Rahasia Nggawe Brand Sampeyan kayata Nike utawa Coca-Cola

Nike ngirim macem-macem produk menyang atlit kompetitif
Nike ngirim macem-macem produk menyang atlit kompetitif.

Ing struktur merek Amerika, sejatine mung ana rong jinis merek: fokus ing konsumen or fokus ing produk.

Yen sampeyan arep nindakake mucking merek, utawa sampeyan mbayar muck karo merek wong liya, luwih becik sampeyan ngerti jinis merek apa sing sampeyan duwe. Aturan cara kerja ing saben wong pancen beda banget lan nganti tekan olahpesen, pangembangan produk anyar, pilihan saluran, fitur / mupangat produk, utawa pilihan Pengembangan Produk utawa Pemasaran liyane.

Mesthi wae, sampeyan bakal takon: "Apa ora kabeh perusahaan merek kudu fokus marang konsumen lan produke?" Ya, ya. Nanging sing penting ing kene merek apa sing dipusatake, lan kepiye carane tuwuh. Ayo nyilem ing:

Merek sing Fokus kanggo Pelanggan

Merek sing fokus karo pelanggan ngenali jinis pangguna utama, lan banjur kanthi obsesif ngirim produk sing cocog karo kabutuhane pangguna. Peta merek iki katon kaya iki:

Nike ngirim macem-macem =
Contone sawetara merek fokus konsumen sing apik: Nike, Apple, BMW, Harley-Davidson

Ing kasus Nike, merek kasebut dipusatake ing Atlet Kompetitif. Nike fokusake kabeh perhatian menyang Atlet, nanging ora mung menehi sepatu; padha ngirim kabeh produk ing sekitar sing dibutuhake kanggo para Atlit. Contone, ing basket Nike adol sepatu, pemanasan, celana pendek, klambi, ikat kepala, botol banyu, tas olahraga, andhuk, lan bal. Siji-sijine barang sing ora didol yaiku lapangan basket, nanging bisa uga sponsor.

Gagasan yen adol kabeh produk basket kasebut bisa uga katon sepele, nanging ora. Minangka bagean lan bagean sing nggawe Nike dadi merek fokus konsumen sing apik. Dheweke wiwit dadi perusahaan sepatu, lan pungkasane dadi papan kanggo pengalaman Athletic. Dheweke mbungkus macem-macem lini produk, nggunakake macem-macem pabrik, kanthi macem-macem teknologi, dadi siji ide basket sing kohesif.

Kanggo mbedakake iki: Yen Cole-Haan nindakake iki ing Profesional Bisnis. Dheweke kudu nggawe perusahaan sing ora mung adol sepatu klambi, nanging uga adol setelan bisnis, kaos klambi, dasi, tas, folio, pulpen, lan cangkir kopi. Bayangake jinis upaya pangembangan produk sing dibutuhake kanggo mbangun kabeh garis kasebut. (sing padha persis karo dheweke nglakoni)

Merek sing Fokus karo Produk

Merek sing fokus ing produk ngenali jinis masalah utama, banjur kanthi obsesif menehi solusi kanggo jinis pangguna sing nemokake masalah kasebut. Peta merek iki katon kaya iki:

Coke fokus ing ngirim cola menyang pirang-pirang =
(Contone sawetara merek fokus produk sing apik: Pasang, Crest, Kleenex, Coke, McDonalds, Marlboro, Google)

Coca-Cola wis rampung ngrampungake ngelak / marem masalah kanggo kabeh jinis pelanggan. Coke ora nggawe liyane kajaba cola, nanging menehi macem-macem cara nganti meh ora ana wong sing ora ngerti babagan penawaran produk Coke.

Dheweke mung ngganti sawetara bahan (gula lan kafein) lan cara pangiriman (banyu mancur, botol, kaleng) lan bisa ngganggu konsumen ing kana. Sawetara conto: Kanggo kulawarga ing omah: botol 2 liter; kanggo wong sing duwe bobot sing lagi siyap: kaleng coke diet 12 ons; kanggo restoran cepet sing pengin regane akeh: banyu mancur soda tanpa wates; kanggo pelanggan bar hotel sing padhet: 8 gelas botol oz. Produk sing padha, beda kebutuhan pelanggan.

Dadi, jinis merek apa sing aku duwe?

Ana tes litmus sing gampang kanggo nemtokake jinis merek sing digunakake. Nanging pisanan, cathetan kenapa sampeyan kudu ngerti iki minangka profesional pemasaran utawa pangembangan produk. Yen sampeyan ngerti jinis merek apa, mula bakal dikandhani apa sing ora kudu ditindakake.

Yaiku, aja ngganti pelanggan yen sampeyan duwe merek fokus menyang pelanggan, lan aja ngganti produk merek sing fokus karo produk. Aku ngerti iki ora bisu, nanging aku wis nyoba supaya akeh rapat Pangembangan Produk sing ora bisa kedadeyan. Kasunyatane, aku nang endi wae ing Italia, ana karyawan sing apik ing Ferrari (pelanggan: wong kacepetan macho) ngusulake nggawe garis SUV anyar (pelanggan: ibu bal-balan). Kabeh amarga ora ngerti fokuse.

Apa tes litmus? Gampang:

  1. Yen sampeyan pengin nyelehake logo merek ing awak, utawa nempelake mobil sampeyan, yaiku a merek fokus pelanggan.
  2. Yen sampeyan mikir banget karo merek, nanging sampeyan ora pengin nganggo, iku a merek fokus produk.
  3. Yen sampeyan ora pengin nganggo merek, utawa mikir banget, iku mung merek ala.

3 Komentar

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.