Hubungan Antarane Personas, Plancongan, lan Corong Penjualan

Personas sing Tuku, Lelungan sing Tuku, Corong Penjualan

Tim pemasaran inbound kinerja dhuwur nggunakake personil panuku, ngerti tuku lelungan, lan ngawasi kanthi tliti corong adol. Aku ngewangi nyiapake piwulang latihan babagan kampanye pemasaran digital lan personas panuku karo perusahaan internasional saiki lan ana wong sing njaluk klarifikasi babagan telu, mula aku pikir kudu dibahas.

Targeting Sapa: Pembeli Personas

Aku bubar nulis babagan personas panuku lan sepira kritis tumrap upaya pemasaran digital sampeyan. Dheweke mbantu babagan lan target komunikasi sampeyan adhedhasar geografi, industri, firmagraphic (B2B) karakteristik, utawa demografi (B2C) ciri. Target Firmagraphic bisa uga kalebu sifat bisnis lan posisi jabatan.

Personas Pembeli ngewangi prospek utawa pelanggan supaya luwih bisa gegayutan karo produk utawa layanan adhedhasar kabutuhan lan nilai.

Waca liyane babagan Personas sing Tuku

Target Nalika: Tuku Plancongan

Tuku Journeys minangka analisis apa panggung lelungan sing ditindakake konsumen utawa bisnis lan apa sampeyan duwe tahap babagan upaya pemasaran sampeyan.

Perjalanan tuku konsumen cukup gampang:

  1. Sing tuku duwe masalah lagi nggoleki.
  2. Sing tuku riset beda solusi kanggo masalah.
  3. Sing tuku nggawe dhaptar syarat sing solusi kudu ketemu.
  4. Sing tuku riset ing bisnis lan / utawa produk utawa layanane.

Perjalanan tuku bisnis bisa nambah sawetara langkah maneh amarga keputusan tuku biasane digawe ing lingkungan tim sing peneliti kudu nglumpukake informasi lan nggawa internal kanggo ditinjau saka pimpinan tim liyane sing nggawe pengaruh lan nggawe keputusan:

  1. Validasi masalah, solusi, lan syarat.
  2. The konsensus keputusan tuku digawe ing tim sing duwe pengaruh lan nggawe keputusan.

Kalorone uga bisa uga mutusake keputusan konsumen ... mikirake babagan pasangan sing bebrayan tuku mobil sabanjure. Garwane bisa uga nglumpukake kabeh informasi, ngrembug karo kulawargane, lan mufakat.

Waca liyane babagan lelungan panuku

Hubungan antarane personas panuku lan lelungan panuku yaiku matriks manawa departemen pemasaran kudu ngasilake konten, promosi, lan strategi penargetan.

Apa sampeyan duwe strategi mlebu lan metu sing nargetake saben wong ing saben tahapan lelungan? Apa sampeyan bisa nemokake ing ngendi para panaliti paneliten saben tahap lelungan? Pancen mbantu banget matrik iki. Kanggo pariwara, kampanye sing sampeyan lakokake. Kanggo strategi pemasaran telusuran lan konten, sampeyan duwe perpustakaan isi.

Revenue Ramalan: Corong Penjualan

Plancongan tuku minangka tahapan nalika panuku… corong penjualan minangka pangukuran kanggo panuku gegayutan yen wis cedhak karo tuku. Visualisasi iki penting amarga nyedhiyakake para pemasar lan wong sing adol ndeleng babagan pipa penjualan lan pemasarane ... yaiku jumlah total prospek lan adoh saka tuku.

Apa sing diarani Corong Penjualan? Apa tahapan corong penjualan?

Corong penjualan minangka visualisasi sing katon saka organisasi mundur liwat proses tuku saka perspektif kemungkinan ngasilake bathi. Tuku lelungan minangka visualisasi sing ngarepake tuku saka perspektif panuku lan kemungkinan tuku.

