Rahasia Produktivitas: Teknologi Ora Selalu Teknis

kognisi teknologi

Aku kudu ngakoni, papat huruf TECH menehi kula kedhep. Tembung "teknologi" praktis minangka tembung medeni. Kapan krungu, kita mesthi wedi, kesengsem utawa bungah. Arang banget kita fokus ing tujuan teknologi: ngilangi kompleksitas supaya bisa luwih cepet lan seneng-seneng.

Mung Teknologi Informasi

Malah sanadyan tembung teknologi asale saka tembung Yunani téchnē, tegese "kerajinan," saiki wis meh diarani teknologi informasi. Pamaca saka Martech Zone kalebu ing macem-macem eksentrik lapangan iki. Kita muter akronim kaya URL, SEO, VoIP lan PPC. Kita mbandhingake macem-macem produk, layanan lan industri sing beda-beda. Jagad teknologi akeh jargon sing meh ora dingerteni apa sing diomongake wong ing konferensi. Ngomong sampeyan dadi "teknologi" bisa medeni sawetara wong.

Antarane Teknologi lan Teknis

Ana macem-macem prekara teknologi lan teknis. Teknologi minangka penerapan konsep ilmiah sing praktis kanggo ngasilake asil sing migunani utawa menarik. Teknisitas minangka akeh rincian sing ndadekake teknologi kasebut bisa digunakake. Kanggo njlentrehake: Penting piyantun ngerti cara diagnosa masalah mesin ing mobil, nanging kanggo ngrasakake teknologi mobil sampeyan ora prelu dadi mekanik.

Dadi apa sing kedadeyan? Mangkene teori kula:

grafik kognisi teknologi

Seneng Ora Sadar

Wiwitane, ora ana siji wae sing ngerti babagan apa sing bakal diajak sabanjure. Banjur ing sawijining dina, BAM, sampeyan krungu manawa Google, Jaringan Pangan lan Komite Olimpiade Internasional gabung kanggo nggawe jaringan sosial online kanggo tani arugula sing kompetitif.

Skeptisisme

Ora kaget, kita ora langsung tuku barang. Tenanan Apa sing bakal daklakoni karo piranti sing ora duwe keyboard? Kita takon dhewe, kenapa aku butuh mesin sing nggunakake basa awak kanggo ngirim pesen teks kanggo aku?

Nanging, pitakon kasebut mbutuhake pangerten teknis. Paling ora, kita kudu nggambarake nggunakake teknologi anyar, lan duwe pangerten babagan cara kerjane ing urip dhewe.

Panemuan utawa Wedi

Amarga teknologi dadi luwih nyebar, kita nemokake dalan ing dalan. Salah siji kita bisa njaluk kasebut ing lampu kilat panemuan (Oh! Aku bisa ngetutake kanca lawas ing Facebook. Keren!) utawa ora nate ngeklik ing pikirane. Teknologi kasebut wiwit ngliwati kita, lan kita dadi wedi yen "ora cukup cerdas" kanggo jagad saubengé.

(Ora digambarake: teknologi sing kita entuk nanging ora preduli. Contone, aplikasi iPhone sing nggawe swara awak isin.)

Adopter kanggo Pakar

Kadhangkala, kita dadi trampil karo rincian teknis teknologi anyar, lan kita pengin nggunakake teknologi liyane lan pamer. Nalika nulis tulisan iki kanggo The Martech Zone, Aku bisa nganggo HTML mentah lan nambah tag markupku dhewe. Kelancaran teknis yaiku fun, amarga aku cukup ahli nglakoni.

Menyang Kompetensi

Kadhangkala, kita dadi cukup kompeten ing teknologi, ngerti cukup kanggo ngerti kepiye carane bisa entuk. Sampeyan bisa uga ora ngerti tenan carane layar tutul bisa digunakake, nanging kanthi praktik lan kenyamanan sampeyan bisa bisa digunakake kanthi apik.

Menyang Kekalahan

Kadhangkala teknologi katon kompleks lan ora bisa dilalekake. Iki minangka posisi sing paling gawe repot, amarga angel mbantu wong ngakoni manawa mung ngerti sawetara rincian teknis (kayata bedane antarane kothak telusuran lan bilah alamat), mula bakal luwih apik.

Apa Sampeyan Bisa Lakukan

  1. Kenali manawa kabeh wong sing sampeyan temokake ana ing sawetara panggonan ing grafik Kognisi Teknologi kanggo gizmo, sistem utawa gadget anyar.
  2. Mbantu dheweke pindhah menyang arah sing pengin digayuh (menyang kompetensi utawa keahlian), ora sing sampeyan karepake.
  3. Desain teknologi lan kampanye pemasaran kanthi saben peran. Pasar wong-wong sing ana ing endi, dudu ing papan sing sampeyan pikirake kudune!

Apa sampeyan mikir Apa wong-wong sing urip ing jalur sing ditampilake ing Chart Kognisi Teknologi?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.