Pelajaran Hubungan Masyarakat sing Kita Sinau Nalika Nggawe Crita

Depositphotos 67784221 m 2015

Taun kepungkur aku nulis postingan babagan mekanika carane nulis nada saka perspektif minangka publikasi. Salah sawijining perkara pungkasan sing dakkandhakake ing artikel kasebut yaiku kudu relevan karo pamirsa. Aku bakal lunga luwih adoh lan ujar, kanthi swara lan omong kosong, ana kesempatan gedhe kanggo PR sing apik kanggo ngrampungake kekacoan lan nerbitake publikasi. Sampeyan mung butuh crita.

Saben esuk, aku mbukak kothak mlebu, lan ana selusin nada robo. Sawetara mung alat otomatisasi PR sing saya ngulang-ulang. Sawetara iku mung a salin lan tempel rilis pers tanpa panjelasan babagan kenapa aku dijaluk utawa kenapa para penonton pengin ngrungokake warta kasebut.

Mung siji utawa loro persen sing crita babar pisan. Kasunyatane, aku asring mriksa perusahaan sing dakwaca ing siaran pers banjur mbales karo wong PR kasebut kanthi pitunjuk babagan carane perusahaan mbantu. Luwih elek, tim PR meh ora siyap nanggapi, lan butuh sawetara dina kanggo njupuk sawetara gambar, kutipan, lan ringkesan produk. Kepiye carane bisa dadi?

Ayo Reverse Positions

Kita duwe crita babagan crita!

Kita duwe tim hubungan masyarakat sing apik, PR wae. Sering ana sawetara wong sing ngomel ing Indianapolis yen sampeyan dudu bagean saka sawetara wong sing dipilih, mesthine sampeyan ora bakal menehi warta lokal. Pancen angel saingan karo kaca bisnis karo perusahaan sing tuku rega dhuwur utawa nandur modal jutaan dolar.

Sajrone taun kepungkur, kita nandur modal akeh ing studio podcast kita dibangun ing pusat kutha Indianapolis. Kita wis ngerteni akeh tuwuhing mitra ing Edge Radio Web nanging kita nyopir adoh ing njaba Indy kanggo nuduhake acara kasebut. Kita butuh lokasi sing cocog sawetara blok saka pusat kutha kanggo nggawa tamu.

Mbangun studio wis bisa digunakake. Nyatane, salah sawijining tamu pisanan sing ana ing kantor Walikota Indianapolis! Kita ngira iki warta apik tenan:

  • We nandur modhal lan nggawe studio podcast ing pusat kutha Indianapolis.
  • We yasa studio sing pertama kaline ing pusat kota Indianapolis.
  • We wis duwe kantor Walikota ing podcast kita ing studio anyar.

PR wae meksa mundur sawetara, nanging kita nolak manawa ana warta sing cocog kanggo media lokal. Dittoe ngerti apa sing bakal teka… yawns. Ana telung cacat ing ndhuwur ... Muga-muga sampeyan bisa ndeleng:

Kita, Kita, Kita

Jarak kita babagan kabeh. Mesthi, ana tangen sing ana ing pusat kutha nanging isih ana gegayutane karo kita. Tim ing Dittoe bali lan crita yen iki masalahe. Dheweke jarene butuh crita sing luwih gedhe tinimbang awake dhewe lan brainstormed karo kita babagan apa sing ana.

Lungguh ing ngarepe pasuryan kabeh ... Podcasting. Podcasting saya misuwur sawise dadi media sing cukup suwene pirang-pirang taun. Ora mung iku, nanging kita dudu sing pertama ing wilayah Indianapolis.

Darrin Snider minangka profesional podcast sing mantep ing wilayah kasebut kanthi podcast musik lokal sing apik tenan. Brad Shoemaker nggawe sing pertama studio khusus ing Indianapolis - studio sing apik kanggo video lan audio. Dheweke terus takon karo kita babagan kemajuan kita. Bill Caskey iku Podcast Sade Lanjut wis sukses banget saengga bisa dijupuk kanggo sindikasi. Lan selusin perusahaan liyane nandur modal ing podcast, kalebu Dhaptar Angie.

Saiki critane ya? Nanging, crita kita minangka gerakan podcasting sing kedadeyan ing wilayah kasebut! Dittoe nggawe crita lan langsung diangkat. Ora mung dijupuk, nggawe kaca ngarep nganggo cangkir esemku!

ibj-podcasting

Sawetara bisa uga ujar manawa kita nuduhake sorotan karo artikel kasebut. Wah, duh! Apa nuduhake sorotan kanthi cara apa wae bisa nyuda warta babagan studio lan panguwasa sing ana ing papan kasebut? Ora. Kosok baline, iki ndadekake kita dadi ahli podcasting ing wilayah kita.

Crita Kudu Luwih Gedhe tinimbang Kowe

PR wae mulang kita piwulang sing penting banget kanthi latihan iki. Lan minangka penerbit, aku mesthi isin yen ora ngombe obat sing dakkarepake kanggo saben wong sing duwe hubungan umum. Crita kasebut dudu babagan sampeyan utawa kula, nanging pengaruh saka pamirsa. Yen sampeyan bisa nggawe crita sing ngomong babagan carane sampeyan ngowahi urip 'pamirsa' publikasi, makarya, ekonomi, dolanan, lsp. Iki dudu babagan sampeyan.