Manajemen Produk: Meneng Sukses sing asring ora ditrapake

kasepenDadi Manajer Produk kanggo Inc 500 SaaS perusahaan wis nyenengake lan tantangan tenan.

Aku ditakoni yen ana posisi liyane ing perusahaan sing pengin dakkarepake ... sejatine, ora ana posisi sing luwih apik tinimbang Product Manager. Aku curiga manawa Manajer Produk ing perusahaan perangkat lunak liyane setuju. Yen sampeyan kepengin weruh apa sing ditindakake Product Manager, deskripsi proyek beda-beda gumantung saka saben perusahaan.

Ing sawetara bisnis, Manajer Produk kanthi harfiah ngarahake lan duwe produke lan tanggung jawab babagan sukses utawa kegagalan Produk kasebut. Ing makarya, Product Manager nuntun, prioritas, lan mbantu ngrancang fitur lan perbaikan ing area aplikasi sing dheweke tanggung jawab.

Meneng minangka Emas

Sukses ora bisa diukur langsung kanthi dolar lan sen. Asring diukur ing bisu. Dolar lan sen bakal menehi katrangan babagan kompetitif fitur ing industri, nanging kasepen minangka langkah internal sukses:

  • Meneng saka Tim Pengembangan sing maca Kebutuhan lan Kasus Gunakake sampeyan lan bisa ngerti lan ngetrapake.
  • Meneng saka Tim Pemasaran sing ngakoni regane produk lan bisa nggambarake ing materi.
  • Meneng saka Tim Penjualan sing sibuk adol menyang prospek sing butuh fitur sampeyan.
  • Meneng saka Tim Implementasi sing kudu nerangake fitur sampeyan lan ngleksanakake karo pelanggan anyar.
  • Meneng saka Tim Layanan Pelanggan sing kudu njawab telpon lan nerangake masalah utawa tantangan sing ana gandhengane karo fitur sampeyan.
  • Meneng saka Tim Operasi Produk sing kudu ngatasi tuntutan sing dienggo fitur ing Server lan Bandwidth.
  • Meneng saka Tim Kepemimpinan sing ora ngganggu klien utama sing sambat babagan keputusan sampeyan.

Meneng asring lunga Unrewarded

Masalah karo nggawe bisu, mesthi ora ana sing ngerteni. Meneng ora bisa diukur. Meneng asring ora entuk bonus utawa promosi. Saiki aku ngalami pirang-pirang rilis utama lan wis bisu diam. Saben fitur sing digarap karo Tim Pengembangan kanggo ngrancang lan ngleksanakake ngasilake sales tambahan lan ora ana masalah masalah pelanggan.

Aku durung nate dingerteni babagan iki… nanging ora apa-apa! Aku luwih yakin karo kemampuane tinimbang sadurunge. Yen pucuk buntut meneng, aku bisa njamin manawa ana swara luwih akeh ing sisih ngarep. Dadi Product Manager sing sukses mbutuhake semangat lan panjaluk sing luar biasa ing tahap rilis lan roadmap. Minangka Manajer Produk, sampeyan asring ora cocog karo Manajer Produk, Pemimpin, Pangembang, lan malah karo Klien.

Yen sampeyan ora ngerti analisis lan keputusan sampeyan, sampeyan bisa uga bakal mbebayani klien, prospek, lan masa depan perusahaan lan produk sampeyan. Yen sampeyan mung ujar ya kanggo panjaluk kepemimpinan utawa panjaluk pangembang, sampeyan bisa ngrusak pengalaman pangguna klien. Asring sampeyan bisa nemokake manawa sampeyan ora bisa ngatasi boss lan kolega sampeyan dhewe.

Manajemen Produk dudu tugas kanggo kabeh wong!

Pancen akeh tekanan lan mbutuhake wong sing bisa ngatasi tekanan kasebut lan njupuk keputusan sing angel. Ora gampang ndeleng praupane wong lan ngandhani yen sampeyan pindhah menyang arah sing beda lan sebabe. Sampeyan mbutuhake pimpinan sing kuwat sing bakal ndhukung sampeyan lan menehi tanggung jawab marang sukses utawa kegagalan produk sampeyan. Pemimpin sing dipercaya sampeyan kanggo njupuk keputusan sing cocog.

Sampeyan uga butuh apresiasi kanggo nggawe bisu.

4 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Doug sampeyan nancepake postingan iki. Sanajan ana umpan balik (sing dakkarepake), kasepen sejatine minangka wujud umpan balik sing asring ora dianggep. Lan pangenalan? Keterampilan SDM sing sederhana ora dielingi dening akeh manajer, ora ngerti kepiye komentar positif sing sederhana bisa nyebabake moral karyawan.

  3. 3

    Menarik! Ora ana pangenalan lan kasepen sing luwih apik tinimbang dikerteni minangka wong sing ngaco kabeh - nalika rame. Sampeyan isih duwe proyek ing wayah esuk! Nanging, sampeyan isih kudu rame, priksa manawa masarakat ngerti yen sampeyan isih nendhang.

  4. 4

    Pak, Menengan kanggo kula minangka kualitas sing kurang luwih intrinsik. Ganjaran kanggo nggawe bisu mesthi wae nanging yen disinkronake karo kepribadian lan gaweyan sing ditindakake wong ... Dadi wilayah Pengembangan Produk utawa liyane

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.