Cara Nambah ROAS Pariwara PPC Ing 5 Menit nganggo Google Analytics

analytics mbayar per klik

Apa sampeyan wis nggunakake data Google Analytics kanggo nambah asil kampanye AdWords? Yen ora, sampeyan bakal ilang salah sawijining alat sing paling migunani sing kasedhiya ing internet! Nyatane, ana puluhan laporan sing kasedhiya kanggo pertambangan data, lan sampeyan bisa nggunakake laporan kasebut kanggo ngoptimalake Kampanye PPC ing saindenging jajaran.

Nggunakake Google Analytics kanggo nambah Bali ing Belanja Iklan (ROAS) kabeh asumsi, mesthine sampeyan duwe AdWords, lan Akun Google Analytics sing disinkronake kanthi bener lan "Gol" lan "Pelacakan Konversi E-Niaga" operasional.

Langkah pisanan

Mlebu menyang Akun Google Analytics. Klik ing Akuisisi> AdWords> Kampanye. Klik ing Panggunaan Situs lan sampeyan bakal bisa ndeleng asil metrik iki: Sesi, Tampilan Halaman, Durasi Sesi, Sesi Anyar, Tingkat Mumbul, Komplit Gol lan Pendapatan.

kampanye google-analytics-acquisition-adwords-kampanye

Mung limang menit, sampeyan bisa ndeleng limang perkara sing bakal ningkatake Kampanye PPC kanthi asil default wae:

  • sesi google-analyticsSesi - Mode default bakal nuduhake Sesi Total menyang situs sampeyan, nanging sampeyan uga bisa ndeleng kunjungan menyang PPC menyang situs sampeyan. PPC, ing kothak iki, mung duwe 1.81% kabeh sesi, amarga jumlah belanja sing sithik. Persen Sesi bakal dadi pathokan sampeyan babagan cara ngukur total kinerja kampanye.
  • durasi sesi google-analytics-sessionDurasi Sesi - Durasi Rata-rata sesi menyang situs kasebut yaiku 2:46 (kanggo mbayar) vs. 3:18. Lalu lintas PPC ora normal yen duwe Durasi Sesi Rata-rata sing luwih murah, utamane ing kaca landas sing didedikake kanggo situs kasebut, nanging tujuane supaya kabeh kunjungan kasebut paling ora telung menit saben durasi sesi. Nambah Durasi Sesi iki bisa dadi Tujuan.
  • google-analytics-bouncing-rateTingkat bouncing - Tarif Bouncing asring dhuwur ing Kaca Landing PPC Khusus, amarga kaca kasebut siji. Kita ora nate milih panik ing nomer sing dhuwur iki, kajaba yen ndeleng munggah 80% luwih dhuwur. Ing kene, kita bisa ndeleng manawa Tarif Bouncing kampanye kalebu 28% nganti 68%. Sampeyan bisa milih kanggo mriksa Tab Piranti ing pojok kiwa ndhuwur, lan elinga yen ing kabeh jinis piranti (Desktop, Mobile, lan Tablet), jumlah kasebut ana ing kisaran normal. Saiki, kita bakal mriksa Ad Opsi klompok, lan ora nemoni masalah utama.
  • google-analytics-complete-targetRampung Gol - Sanajan kampanye sing mbayar mbayar 1.81% saka total Sesi, kampanye mung ngasilake 1.72% saka Total Target Gol (Leads + Transaksi). Saenipun, jatah iki bakal padha karo Persentasi Sesi, sing bisa dipikolehi kanthi ningkatake Target Gol nganti 10.2%. Nambah jatah Rampung Gol ing Sesi bisa ditambah kanthi gampang minangka Gol liyane.
  • google-analytics-revenuePendapatan - Kabar apik kampanye iki yaiku mung 1.81% Kunjungan sing ngasilake 6.87% saka total Pendapatan. Kanthi nomer kasebut, sampeyan ora bisa mbantah manawa PPC wis ngrampungake kanthi apik kanggo situs iki. Kemampuan kanggo nganalisa angka kasebut bisa nuduhake sampeyan ing endi sampeyan bisa nambah anggaran lan ora bakal risak yen kelangan dhuwit ing kampanye PPC. Nanging sadurunge nambah anggaran kasebut, luangake menit kanggo ngevaluasi kinerja ROI lan Margin. Nggoleki nomer kasebut bakal menehi wangsulan sing luwih mantep babagan nambah utawa ora… nanging kita ora duwe wektu kanggo ngatasi kabeh ing sawijining postingan!

Ing Takeaway

Dadi, mung limang menit, kita wis ngakoni telung Gol sing kudu ditambah:

  1. Nambah ing Durasi Sesi kanggo luwih saka 3:00 saben kaca.
  2. Ngapikake Rasio Lengkap Target Sesi (metrik E-niaga apik, lan asil nuduhake manawa Pangoptimal Konversi kanggo program Gen Utama bakal dadi papan sing paling apik kanggo miwiti)
  3. Nganalisa kita ROI lan Margin metrik kanggo njupuk keputusan sing luwih akeh pendhidhikan lan kurang beboyo babagan kenaikan anggaran kanggo kampanye PPC.