Amarga perspektif sing beda kanggo saben, ora kudu ana keselarasan sing ringkes ing antarane kalorone. Sawetara conto:

  • Pembeli lagi nggoleki masalah sing ana (Tahap Journey Panuku 1) lan sampeyan duwe kertas putih lengkap babagan topik sing ndhidhik kanthi lengkap, menehi solusi, lan menehi pengaruh sing luar biasa babagan keahlian perusahaan sampeyan. Dheweke duwe niat (Panggung Corong Penjualan D) kanggo tuku produk sampeyan yen evaluasi tetep apik.
  • Sing tuku bisa dadi weruh (Tahap Corong Penjualan A) produk utawa layanan sampeyan ing solusi phase (Tahap Journey Panuku 4). Mungkin dheweke wis ngerti masalah kasebut, syarat sing dibutuhake, lan banjur nemokake laporan analisis utawa artikel sing ngomong babagan solusi sing kasedhiya ing pasar.
  • Anggota tim bisa uga ngira-ngira solusi sampeyan (Tahap Corong Panggung E) banjur bali menyang tim lan uwal kualifikasi solusine (Tahap Journey Pembeli 6) kanggo fitur utawa fungsi tartamtu sing ilang.
  • Pembeli mesin telusuran duwe niat kanggo tuku (Panggung Corong Penjualan D), validasi rating, ulasan, lan rega produk (Tahap Journey Panuku 5) nambahake produk menyang kranjang nanging ditinggal. Sampeyan ngirim email kranjang sing ditinggalake lan yen duwe anggaran, dheweke tuku.

Wektu minangka cara liya sing ana kesalahan ing antarane kalorone. Sawetara panuku butuh wektu 2 minggu kanggo mutusake tuku. Wong liya bisa ngenteni setaun sadurunge arep tuku. Kabeh wong wis mlaku liwat lelungan panuku lan corong penjualan sampeyan kanthi kacepetan sing beda-beda.

Asile, tim pemasaran sampeyan bisa uga nggatekake pengaruh kanggo saben tahap lelungan panuku kanggo advance wong kasebut (kanthi kacepetan dhewe) saka siji tahap menyang tahap sabanjure. Iki ora mesthi kedadeyan kanthi linear ... panuku bisa uga bolak-balik ing antarane tahap lelungan pembeli kanthi suwe.

Nanging, tim sales sampeyan wis nggatekake wektu-kanggo-cedhak lan narik prospek liwat corong penjualan supaya bisa prédhiksi pangasilan (lan potensial komisi). Tim pemasaran sampeyan duwe prospek ing sawetara skor… saiki meksa menehi tekanan lan nyedhiyakake sumber daya kanggo entuk kesepakatan ing zona pungkasan.

Apa sampeyan ngerti kepiye kekarone ora baris?

Nggambarake lan ngukur corong penjualan sampeyan penting kanggo ngetrapake penghasilan hilir lan kinerja sakabehe upaya pemasaran lan penjualan. Umume, sampeyan pengin nggawe manawa sampeyan bener obah saben timbal kualifikasi saka siji tahap corong penjualan nganti sabanjure.

Iki bakal nyedhiyakake kapercayan marang departemen sales lan marketing manawa kesempatan kanggo nyopir penghasilan saya tambah.

Waca liyane babagan Corong Sales

Kudu Bantuan?

Yen sampeyan butuh pitulung kanggo nganalisa perpustakaan konten lan audit miturut personas lan tahapane, mula ngetrapake corong penjualan kanggo ngukur upaya pemasaran kanthi akurat, kabari aku! Yen sampeyan pengin ngobrol babagan nggawe program khusus kanggo organisasi sampeyan supaya dilatih, hubungi kula. Kanggo umume klien, aku sejatine nindakake - konsultasi lan ngewangi wong-wong mau kanggo nggawe kerangka uga ndhidhik para staf babagan cara nglakokake, ngukur, lan ngoptimalake strategi pemasaran.

2 Komentar

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.