Kepiye Penerbit Bisa Nyiyapake Tumpukan Teknologi Kanggo Nggabungake Para Pemirsa sing Akeh Fragmentasi

Pariwara menyang Pamirsa sing Pecah

2021 bakal nggawe utawa ngrusak kanggo penerbit. Ing taun mbesuk bakal nambah tekanan marang pamilik media, lan mung pemain sing paling pinter sing bakal tetep urip. Pariwara digital kaya sing wis dingerteni saiki bakal mungkasi. Kita pindhah menyang pasar sing luwih fragmentasi, lan penerbit kudu mikir maneh papane ing ekosistem iki.

Penerbit bakal nemoni tantangan kritis kanthi kinerja, identitas pangguna, lan nglindhungi data pribadi. Supaya bisa urip, dheweke kudu ngupayakake teknologi. Kajaba iku, aku bakal ngrampungake masalah utama 2021 sing bakal ditrapake kanggo penerbit lan teknologi garis besar sing bisa ngatasi. 

Tantangan Kanggo Penerbit

2020 dadi badai sampurna kanggo industri, amarga penerbit ngalami tekanan dobel saka resesi ekonomi lan ngilangi ID iklan kanthi bertahap. Dorong législatif kanggo nglindhungi data pribadi lan nyuda anggaran pariwara nggawe lingkungan sing pancen anyar ing ngendi penerbitan digital kudu disesuaikan karo telung tantangan utama.

Krisis Corona

Tes gedhe sing pertama kanggo penerbit yaiku resesi ekonomi sing disebabake COVID-19. Pengiklan ngaso, nundha kampanye, lan alokasi anggaran maneh menyang saluran sing luwih efektif. 

Wektu dire bakal teka kanggo media sing didhukung iklan. Miturut IAB, krisis korona nyebabake akeh konsumsi warta, nanging penerbit ora bisa monetisasi (penerbit berita kaping pindho kaya kanggo boikot dening pembeli media vs. liyane). 

Buzzfeed, media virus sing ngalami paningkatan penghasilan kaping pindho sajrone pirang-pirang taun kepungkur, bubar ngethok Staff ngleksanakake bareng karo pilar penerbitan warta digital liyane kayata Vox, Wakil, Quartz, Ahli Ekonomi, lsp. Nalika para penerbit global ngalami katahanan sajrone krisis, akeh media lokal lan regional ora duwe usaha. 

Identity 

Salah sawijining tantangan paling gedhe kanggo penerbit ing taun ngarep yaiku nggawe identitas pangguna. Kanthi ngilangi cookie pihak kaping 3 dening Google, alamat ing saluran web bakal sirna. Iki bakal mengaruhi target penargetan, pemasaran ulang, tutup frekuensi, lan atribusi multi-tutul.

Ekosistem pariwara digital kelangan ID umum, sing mesthi nyebabake lanskap sing luwih fragment. Industri kasebut wis nawakake sawetara alternatif kanggo nglacak deterministik, adhedhasar pambiji efektifitas kohort, kayata Google Privacy Sandbox, lan Jaringan SKAd Apple. Nanging, sanajan solusi sing paling maju, ora bakal ngasilake bisnis kaya biasane. Intine, kita pindhah menyang situs web sing luwih anonim. 

Iki minangka lanskap anyar, ing ngendi para pengiklan bakal berjuang supaya ora mbuwang dhuwit ing babagan bathi sing ora tepat, tekan klien kanthi pesen sing salah, lan target sing akeh banget dll. Bakal mbutuhake sawetara wektu kanggo ngrancang cara akuisisi pangguna anyar lan butuh alat anyar lan model atribusi kanggo ngevaluasi efektivitas tanpa gumantung karo ID pariwara pangguna. 

Privacy 

Gelombang undang-undang privasi, kayata Eropa Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) lan Undhang Privasi Pelanggan California taun 2018, nggawe luwih angel target lan nggawe iklan kanggo tumindak online pangguna. 

Undhang-undhang sing fokus ing data pangguna bakal nemtokake pangowahan sing bakal teka ing tumpukan teknologi lan strategi data merek. Kerangka peraturan iki ngganggu model sing ana ing tumindak nglacak pangguna nanging mbukak lawang kanggo penerbit nglumpukake data pangguna kanthi idin. 

Skala data bisa uga suda, nanging kabijakan kasebut bakal nambah kualitas data sing kasedhiya ing jangka panjang. Penerbit kudu nggunakake wektu sisan kanggo nggawe model kanggo interaksi sing efektif karo pamirsa. Peraturan privasi kudu selaras karo tumpukan teknologi penerbit lan pendekatan manajemen data. Ora ana solusi siji-ukuran amarga ana macem-macem peraturan privasi ing macem-macem pasar. 

