Video: Apa Pemasaran Nggawe Produk?

Layar layar 2011 08 23 ing 3.05.08 PM

Iki minangka temuan sing apik lan lucu saka Frank Dale, CEO saka compendium. Aku sejatine ngerti sawetara perusahaan ing ngendi marketing ngluwihi pengalaman pangguna lan layanan sing ditawakake produk. Nyatane, aku sejatine njaluk demonstrasi sing ora bakal mbukak lamarane, malah nggunakake powerpoint sing padhang lan mengkilap. Iki dudu masalah nalika produk sampeyan diiklanake, nanging aku wis ndeleng sawetara perusahaan mbedakake nalika pemasaran minangka foto glamor produk sing nyata.

Pemasaran nyetel ekspektasi, dodol negesake lan nglumpukake komisi, klien mlebu lan langsung dikalahake. Masalahe mung mudhun menyang tim manajemen akun lan layanan pelanggan. Tim kasebut duwe penylametan minangka salah sawijining indikator kinerja utama… dadi nalika perusahaan lunga utawa ora gawe anyar, manajemen akun lan tim layanan pelanggan bakal tanggung jawab. Duwe tanggung jawab kanggo soko sing pancen ora ana ing kontrol.

Apa tumindak sing bener? Aku ora ngira yen nggambarake produk sampeyan pancen bener. Nanging, sawetara perusahaan sing cenderung tuwuh kanthi cepet. Kanthi tuwuh kanthi cepet, dheweke bisa menang pangsa pasar, menang investasi, lan investasi maneh menyang nyekel munggah kanggo gambar sing digambarake. Nalika sawetara perusahaan iki entuk dhuwit puluhan utawa atusan yuta, dadi angel kanggo aku ngomong yen taktik sing ala. Mung wae sing ora tak senengi. Aku ora seneng karo perusahaan sing nindakake. Lan aku ora seneng menehi rekomendasi perusahaan kasebut menyang klien.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.