Papat Pedoman Kanggo Konten Web sing Bisa Dibaca

maca liyane

Kasedhiya yaiku kapasitas supaya wong bisa maca wacan teks lan ngerti lan ngelingi apa sing nembe diwaca. Mangkene sawetara tips kanggo nambah readability, presentasi, lan ekspresi tulisan sampeyan ing web.

1. Tulis Kanggo Web

Maca ing web ora gampang. Monitor komputer duwe resolusi layar sing kurang, lan cahya sing diproyeksikan kanthi cepet ndadekake mripat kita lemes. Ditambah maneh, akeh situs web lan aplikasi sing digawe dening wong sing ora duwe pelatihan formal ing seni tipografi utawa desain grafis.

Mangkene sawetara pitunjuk sing kudu dipikirake sajrone proses nulis:

  • Pangguna rata-rata bakal maca paling 28% saka tembung ing kaca web, mula tembung sing sampeyan gunakake dietung. Pandhuan sing disaranake kanggo klien ing Tuitive yaiku nyuda salinan sampeyan dadi loro, lan banjur dipotong maneh. Kita ngerti iki nggawe sampeyan nangis ing Tolstoy, nanging para pamiarsa bakal ngurmati.
  • Gunakake basa sing jelas, langsung, lan obrolan.
  • Aja "marketese", teks sing umuk ngegungake sing ngisi pariwara ala ("Produk Anyar Panas!"). Nanging, nyedhiyani informasi tartamtu sing migunani.
  • Cekake paragraf dadi cekak, lan winatesi siji ide saben paragraf.
  • Gunakake dhaptar peluru
  • Gunakake gaya nulis-piramida kuwalik, tulisake informasi sing paling penting ing sisih ndhuwur.

2. Ngatur Konten Sampeyan Kanthi Sub-header

Sub-header penting banget kanggo ngidini pangguna nyebar kaca kanthi visual. Dheweke mbagi kaca dadi bagean sing bisa diatur lan ngumumake babagan saben bagean. Iki penting kanggo pangguna sing mindai kaca nyoba nemokake sing paling penting.

Sub-header uga nggawe aliran visual sing ngidini pangguna mindhah mudhun menyang konten.

subheader

Coba matesi awak utama kaca web sampeyan (ora kalebu pandhu arah, sikil, lan liya-liyane) dadi telung ukuran: judhul kaca, sub-header, lan salinan awak. Priksa kontras gaya kasebut kanthi jelas lan efektif. Ukuran lan bobot sing sithik banget bakal nggawe unsur-unsur bentrokan tinimbang bisa kerja bareng.

Nalika nulis, priksa manawa sub-header ngemot titik teks sing diwakili sawetara tembung, lan aja nganggep pangguna wis maca bagean ing ndhuwur utawa ngisor iki. Aja nganti basa sing lucu banget utawa pinter; kajelasan iku kritis. Sub-header sing migunani lan nguntungake bakal nggawe para pamaca tetep terlibat lan ngajak terus maca.

3. Komunikasi Kanthi Teks Format

  • Katrangan: Miring bisa digunakake kanggo negesake, lan menehi ukara kanthi nada obrolan sing luwih akeh kanthi menehi kesan inflasi vokal. Contone, ukara "Aku wis ngandhani yen aku weruh a monkey"Nduweni teges beda tinimbang" Aku ngandika kowe aku weruh kethek ”.
  • Kabeh Caps: Wong maca kanthi nggawe bentuk tembung tinimbang ngitung tembung kanthi huruf. Amarga iki teks ing KABEH CAPS luwih angel diwaca amarga ngganggu wujud tembung sing wis biasa dideleng. Aja nggunakake kasebut kanggo wacan teks utawa kalimat sing dawa.
  • Bold: Kandel bisa nggawe bagean teks sampeyan tetep misuwur, nanging coba aja kakehan nggunakake. Yen sampeyan duwe gumpalan teks sing gedhe sing kudu ditekan, coba gunakake warna latar mburi.

kandel

4. Ruang Negatif Bisa Dadi Positif

Jumlah spasi sing cocog ing antarane garis teks, ing antarane huruf, lan ing antarane blok salinan bisa nambah kacepetan lan pangerten maca. Spasi putih (utawa "negatif") iki sing ngidini wong mbedakake siji huruf saka sabanjure, nggandhengake blok teks, lan nglacak lokasi kasebut ing kaca.

papan putih

Nalika ndeleng kaca, jipuk lan blur mripatmu nganti teks dadi ora bisa dingerteni. Apa kaca kasebut dipisahake kanthi rapi? Apa sampeyan bisa ngerti apa judhul kanggo saben bagean? Yen ora, sampeyan kudu nyusun desain maneh.

Mangerteni liyane