21 Katemtuan Pemasaran kanggo ngesanake / Nganggu Kolega

umuk

umukAku lungguh ing omah lagi maca sawetara bengi iki. Aku wong sing cukup sederhana, mula aku entuk terminologi anyar, aku asring ngeklik Wikipedia kanggo ngerti apa sing dakwaca. Aku uga wis pirang-pirang taun tangi ing kana ... mula sawise dakwaca, banjur dakeling-eling banjur maca maneh.

Alasan aku mripat yaiku para penulis (utamane para penulis pemasaran) mesthi kepeksa kudu nyipta tembung-tembung anyar supaya kita bisa sinau lan ngganti tembung sing mboseni. Kayane nggawe dheweke rumangsa luwih pinter nalika mundur kanthi ora cekap.

Ing ngisor iki sawetara istilah:

  1. Media sing Dibayar - Biyen nelpon iki iklan.
  2. Media sing Diduweni - Biyen nelpon iki tembung-saka-tutuk.
  3. Media Sing Duwe - Biyen nelpon iki hubungan masyarakat.
  4. Lalu lintas - Biyen nelpon iki sirkulasi or pamirso.
  5. Gamification - Biyen nelpon iki ganjaran, kasetyan, badge or sistem titik. Lencana Pramuka udakara taun 1930, iki dudu wong anyar.
  6. engagement - Biyen nelpon iki maca, ngrungokake, utawa ndeleng (lan mengko… ngomentari)
  7. Content Marketing - Biyen nelpon iki nulis.
  8. Telpon-kanggo-Tindakan - kita biasane ngarani iki iklan spanduk. Mung amarga ana ing situs kita dhewe, ora ateges kita butuh jeneng anyar.
  9. percepatan - kita biasane ngarani iki promosi.
  10. Grafik - (misale. Grafik Sosial) sing biasane diterangake minangka sesambetan.
  11. Panguwasa - kita biasane ngarani sing popularitas.
  12. ngoptimalake - kita biasane ngarani iki ningkatake.
  13. Curasi - kita biasane ngarani iki ngatur.
  14. Skor kertu - kita biasane nelpon iki dashboard.
  15. Analytics - kita biasane nelpon iki laporan.
  16. Dianyari: Wong - kita biasane nelpon iki Segmen adhedhasar profil prilaku utawa demografi sing dikembangake panyedhiya data.
  17. Infographics - kita biasane nelpon iki piktograf, kadang ilustrasi data, utawa posters. Kita bakal nggantungake sing apik ing bilik (ing papan kerja).
  18. Verbiage - kita biasane ngarani sing tembung.
  19. White Paper - kita mung nelpon Makalah. Dheweke mung teka kanthi warna putih.
  20. Humanisasi - kita ora nate nyebut apa-apa .. biasane kita kudu mangsuli telpon utawa lawang kanthi langsung.
  21. Ditambahake: Pemasaran Konteks - Kita biasane nelpon konten sing dinamis utawa target iki.

Ana sawetara tembung liyane sing apik… hibrida, fusi, kecepatan, demokratisasi, salib-saluran, templatize, agregasi, sindikasi, akselerasi…

Wong-wong iki kudu mundur saka Google+, turu, lan ringkih nganggo kosakata kelas 8 sing pancen kita eling. Napa perlu manungsa supaya terus owah? Apa bisa diarani kanthi cara anyar manawa kita wis ngalami evolusi? (Aku ora tuku, apa ora?).

Aku ngira umume perusahaan isih berjuang karo merek sederhana utawa lulus saka situs web sing ora apik, ora preduli hibrida nyepetake kampanye media sing entuk kacepetan digawe tambah saka keterlibatan manungsa.

Sejatine aku jujur, aku uga salah. Aku duwe agensi media anyar, dudu perusahaan pemasaran. Pancen luwih saka agensi pemasaran inbound… Nanging aku judi yen bakal ana media anyar, nanging mlebu bisa uga diganti karo sawetara istilah anyar sing bodho kaya akut.

Sampeyan ngerti, beda karo obtuse.

15 Komentar

  1. 1

    Kajaba aku mikir "pemasaran konten" yaiku "adol nulis." Utawa luwih khusus "adol barang sing wis ditulis."

    Aku sengit kanggo ngakoni, nanging aku nggunakake paling ora 7 saka 1 iki) tanpa dipikirake utawa 2) kanthi pasuryan sing lurus.

  2. 3

    Artikel iki nggawe aku mesem, nggunakake pirang-pirang istilah suwene pirang-pirang taun kepungkur lan sawetara uga durung……! Segmen lan segmen pasar wis mesthi dadi istilah pemasaran .. mesthi wae sing digunakake sajrone 20 taun kepungkur!

    • 4

      Hai Paula!

      Aku kelingan nalika jinis prilaku ditemokake lan kita mung nindakake "pitakon" lan ngatur kampanye menyang 'jinis' kasebut. Aku ora kelingan ngarani babagan kasebut nalika semana - sanajan bisa uga ana! Banjur mengko kita ngarani "personas" ... bisa uga dhaptar sing luwih apik!

      Thanks!

    • 5
      • 6

        Thanks Douglas, sing disenengi ing dhaptar anyar yaiku Otoritas sing ngganti Popularitas, mung menehi makna anyar babagan kedalaman ilmu, sing bisa uga ora bisa uga, nanging pancen apik banget! 🙂

  3. 7

    Mburu lapangan dipandang minangka kampanye pemasaran, ora nglamar kerja. Aku ora weruh "merek pribadi" sing biyen diarani "kualifikasi" nalika calon calon kerja. Kabeh wong saiki duwe "merek" sing biasane dadi "identitas" utawa "katrampilan utama" utawa "kekuwatan utama." Ya, siji liyane yaiku "dokumen pemasaran" sing biyen diarani resume utawa bio saiki uga diarani profil "[online]." "Pakaryan" minangka "kesempatan" lan "masalah" minangka "tantangan." "Personel" dadi "sumber daya manungsa" sing malih dadi "akuisisi bakat." Mengkono uga ... ..

  4. 8
  5. 10
  6. 12

    Aku rapat karo agen wingi sing duwe minat blogging lan pemasaran online. Dheweke ujar yen aku ngomong kaya wong sing nggawe situs blog dheweke. Coba dakpikirake babagan semangat sing sejatine yaiku ...... pemasaran. Aku kira sawise maca akeh info babagan topik sing ana gandhengane karo pemasaran, sampeyan mung bisa milih kosakata tanpa dikatoni.

  7. 13
  8. 14
  9. 15

    Hei Doug,
    Siji konsultan blowhard sing aku lakoni seneng nggunakake tembung 'bifurkasi' ing saben ukara katelu. Ora bisa ngomong 'banjur kita dibagi dadi rong klompok.' Aku kira sampeyan bisa ngisi biaya luwih akeh nalika wong ora ngerti sampeyan.
    Aku bakal njupuk masalah karo 'ajakan tumindak.' Aku duwe buku copywriting wiwit taun 1920-an sing nduwe bab khusus kanggo nyipta panggilan supaya bisa ditindakake. Sapa wae sing nggunakake identik karo 'spanduk' ora duwe latar belakang pemasaran sing serius.
    Jim

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.