Pamaca Prédhiksi

Yen aku ora duwe apa-apa kanggo ditulis ing blogku, biasane aku browsing lan golek link sing luar biasa lan nuduhake dheweke. Yen sampeyan njupuk wektu kanggo bali menyang situsku utawa langganan feed, aku pengin nggawe manawa ora mbuwang-mbuwang wektu kanthi setengah nggawe postingan blog.

Sanajan dakupayakake, sawetara postingan saya bau lan sing liya saya akeh perhatian. Sawise blog pirang-pirang taun kepungkur, isih ora bisa diprediksi maca. Aku kira kaya pertahanan sing mbalik nyoba nyoba prakiraan sabanjure. Tim bal-balan sing menang biasane duwe konsistensi sing luwih gedhe lan luwih sithik. Dheweke main kaya mudhun pungkasan. Bal-balan, jarene, yaiku game inci.

Menang ing blog iku padha. Baris nyerang sing apik isih bisa dipecat lan ilang sawetara kebon, nanging umume, dheweke bakal terus maju lan mudhun pisanan. Aku ora bisa prédhiksi postingan (bal-balan = sandiwara) endi sing bakal nggawa aku menyang zona pungkasan. Aku ngerti manawa konsistensi sing luwih gedhe lan kurang sithik bakal nggawa aku ing kana.

Asile, aku ora kuwatir apa ora iki kiriman bakal dadi siji, aku mung ngerti yen terus blog asring lan blog kanthi apik aku bakal terus entuk pembaca (bal-balan = yardage). Persaingan angel banget.

Saiki aku nglawan kabeh wong ing plancongan, kiriman paling apik kanggo kabeh wong ing taun 2008 lan prediksi saben taun kanggo 2009. Nanging persaingan nyata karo aku. Kompetisi ora golek wektu kanggo ngirim. Kompetisi ora nyinaoni kiriman sing cukup supaya sampeyan entuk inti ilmu sing sampeyan goleki.

OT_275038_CASS_bucs_12
Foto sing luar biasa dening Brian Cassella, Jurnalis Foto

Ing taun 2008, blog kasebut duwe udakara seprapat yuta pengunjung kanthi cedhak karo 2,000 pelanggan (email + RSS). Aku ora nerusake tuwuhing blog iki sadurunge - umume amarga kompetisi. Pangowahan ing papan kerja ora ngidini aku nyelehake wektu lan gaweyan ing blog sing kudune dakkirim. Paling anyar, aku wis ngowahi statistik kasebut lan bali maneh.

Aku ngarep-arep entuk sawetara ing zona pungkasan ing taun 2009!

One comment

  1. 1

    Umume blog ora ana gunane, komentar pribadi sing digawe sepuluh menit ing mesin telusuran. Apa sing ironis yaiku ora ana sing apik lan ana sing ala, utawa uga sing ana sing populer lan ana sing ora. Paling kepengin banget yen kita nggunakake kanthi cetha nganggo lan ngormati konten sing mung rada ketat tinimbang obrolan santai.

    Aku prédhiksi manawa prédhiksi pamaca – uga pamaca ganing - bakal dadi luwih angel nalika blogging saya saya populer. Ora nganti kedadeyan iki rampung, kita bakal bisa ngarep-arep ngerti sejatine kesan kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.