Kepiye Penerbit Sukses Ing Lanskap Anyar?

Manajemen Data

Ing pasar fragmen anyar, data pangguna minangka aset sing paling larang regane kanggo pengiklan. Iki menehi pangerten marang para pelanggan, kepinterane, preferensi tuku, lan prilaku ing saben titik tutul karo merek. Nanging, undang-undang privasi sing anyar lan pungkasane ngilangi ID pariwara nggawe aset iki langka banget. 

Salah sawijining kesempatan paling gedhe kanggo penerbit saiki yaiku segmen data pihak kaping 1, aktifake ing sistem eksternal, utawa wenehake menyang pengiklan kanggo target sing luwih tepat ing inventaris dhewe. 

Penerbit savvy nggunakake algoritma pembelajaran mesin kanggo ngerteni konsumsi konten kanthi luwih apik lan nyusun profil prilaku pihak pertama, sing bakal didorong kinerja kanggo merek tartamtu. Contone, situs web panelitian mobil bisa uga nglumpukake segmen para profesional penghasilan umure 30-40 taun; pasar utami peluncuran sedan. Majalah mode bisa nglumpukake pamirsa wanita sing duwe penghasilan dhuwur kanggo target merek merek mewah. 

Programmatic 

Situs web, platform, lan aplikasi modern biasane duwe pamirsa internasional, sing arang dimonetisasi kanthi lengkap liwat transaksi langsung. Programmatic bisa ngirim panjaluk global liwat oRTB lan cara tuku program liyane kanthi rega adhedhasar kesan kanggo kesan. 

Bubar iki Buzzfeed, sing sadurunge nolak integrasi asli, bali menyang programmatic saluran kanggo adol papan iklan. Penerbit butuh solusi sing bakal ngidini ngatur mitra panjaluk kanthi fleksibel, nganalisa panggonane iklan sing paling apik lan paling apik, lan menilai tarif tawaran. 

Kanthi nyampur lan cocog karo mitra sing beda, penerbit bisa entuk rega paling apik kanggo plabuhan premium uga lalu lintas sing isih ana. Penawaran header minangka teknologi sing sampurna, lan kanthi persiyapan minimal, penerbit bisa bebarengan nampa pirang-pirang tawaran saka macem-macem platform sing dikarepake. Penawaran header minangka teknologi sing sampurna, lan kanthi persiyapan minimal, penerbit bisa bebarengan nampa pirang-pirang tawaran saka macem-macem platform sing dikarepake. 

Video Ads

Media sing didhukung iklan kudu eksprimen karo format iklan sing populer kanggo ngimbangi kerugian penghasilan kampanye pariwara sing ngaso. 

Ing taun 2021, prioritas pariwara bakal saya akeh melu iklan video.

Konsumen modern ngentekake nganti jam 7 nonton video digital saben minggu. Video minangka jinis konten sing paling apik. Pamirso nangkep 95% pesen nalika nonton ing video dibandhingake 10% nalika maca.

Miturut laporan IAB, saklawasé rong pertiga anggaran digital dialokasikan kanggo pariwara video, ing seluler uga ing desktop. Video ngasilake kesan langgeng sing bakal ngasilake konversi lan penjualan. Kanggo entuk keuntungan saka game program, penerbit butuh kemampuan kanggo nampilake iklan video, sing bakal kompatibel karo platform permintaan utama. 

Tumpukan Tech Kanggo Akeh Fragmentasi 

Ing jaman semrawut iki, penerbit kudu nggunakake paling akeh saka kabeh saluran penghasilan. Sawetara solusi teknologi bakal ngidini penerbit mbukak kunci potensial sing ora digunakake lan nambah CPM. 

Teknologi kanggo nggunakake data pihak pertama, nggunakake metode program modern, lan masang format iklan sing dikarepake minangka bagean sing kudu ana ing tumpukan teknologi 2021 saka penerbit digital.

Sering, penerbit nglumpukake tumpukan teknologi saka macem-macem produk sing ora bisa integral kanthi apik. Tren paling anyar ing penerbitan digital nggunakake siji platform sing ngisi kabeh kabutuhan, ing endi kabeh fungsi bisa lancar ing sistem seragam. Ayo maneh modul sing kudu ana ing tumpukan teknologi integral kanggo media. 

Server Iklan 

Pertama lan paling penting, tumpukan teknologi penerbit kudu duwe server iklan. Server iklan sing tepat minangka prasyarat kanggo monetisasi kesan sing efektif. Sampeyan kudu duwe fungsi kanggo ngatur kampanye iklan lan inventaris. Server iklan ngidini nyiyapake unit iklan lan grup target ulang lan nyedhiyakake statistik wektu nyata babagan kinerja slot iklan. Kanggo mesthekake tingkat pengisian sing cukup, server iklan kudu ndhukung kabeh format iklan sing ana, kayata tampilan, video, iklan seluler, lan media kaya. 

