Eksposur Ora Kaya Pengaruh: Wayahe mandheg Nggunakake Impresi kanggo Ngukur Nilai

Public Relations

Apa Kesan?

Kesan minangka jumlah bola mata potensial ing crita utawa postingan media sosial adhedhasar kira-kira pamaca / pamirsa outlet / sumber.

Ing taun 2019, kesan dikatutake metu saka ruangan kasebut. Ora umum yen ndeleng kesan ing milyaran. Ana 7 milyar wong ing bumi: udakara 1 milyar ora duwe listrik, lan umume wong liya ora peduli karo artikel sampeyan. Yen sampeyan duwe 1 milyar kesan nanging sampeyan metu ing lawang lan ora ana wong sing bisa menehi komentar babagan artikel kasebut, sampeyan duwe metrik palsu. Ora dikatutake, pirang-pirang kesan hubungan masarakat sampeyan mung minangka bot:

Bot ngeterake meh 40% kabeh lalu lintas Internet ing taun 2018.

Jaringan Distil, Laporan Bot Bad 2019

Pikirake laporan rekap triwulanan minangka kontrak antarane organisasi lan agensi PR utawa ing antarane sampeyan lan bos sampeyan - iki carane bakal nemtokake sukses lan kepiye carane setuju kanggo ngukur. Sampeyan isih kudu menehi kesan amarga klien utawa bos njaluk. Nanging, trik yaiku nindakake rong perkara:

  1. Nyedhiyani konteks ing kesan kasebut
  2. Nyedhiyani metrik tambahan sing nyritakake crita sing luwih apik. 

Pengganti metrik hubungan masarakat bisa kalebu: 

  • Nomer lead utawa konversi. Kesan sampeyan bisa nganti seprapat nganti seprapat, nanging penjualan sampeyan isih rata. Iki amarga sampeyan bisa uga ora targetake wong sing bener. Entuk katrangan babagan pira lead sing sampeyan hasilake.  
  • Tes kesadaran: Nggunakake alat kaya Survey Monyet, pira wong sing ndeleng produk utawa inisiatif sampeyan ing warta lan tumindak utawa ngowahi prilaku amarga?  
  • Google Analitiss: Goleki paku ing lalu lintas web nalika warta sampeyan mlaku. Yen artikel kasebut ngemot backlink, goleki pirang-pirang wong sing ngeklik situs web sampeyan saka artikel kasebut lan delengen suwene wektu sing ditindakake.  
  • A / B testing. Umumake produk utawa penjualan anyar liwat media lan media sosial, nanging wenehi kode promosi sing beda kanggo nemtokake lalu lintas (media utawa sosial) sing luwih akeh. 
  • Analisis pesen: Pira pesen utama sampeyan sing kalebu ing artikel kasebut? Kualitas luwih saka jumlah luwih penting.  

Coba pikirake: pura-pura sampeyan ana ing ruangan karo pesaing sampeyan. Sampeyan bisa uga njerit paling banter — nanging pesaing sing luwih tenang nggunakake PR kanggo ndorong penjualan, nambah kesadaran, lan owah-owahan.

PR sing apik yaiku nggunakake media kanggo nggawe prabédan — lan nemokake metrik sing pas kanggo ngerti apa sejatine bisa digunakake. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.