Prospek Nggabungake Teknologi Blockchain Lan Internet Babagan

iot

Teknologi sing ana ing sangisore bitcoin ngidini transaksi bisa ditindakake kanthi aman lan aman, tanpa mbutuhake perantara. Teknologi kasebut wiwit ora digatekake kanthi praktis dadi fokus inovasi bank-bank gedhe. Para ahli ngira yen panggunaan teknologi pamblokiran bisa ateges ngirit 20,000 yuta dolar kanggo sektor kasebut ing taun 2022. Lan sawetara luwih maju lan wani mbandhingake panemuan iki karo mesin uap utawa mesin pembakaran.

Apa sing bisa digunakake umum saka rong tren paling monjo ing jagad teknologi kanggo manungsa? Kita ngomong babagan blockchain lan Internet barang (IoT). Kaloro teknologi kasebut duweni potensi sing gedhe lan kombinasi kasebut dadi janjine.

Kepiye IoT berkembang?

Sekilas, loro teknologi kasebut ora padha. Nanging ing bidang teknologi tinggi, ora ana sing mokal. Ana sawetara wong sing ambisius, cerdas ing lapangan sing tuwuh kanthi cepet, sing gelem kerja ing lembur lan golek jam supaya bisa nemokake solusi sing apik ing persimpangan saka rong inovasi.

Babagan pisanan sing dipikirake yaiku keamanan. Akeh ahli lan perusahaan sing yakin pamblokiran bisa njamin keamanan piranti IoT kanthi gabung karo lingkungan sing bisa didesentralisasi lan bisa diukur.

IBM bubar dadi kasengsem nggunakake pamblokiran kanggo Internet. Nggabungake teknologi bakal ngidini sampeyan nglacak lan ngrekam riwayat pangowahan saka unsur jaringan individu lan klompok kasebut, nggawe jalur audit lan ngidini sampeyan nemtokake sistem kontrak cerdas.

Teknologi pamblokiran bisa nyedhiyakake infrastruktur sing gampang kanggo rong piranti kanggo langsung mindhah bagean saka properti, kayata dhuwit utawa data, liwat varian transaksi sing aman lan andal kanthi cap wektu.

IBM wis nindakake riset ing endi para pembeli lan ahli dijaluk ngevaluasi manfaate pamblokiran kasebut minangka teknologi otonom, desentralisasi, lan publik. Bisa dadi elemen dhasar solusi dhukungan adhedhasar IoT.

Panemu profesional

Salah sawijining peserta survey, konsultan Inisiatif Mata Uang Digital MIT, mitra Grup Agentic Michael Casey nyebutake blokchain minangka "mesin sejati". Ekonom ing MIT lan Profesor Christian Catalini ujar kanthi luwih kendel, ujar manawa pamblokiran kasebut ngidini ekosistem Internet Things kanggo nyuda komisi kanggo verifikasi transaksi lan nggunakake jaringan kasebut.

Iki ditrapake kanggo kabeh jinis transaksi, kalebu sing gegandhengan karo IoT. Kajaba iku, level kontrol ing saben piranti IoT bisa santai. Gabungan IoT lan pamblokiran bisa nyuda resiko serangan peretas.

Karyawan Dell Jason Compton nganggep pamblokiran minangka "alternatif sing nyenengake" sistem keamanan konvensional IoT. Dheweke nyaranake manawa ngatasi masalah keamanan ing jaringan IoT bakal dadi masalah sing luwih angel tinimbang, kayata jaringan Bitcoin. Gabungan teknologi pamblokiran lan IoT duweni potensi gedhe sing bisa uga sampeyan gunakake ing bisnis.

Blockchain ora mung babagan keamanan

Ngerti pamblokiran lan ngapa dianggep istimewa banget penting. Iki minangka teknologi dhasar bitcoin, cryptocurrency modern. Bitcoin kasebut dhewe menarik, nanging ora ngrusak model bisnis institusi finansial. Ora padha karo teknologi sing ana ing transaksi bitcoin.

Panggunaan teknologi registri sing disebarake kanggo piranti IoT ora mung ngatasi masalah keamanan nanging uga nambah fungsi anyar lan nyuda biaya kanggo operasine. Blockchain minangka teknologi sing bisa digunakake karo transaksi lan nyedhiyakake interaksi ing jaringan. Iki apik banget kanggo proses ngawasi ing IoT.

Contone, adhedhasar pamblokiran, sampeyan bisa ndhukung identifikasi piranti lan nggawe interaksi ing antarane luwih cepet. Gabungan teknologi pamblokiran lan IoT duweni potensi gedhe sing bisa uga sampeyan gunakake ing bisnis.

Cara nggunakake pamblokiran ing Internet bab-bab

Kasunyatane, vendor wis suwe ngupayakake nggawe sambungan antarane piranti ing jaringan IoT adhedhasar blockchain. Ana 4 arah sing luwih disenengi tinimbang liyane:

• Nggawe lingkungan sing dipercaya.
• nyuda biaya.
• Akselerasi pertukaran data.
• Keamanan skala.

Teknologi pamblokiran bisa nyedhiyakake infrastruktur sing gampang kanggo rong piranti supaya sampeyan bisa langsung ngirim bagean properti (informasi, dhuwit) kanthi aman lan aman.

Tuladha nggunakake pamblokiran ing jaringan IoT

Raksasa industri Korea Hyundai ndhukung wiwitan IoT adhedhasar blockchain sing diarani HDAC (Hyundai Digital Asset Currency). Ing perusahaan kasebut, teknologi diadaptasi khusus kanggo IoT.

Filament perusahaan inovatif ngumumake pangembangan chip kanggo piranti industri IoT.

Iki kanggo ngamanake data penting sing mung bisa dituduhake ing antarane piranti ing teknologi blockchain.

Mesthine, akeh pangembangan ing tahap wiwitan. Sawetara masalah keamanan tetep durung bisa dirampungake. Utamane, kudu ngrampungake dhasar hukum kanggo inovasi kasebut. Nanging yen sampeyan nganggep kacepetan pangembangan kalorone pasar, apa potensial sinergi sing ana, kita bisa ngarepake yen IoT, sing dibangun adhedhasar blokade, minangka masalah ing wektu sing cedhak. Gabungan teknologi pamblokiran lan IoT duweni potensi gedhe sing bisa uga sampeyan gunakake ing bisnis. Sampeyan kudu ketemu karo perusahaan pangembangan app kanggo nyewa pangembang blockchain. Sampeyan kudu nggabungake teknologi kasebut menyang bisnis sampeyan saiki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.