Platform Manajemen Data (DMP)

Saka perspektif efisiensi - sing paling penting kanggo media ing taun 2021 yaiku manajemen data pangguna. Koleksi, analisis, pamisahan, lan aktivasi para pamirsa kudu nduweni fungsi saiki. 

Nalika penerbit nggunakake DMP, bisa nyedhiyani lapisan data tambahan kanggo pengiklan, ningkatake kualitas lan CPM saka tayangan sing dikirim. Data minangka emas anyar, lan penerbit bisa nawakake target target inventaris dhewe, menilai kesan sing luwih dhuwur, utawa ngaktifake ing sistem eksternal lan monetisasi pertukaran data. 

Penghapusan ID iklan bakal nambah permintaan data pihak kaping pisanan, lan DMP minangka prasyarat kritis kanggo nglumpukake lan ngatur data pangguna, nyiyapake kolam data, utawa ngirim informasi menyang pengiklan liwat grafik pangguna. 

Solusi Penawaran Header 

Penawaran header minangka teknologi sing ngilangi asimetri informasi ing antarane para pengiklan lan penerbit babagan nilai lalu lintas. Penawaran header ngidini kabeh pihak entuk rega adhedhasar panjaluk sing cukup kanggo ruang iklan. Iki minangka lelang yen DSP duwe akses sing padha menyang penawaran, beda karo banyu terjun lan oRTB, sing banjur mlebu lelang. 

Ngleksanakake penawaran header mbutuhake sumber daya pangembangan, ops iklan berpengalaman sing bakal nyiyapake item baris ing Google Ad Manager lan mlebu perjanjian karo penawar. Siap-siyap: nyiyapake tumindak penawaran header mbutuhake tim, wektu, lan gaweyan sing darmabakti, sing kadang uga kanggo penerbit ukuran gedhe. 

Pamuter Video Lan Audio

Kanggo miwiti nyedhiyakake iklan video, format iklan kanthi eCPM paling dhuwur, para penerbit kudu nggarap PR. Iklan video luwih rumit tinimbang tampilan lan sampeyan kudu ngetrapake sawetara aspek teknis. Kaping pisanan, sampeyan kudu golek pamuter video sing cocog sing cocog karo pambungkus header sing dipilih. Format iklan audio uga saya rame, lan nggunakake pamuter audio ing kaca web sampeyan bisa uga njaluk panjaluk tambahan saka para pengiklan. 

Yen sampeyan duwe sawetara JavaScript, sampeyan bisa ngatur pemain lan nggabungake karo header pambungkus. Yen ora, sampeyan bisa nggunakake solusi sing wis digawe, pemain asli sing gampang integrasi karo platform program.

Platform Manajemen Kreatif (CMP)

CMP minangka prasyarat kanggo ngatur kreatif program kanggo macem-macem platform lan format iklan. CMP nglancarake kabeh manajemen kreatif. Kudu duwe studio kreatif, alat kanggo nyunting, nyetel lan nggawe spanduk sing akeh saka awal kanthi template. Salah sijine sing kudu ana ing CMP yaiku fungsi kanggo adaptasi kreatif unik kanggo iklan sing ditawakake ing macem-macem platform lan dhukungan saka optimasi kreatif dinamis (DCO). Lan, mesthine, CMP sing apik kudu nyedhiyakake perpustakaan format iklan sing kompatibel karo DSP utama lan analitik babagan kinerja kreatif kanthi nyata. 

Secara sakabehe, penerbit kudu nyewa CMP sing mbantu nggawe lan nggawe format kreatif kanthi panjaluk kanthi cepet tanpa penyesuaian sing tanpa wates, uga ngatur lan fokus ing skala.

Kanggo Sum Up

Ana akeh pamblokiran kanggo sukses media digital. Iki kalebu kemampuan kanggo nyedhiyakake iklan efektif kanggo format iklan populer, uga solusi program kanggo integrasi karo mitra permintaan utama. Komponen kasebut kudu bisa digunakake kanthi lancar, lan saenipun kudu dadi bagean saka tumpukan teknologi terintegrasi. 

Yen sampeyan milih tumpukan teknologi gabungan tinimbang nglumpukake saka modul saka macem-macem panyedhiya, sampeyan bisa yakin manawa kreatif bakal dikirim tanpa latensi, pengalaman panganggo sing kurang, lan bedane server iklan sing dhuwur. 

Tumpukan teknologi sing tepat kudu nduweni fungsi kanggo nyedhiyakake iklan video lan audio, manajemen data, penawaran header, lan platform manajemen kreatif. Yaiku sing paling kudu ana nalika milih panyedhiya, lan sampeyan ora kudu mandhiri apa wae sing kurang.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.