21 Katemtuan Pemasaran kanggo ngesanake / Nganggu Kolega

umuk

umukAku lungguh ing omah lagi maca sawetara bengi iki. Aku wong sing cukup sederhana, mula aku entuk terminologi anyar, aku asring ngeklik Wikipedia kanggo ngerti apa sing dakwaca. Aku uga wis pirang-pirang taun tangi ing kana ... mula sawise dakwaca, banjur dakeling-eling banjur maca maneh.

Alasan aku mripat yaiku para penulis (utamane para penulis pemasaran) mesthi kepeksa kudu nyipta tembung-tembung anyar supaya kita bisa sinau lan ngganti tembung sing mboseni. Kayane nggawe dheweke rumangsa luwih pinter nalika mundur kanthi ora cekap.

Ing ngisor iki sawetara istilah:

  1. Media sing Dibayar - Biyen nelpon iki iklan.
  2. Media sing Diduweni - Biyen nelpon iki tembung-saka-tutuk.
  3. Media Sing Duwe - Biyen nelpon iki hubungan masyarakat.
  4. Lalu lintas - Biyen nelpon iki sirkulasi or pamirso.
  5. Gamification - Biyen nelpon iki ganjaran, kasetyan, badge or sistem titik. Lencana Pramuka udakara taun 1930, iki dudu wong anyar.
  6. engagement - Biyen nelpon iki maca, ngrungokake, utawa ndeleng (lan mengko… ngomentari)
  7. Content Marketing - Biyen nelpon iki nulis.
  8. Telpon-kanggo-Tindakan - kita biasane ngarani iki iklan spanduk. Mung amarga ana ing situs kita dhewe, ora ateges kita butuh jeneng anyar.
  9. percepatan - kita biasane ngarani iki promosi.
  10. Grafik - (misale. Grafik Sosial) sing biasane diterangake minangka sesambetan.
  11. Panguwasa - kita biasane ngarani sing popularitas.
  12. ngoptimalake - kita biasane ngarani iki ningkatake.
  13. Curasi - kita biasane ngarani iki ngatur.
  14. Skor kertu - kita biasane nelpon iki dashboard.
  15. Analytics - kita biasane nelpon iki laporan.
  16. Dianyari: Wong - kita biasane nelpon iki Segmen adhedhasar profil prilaku utawa demografi sing dikembangake panyedhiya data.
  17. Infographics - kita biasane nelpon iki piktograf, kadang ilustrasi data, utawa posters. Kita bakal nggantungake sing apik ing bilik (ing papan kerja).
  18. Verbiage - kita biasane ngarani sing tembung.
  19. White Paper - kita mung nelpon Makalah. Dheweke mung teka kanthi warna putih.
  20. Humanisasi - kita ora nate nyebut apa-apa .. biasane kita kudu mangsuli telpon utawa lawang kanthi langsung.
  21. Ditambahake: Pemasaran Konteks - Kita biasane nelpon konten sing dinamis utawa target iki.

Ana sawetara tembung liyane sing apik… hibrida, fusi, kecepatan, demokratisasi, salib-saluran, templatize, agregasi, sindikasi, akselerasi…

Wong-wong iki kudu mundur saka Google+, turu, lan ringkih nganggo kosakata kelas 8 sing pancen kita eling. Napa perlu manungsa supaya terus owah? Apa bisa diarani kanthi cara anyar manawa kita wis ngalami evolusi? (Aku ora tuku, apa ora?).

Aku ngira umume perusahaan isih berjuang karo merek sederhana utawa lulus saka situs web sing ora apik, ora preduli hibrida nyepetake kampanye media sing entuk kacepetan digawe tambah saka keterlibatan manungsa.

Sejatine aku jujur, aku uga salah. Aku duwe agensi media anyar, dudu perusahaan pemasaran. Pancen luwih saka agensi pemasaran inbound… Nanging aku judi yen bakal ana media anyar, nanging mlebu bisa uga diganti karo sawetara istilah anyar sing bodho kaya akut.

Sampeyan ngerti, beda karo tumpul.

15 Komentar

  1. 1

    Kajaba aku mikir "marketing konten" yaiku "sade nulis." Utawa luwih khusus "adol barang sing wis ditulis."

    Aku sengit ngakeni iku, nanging aku wis digunakake paling 7 iki 1) tanpa mikir bab utawa 2) karo pasuryan rampung sakcara.

  2. 3

    Artikel iki nggawe aku eseman, wis nggunakake sawetara istilah iki kanggo taun lan sawetara ora kabeh… durung! Segmentasi lan segmen pasar mesthi dadi istilah marketing mesthine.. mesthi wae sing wis digunakake sajrone 20 taun kepungkur!

    • 4

      Hi Paula!

      Aku elinga nalika jinis prilaku diciptakake lan kita mung nindakake "pitakon" lan ngatur kampanye kanggo 'jinis' kasebut. Aku ora bisa ngelingi nyebat segmentasi kasebut - sanajan bisa uga ana! Banjur kita nyebut wong-wong mau "personas" ... mungkin sing luwih apik kanggo dhaptar!

      Thanks!

    • 5
      • 6

        Thanks Douglas, fave ing dhaftar anyar kudu Authority ngganti Popularitas, mung menehi makna anyar saka ambane kawruh, kang bisa utawa ora mesthi, nanging muni gedhe! 🙂

  3. 7

    Pamburu kerja dideleng minangka kampanye pemasaran, dudu nglamar kerja. Aku ora weruh "personal branding" sing biyen diarani "kualifikasi" nalika ngrujuk marang calon pelamar kerja. Saben uwong saiki duwe "merek" sing biyen dadi "identitas" utawa "katrampilan utama" utawa "kekuwatan paling dhuwur." Oh, liyane yaiku "dokumen pemasaran" sing biyen diarani resume utawa bio saiki uga diarani "profil [online]. "Pekerjaan" minangka "kesempatan" lan "masalah" minangka "tantangan". "Personil" diganti dadi "sumber daya manungsa" sing diganti dadi "akuisisi bakat." Lan banjur dadi ....

  4. 8
  5. 10
  6. 12

    Aku ketemu karo agen wingi sing duwe kapentingan ing blogging lan marketing online. Dheweke ngandhani yen aku ngomong kaya wong-wong sing nyiyapake situs blog dheweke. Go kula kanggo mikir babagan ngendi passion nyata punika …… marketing. Aku kira sawise maca akeh info babagan topik sing gegandhengan karo marketing, sampeyan mung njupuk kosakata tanpa nggatekake.

  7. 13
  8. 14
  9. 15

    Hey Doug,
    Salah sawijining konsultan blowhard aku nyabrang karo seneng nggunakake tembung 'bifurkasi' ing saben ukara katelu. Ora bisa mung ngomong 'banjur kita dibagi dadi rong kelompok.' Aku kira sampeyan bisa ngisi luwih akeh nalika wong ora ngerti sampeyan.
    Aku bakal njupuk masalah karo 'nelpon kanggo tumindak.' Aku duwe buku copywriting saka taun 1920-an sing duwe bab khusus kanggo nggawe panggilan sing menarik kanggo tumindak. Sapa wae sing nggunakake minangka sinonim kanggo 'iklan spanduk' ora duwe latar mburi marketing sing serius.
    Jim

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.