Napa Wong lanang PR Sampeyan Gagal Sampeyan

pawarta kusut

Nalika aku ngapresiasi debat tweet saka wektu ke wektu, saben-saben cukup cukup kanggo nuduhake obrolan ing kene lan ngrembug babagan luwih lanjut. Tuladha sing dakkirim dina iki diwiwiti karo rilis pers sing kerja bareng karo Dittoe PR kanggo ngumumake sing anyar situs.

PRDude… sing diproklamasikake dhewe pemain industri hubungan masyarakat sing ora nganggo anonimitas (strategi sosial sing hebat), njupuk press release kanggo tugas amarga ora pas karo pandhangane apa a press release kudu digunakake kanggo… warta. Aku bakal ngidini sampeyan maca obrolan:

prdude

Ironi yaiku salah sawijining sebab sing seneng banget bisa digunakake Dittoe PR yaiku dheweke ngerti manawa upaya hubungan masarakat minangka bagean saka strategi pemasaran umume. Kita wis nggarap sawetara klien lan duwe asil sing luar biasa kanthi nggunakake rilis pers kanthi strategi telusuran lan keterlibatan sosial sing kuat. Rilis pers khusus iki minangka langkah siji ing strategi umum babagan komunikasi kanggo masarakat.

Nguciwani manawa jinis PR sekolah lawas kaya PRDude ora ngerti pemasaran mlebu, optimalisasi konversi, strategi landing page, merek, kesadaran, optimisasi mesin telusuran ... lan kadang-kadang malah ora ngerti kabeh kaluwihan strategi konten sing apik. Salah sawijining perusahaan PR paling gedhe ing kutha kita bubar ditutup… industri ganti lan ora bisa ngetutake. Dakkira iku PRDude mbela.

Kanthi tweeting babagan iki - sanajan ana trolling - PRDude nyedhiyakake bukti manawa siaran pers kasebut sukses. Aku seneng banget yen dheweke ngakoni yen dheweke nemokake rilis ing Google News. Apik tenan! Kita pancen wis nggayuh pamirsa sing durung nate ditemokake - target distribusi PR. (Cukup menarik, katon distribusi lokal kita dadi nasional ing sawetara situs.) Kita wis nampa puluhan tweet lan sebutan situs web wiwit dirilis.

Rilis pers dudu mung babagan nulis “warta” maneh. Industri PR wis berkembang… nanging tetep dadi profesional sawetara PR. Pelanggan lan bisnis golek informasi liwat mesin telusuran, mula prelu ana ngarsane organik. Konsumen lan bisnis melu sosial, mula prelu duwe strategi sosial. Nanging, akeh bisnis lan sumber daya media isih ngandelake layanan distribusi warta kanggo nemokake informasi sing digoleki - mula rilis pers bisa uga sukses.

A rilis pers sing dioptimalake kanthi apik kanthi distribusi sing gedhe bakal nyedhiyakake backlink saka situs sing duwe wewenang lan relevansi ing industri sampeyan. Kita wis ndeleng akeh kesan rilis pers saka klien, ndeleng peringkat sing luwih apik, lan entuk akeh petunjuk kanthi nggunakake.

keluhan prdude

Aku bakal terus kerja bareng a firma hubungan masyarakat progresif sing terus nemokake aku lan klien kesempatan sing luar biasa ing industri, kalebu artikel ing New York Times, Cult of Mac, Majalah Kabel, Sambungan iMedia, VentureBeat, Mashable, lan liya-liyane. Lan sing paling apik, transparan babagan karya kasebut … Cukup wani nuduhake jeneng lan perusahaan kanthi online.

Dadi… PRDude bisa uga ora setuju karo aku (saiki dheweke uga nuduh aku uga duwe pengikut palsu). Ora apa-apa, aku pancen ora preduli. Dheweke dudu target pamirsa lan ora ngerti babagan efektifitas pemasaran umume sing kita lakoni. Nalika dheweke nggawe trolling press tanpa anonim, kita entuk asil kanggo klien lan nambah usahane. Muga-muga wae dina dheweke bisa dagang mesin tik lan ngerti carane online wis berkembang nalika kita komunikasi karo siji liyane.

9 Komentar

  1. 1

    Aku kepengin ngerti apa suwene wis wiwit wong iki nindakake pendhidhikan terus? Profesor kanthi tegas nyoba nyingkirake konsep rilis "pers" lan negesake supaya diarani "rilis" media amarga… uga… bisa ngrampungake kabeh sing sampeyan sebutkan, Doug. 

    • 2

      Aku ora nate nglawan panggunaan rilis pers minangka taktik pemasaran. Sing dakkandhakake yaiku isi rilis. Kapan pungkasan sampeyan nggawe editor kanggo koran utawa produser kanggo program warta, sing pertama dijaluk yaiku siaran pers. Kajaba iku, nalika ngirim siaran pers alam iki liwat kabel, dikirim menyang kothak mlebu editor. Iki sebabé editor ora sengit karo wong PR sing ngirim uwuh, padahal, para pemasar sing nggunakake layanan iki kanggo konten sing ora bisa diwartakake. Iku kabeh sing dakkandhakake. Yen iki wis kuno, mula diarani sekolah lawas, nanging dakkira luwih nyengsarakke merek tinimbang mbantu nalika sampeyan ngirim kabar menyang wartawan manawa sapa wae sing duwe setengah otak ngerti ora bakal dilindhungi. Kita bisa debat babagan sing sampeyan karepake, nanging saka macem-macem profesi. Aku ngormati wong sing ngirim konten lan nyoba mriksa manawa ana prelu sing dibutuhake. Babagan hubungan sesambungan lan ora ngirim email ing jagad. Sugeng Warsa Enggal!

