3 Aturan Psikologi ing Sales lan Marketing

pemasaran psikologi pemasaran pikiran manungsa

Ana klompok kanca lan kanca kolega sing bubar golek masalah babagan industri agensi kasebut. Umume, agensi sing ngetrapake kanthi apik asring perjuangan luwih akeh lan luwih murah. Agensi sing adol larang regane luwih akeh lan luwih sithik perjuangan. Aku mikir, aku ngerti, nanging ndeleng bola-bali.

iki infographic saka Salesforce Kanada nutul psikologi sales lan marketing lan nuduhake 3 aturan sing bisa mbantu (lan kita) nindakake marketing lan sales kanthi luwih apik:

  1. Emosi duwe peran gedhe kanggo njupuk keputusan - kapercayan iku penting supaya pangenalan merek, ngarsane web, panguwasa online, tinjauan lan malah rega sampeyan (murah banget bisa uga tegese sampeyan ora bisa dipercaya) bisa nyebabake keputusan tuku.
  2. Bias kognitif mengaruhi keputusan tuku - wedi gagal, ora nyaman karo owah-owahan, pamilik, lan tampilan positif bakal nggawe wong cedhak. Studi kasus minangka conto sing apik - nyorot klien sing paling apik sing duwe.
  3. Nyetel lan ngluwihi pangarepan minangka kunci sukses - kejujuran, parameter awal, kepuasan langsung, nilai sing dituduhake, lan faktor wow minangka kunci kanggo retensi lan peningkatan klien. Ora cukup kanggo ngisi biaya minimal kanggo produk utawa layanan, sampeyan kudu duwe ruangan kanggo ekstra!

Emosi lan bias bisa nyebabake keputusan tuku kita (manawa kita sadhar utawa ora). Jeneng, penawaran khusus, lan kepuasan langsung bisa nggawe transaksi dadi luwih manis. Wolung saka 10 keputusan tuku sing digawe adhedhasar emosi. Dadi mung 20 persen keputusan sing dikatutake kanggo logika murni, luwih becik para pemasar ngerti faktor psikologis sing bisa nggegirisi merek utawa produk tartamtu.

Psikologi Sales lan Marketing

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.