-muga bisa nginstal cookie sampeyan ing otak, dadi saben sampeyan ndeleng sampeyan ing umum, dheweke kelingan. Kayane salah sawijining cara supaya komputer luwih "cerdas" tinimbang manungsa. Nanging, amarga kekurangane dhewe, aku dadi gumun nalika wong liya bisa gampang ngelingi aku sawise mung nemoni kasempatan. Iku skill. Kowe ngerti apa ora ngematake aku: nalika wong palsu. Iki umum banget ing greja, ing ngendi kabeh wong nganggo label jeneng. Mesthi wae, nalika ana 700 wong sing melu, ana sawetara sekilas ringkes ing dodo sadurunge entuk kontak mripat maneh lan ujar, "Hai, Nick!" karo mesem dicet. Aku ora kesengsem.

Saiki, kanthi watesan pikirane manungsa ing ndhuwur, bisa dingerteni manawa kanca-kanca jemaat ora ngelingi jenengku. Dadi apa sing ora diapunten? Nalika komputer ora bisa. Teknologi gampang banget digunakake kanggo ngelingi wong supaya situs web gagal. Nanging, isih akeh sing nindakake. Lan sing paling ala, sejatine liyane frustasi nalika situs web ora bisa ngelingi aku tinimbang wong ora ngerti.

Kaping pisanan, njupuk host favorit kabeh wong (utawa, paling ora iklan komersial) GoDaddyGoDaddy Ngelingi AkuAku pelanggan GoDaddy. Aku wis pirang-pirang taun. Lan, apike dheweke ngelingi jenengku nalika dolan. Saben miwiti sesi anyar ing GoDaddy.com, aku disambut karo "Sugeng rawuh, Nicholas." Dheweke malah ngandhani yen aku duwe sawetara domain sing kadaluwarsa, lan nawakake sawetara tawaran sing (miturut aku) dipilih adhedhasar prilaku tuku.

Proyek sing apik… meh. Bener, dheweke wis kelingan jenengku. Nanging, dheweke ora dianggep beda minangka asil. Aku sejatine nulis GoDaddy kanthi keluhan iki: nalika aku muncul, sampeyan nganggep aku dudu pelanggan. Navigasi minangka kabeh konten pra-penjualan. Yen aku pengin entuk domain, situs sing dadi host, akun, lsp, kira-kira apa sing kudu daklakoni: klik tautan "dudu sampeyan" banjur log maneh. Omong-omong, ora nampilake formulir mlebu anyar ing kaca sing padha. Ora, iku hyperlink langsung menyang kaca anyar sing kudu dimuat.

Saiki, aku bisa ngerti kudu nglindhungi informasi sing mbutuhake log in. Lan, sejatine, aku seneng banget. Nanging, LinkedIn wis bisa nemokake cara sing luar biasa kanggo ngelingake sampeyan–tenan ngelingi sampeyan – nanging isih nglindhungi apa sing kudu dilindhungi nalika mlebu.

Nalika tekan LinkedIn.com, aku bisa ndeleng kabeh sing dakkarepake yen aku pangguna pangguna lan kasunyatane ngelingake aku. Aku bisa navigasi tanpa gangguan. Iki dudu kenangan palsu. Nanging, Yen aku nyoba ngirim, nganyari, utawa ngganti data apa wae, dheweke ngganggu aku karo dialog mlebu cepet, sing sejatine kelingan jeneng panggunaku. Dadi, mung siji lapangan cepet kanggo diisi, tekan enter, lan aku terus lancar.

Aku wis ngupayakake supaya luwih apik ngelingake pelanggan dhewe. Ing sandi situs, kita wis suwe nawakake ngelingake pelanggan. Centhang kothak lan kita bakal ngelingi kredensial log in kanggo sampeyan. Nanging, bubar aku sinau trik anyar saka kancaku Mack Earnhardt sing pengin digunakake. Yen sesi wong kadaluwarsa, utawa yen ngunjungi link sing mbutuhake login dhisik, sadurunge nundhung menyang layar login, simpen variabel sesi kanthi tujuan sing dituju. Banjur, sawise sukses mlebu, mula dialihake menyang lokasi sing dikepengini. (Matur suwun, Mack)

Cara paling apik kanggo ngerti cara nyetel situs kanggo ngelingi pengunjung yaiku dadi pengunjung sing kerep. Gunakake situs kaya sing dienggo pelanggan, delengen apa sing bisa digunakake lan apa sing ora. Aku ora bisa mbayangake manawa staf GoDaddy nggunakake situs web dhewe kanggo ngatur domain dhewe - bisa uga amarga proses frustasi ora dingerteni. LinkedIn, ing tangan liyane, bisa uga aktif karo alat dhewe-dhewe. Apa sampeyan mlaku nganggo sepatune para pelanggan? Elingi apa rasane rasane lali.

3 Komentar

  1. 1

    Setuju banget, Nick! Kajaba seneng GoDaddy, sing duwe salah sawijining Katentuan Layanan sing paling longgar ing industri kasebut.

  2. 2
  3. 3

    Masalahe yaiku dheweke bisa njupuk domain sampeyan tanpa dokumen legal. Waca nodaddy.com kanggo sawetara crita medeni babagan bisnis sing ilang jeneng domain tanpa alesan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.