      • 3

        Wong lanang PR - Aku isih mikir manawa "sampah" utawa "ora diwartakake". Aku ngobrol babagan ironi ing postingan iki - nanging sejatine ana. Kayane ana sawetara jinis 'pamasar vs hubungan masyarakat' ing kana. Ing DK New Media hubungan karo DittoePR minangka warta - perusahaan PR tradisional sing wis berkembang lan makarya karo agensi media anyar. Lan… agensi media anyar sing nemokake nilai luar biasa ing hubungan masarakat. 

        Amarga sampeyan ora nganggep pantes dilaporake, ora ateges ora. Tanggepan siaran pers ngasilake respon positif sing gedhe banget. Nyatane, sampeyan mung siji-sijine kritik umum sing bisa ditemokake. Maneh, dideleng maneh babagan papan sing apik sing ditampa - yaiku warta sing disenengi wong liya.

        Aku seneng banget karo panjalukmu marang obrolan kasebut!

        • 4

          Dak kira. Nanging, aku ora yakin apa sing sampeyan maksudake kanthi penempatan media. Apa wae sing ana ing kawat bisa dijupuk dening media sing langganan layanane, nanging apa tegese reporter bakal mandheg apa sing ditindakake kanggo nutupi jinis warta kasebut. Ing taun 1996, ya, ing taun 2011, ora. Aku bakal kaget yen ana media liyane sing dihormati kaya Indy Star utawa malah dagang kaya Adweek utawa Ad Age bakal menehi tampilan kaping pindho. Yen sampeyan nggawe minangka aliansi utawa kemitraan, mula aku bakal weruh regane warta. Situs web sing dirancang ulang ora cukup kanggo standar jurnalisme miturut pendapat saya. Aku ora ngritik taktik, mung isine. Banjur maneh, aku nanggapi kanca liya sing dudu jabatan sampeyan.

          Sayange, pemasar vs. PR wis suwe nganti pirang-pirang taun kaya sing sampeyan ngerteni. Ora nyinggung, nanging aku ora seneng diarani pemasar. Kita nyedhiyakake rong tujuan penting nanging beda kanggo klien lan merek kanthi tujuan sing padha. Wong PR gumantung banget karo hubungan sing dibangun karo editor, produsen, blogger, lan liya-liyane. Nesu banget yen krungu dheweke ngandhani yen dheweke entuk rilis warta sing ora relevan ing kothak mlebu. Sampeyan dadi blogger ing ruang pemasaran. Apa sampeyan mbukak crita babagan klien sing nggawe situs web sing dirancang ulang ing blog sampeyan? Sing endi sing pengin sampeyan tulis yen saben situs web sing ngrancang ulang situs kasebut wiwit ngirim rilis warta babagan iki? Kepiye sampeyan nemtokake apa sing penting ditulis lan apa ora? Tulung critakake yen aku edan lan ora duwe pangerten ing kene. Yaiku preinan lan wis pirang-pirang dina ngombe. Cheers! 🙂

          • 5

            Wong lanang PR: Tanggepan yaiku carane bisa nemtokake apa sing kudu ditulis lan apa sing ora bakal ditulis. Yen tanggepan apik, kita terus nggunakake strategi kasebut. Yen tanggepan ora apik, kita bakal nemokake wangsulan sing anyar. Uga preinan.

          • 6

            Matur nuwun Mugi sing paling apik. Ayo kula ngerti nalika sampeyan ana ing Big Apple lan aku bakal tuku wedang. Ora ana debat, nanging scotch apik. Sugeng Warsa Enggal!

          • 7

            Pungkasan sing apik banget kanggo debat kasebut. Aku setuju yen akeh banget "sampah" ing kana, nanging aku rilis ngluncurake situs web ora apa-apa, lan iku sing dakkenal dadi PR sing apik - gumantung saka perusahaan, pamirsa, toko sing dirilis kanggo, lan liya-liyane. Aku pancen konco Douglas nalika dibebasake, nanging setuju kita kudu ngati-ati babagan mbebasake rilis. Sawetara ngerti kabeh, lan devalues ​​ngarsane.

  2. 8
    • 9

      Matur nuwun Aku ora ngerti Doug kanthi pribadi, nanging aku ngerti dheweke minangka wong sing dihormati ing profesine, lan ora preduli saka ngendi, kita kabeh kudu padha trampil. Muga-muga kabeh wong bisa debat kanthi cara beradab, utamane calon presiden utawa calon sing milih. Aku yakin, kita bakal bisa ndeleng serangan sing luwih negatif lan pribadi amarga para primer dadi saya panas.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.