Elinga yen ngarsane web sampeyan beda karo sing kita lakoni, lan saben pengalaman bakal unik. Asil sampeyan bisa uga ora padha karo kita, nanging alat kasebut bakal mbantu sampeyan nganalisa asil kasebut, ora preduli apa nomer kasebut.

Kita uga pengin menehi pitulungan kanggo nambah Sasaran sing wis ditemtokake sajrone sesi limang menit. Mangkene sawetara cara sederhana supaya sampeyan bisa nggayuh Sasaran kasebut lan mbantu kampanye PPC entuk ROI sing luwih gedhe tanpa nambah anggaran luwih saka sing sampeyan bisa tuku.

Nambah Durasi Sesi

Kaping pisanan, kita bakal bali menyang Sumber Lalu Lintas> Iklan> AdWords.

Sabanjure, kita bakal ndeleng kinerja kanthi kampanye. Saka limang kampanye aktif, loro duwe Durasi Sesi Rata-rata luwih saka 3:30. Dadi, kita bakal fokus ing telung liyane.

Kita duwe 40 Grup Iklan, lan 10 kalebu Durasi Sesi Rata-rata <2:00.

ing AdWords> Tembung kunci, kita ngurutake Durasi Sesi Rata-rata, lan nemokake 36 Kata Kunci kanthi Sesi Rata-Rata <1:00.

Saiki sadurunge kita miwiti mateni Kata Kunci, ayo goleki kinerja kanthi Posisi Kata Kunci.

  1. Pilih Kata Kunci lan pasang Dimensi Sekunder kanggo Durasi Sesi Rata-rata.
  2. Nganalisa Asil.

Ing conto iki, Kata Kunci sing dipilih milih performa kanthi cukup tepat ing papan:

  1. Top 1 - 02:38 (Posisi 1)
  2. Top 2 - 07:43 (Posisi 2)
  3. Top 3 - 05:08 (Posisi 3)
  4. Sisih 1 - 03:58 (Posisi 4)

Posisi Iklan Rata-rata Kanggo Kata Kunci Iki - saben AdWords - yaiku 2.7, mula kita saiki wis entuk papan sing apik. Nanging, yen Posisi Iklan Rata-rata kita luwih dhuwur tinimbang 2.0 (1.0 nganti 1.9), kita bakal nurunake Bid CPC Maksimum kanggo nyelehake menyang Posisi Iklan kanthi kinerja sing luwih dhuwur.

Kinerja Kata Kunci liyane bisa uga nuduhake Tambah ing Tawaran CPC Maks yen prestasine solid ing Posisi Iklan sing luwih disenengi.

Sawetara Kata Kunci mesthine kudu "pensiun", lan kita bakal ngaso utawa mbusak ing Akun AdWords.

Ing Tab Daypart, kita nemokake kaya ing ngisor iki:

  1. 4 esuk - 00:39
  2. 5 esuk - 00:43
  3. 6 esuk - 00:20

Adhedhasar asil kasebut, kita menyang Akun AdWords kanggo nyetel Penjadwal Iklan supaya pariwara ora mlaku ing antarane 4 esuk nganti 7 esuk.

Sadurunge Ngaso Grup Iklan, kita kudu mriksa Kaca Landing kanggo konten sing berkualitas. Kualitas konten penting banget kanggo sukses.

  • Ngenali lan revisi utawa mbusak konten sing mbingungake, ora akurat, ora bener, utawa ketinggalan jaman.
  • Pitakon apa potongan konten tartamtu sejatine dibutuhake.
  • Tes konten kanggo ngamanake manawa Pengunjung bisa gampang ngetutake instruksi lan ngrampungake tumindak sing dikarepake.
  • Nambah konten kanthi metrik kinerja sing kurang apik.
  • Gawe standar kinerja minimal lan revisi utawa busak konten sing ora performa.
  • Gawe Kaca Landing anyar supaya luwih cocog karo Panelusuran Panelusuran, Konten Iklan, lan Konten Kaca Landing.

Pungkasan, Kaca Landing sing saiki ora nampilake Video, lan kita bakal negesake supaya ditambahake (luwih ngisor ing Ngoptimalake Konversi).

Optimization konversi

Adhedhasar panemune sajrone analisis awal, kita wis nemtokake manawa bagean Gen Utama saka program durung bisa ditindakake. Tujuan jangka cedhak kita yaiku kanggo ngunggahake Tingkat Konversi Gen Utama mung luwih saka 10%. Ing kene bakal diwiwiti (ing situs lan ing Akun AdWords)

  1. Evaluasi Kaca Landing kita. Ngendi kita ngirim wong? Pangguna bakal lunga yen ora langsung nemokake sing dikarepake utawa dibutuhake.
    • Apa kita wis netepake kanthi jelas bisnis utawa bisnis apa?
    • Apa luwih negesake solusi Produk utawa Layanan tinimbang fitur?
    • Apa kita duwe Konten Unik kanggo Produk utawa Layanan sing ora ditemokake ing Situs pesaing?
    • Apa kita njaluk kakehan informasi?
    • Apa kita duwe Video ing Kaca Landing? Yen ora, kita bakal pengin nambah. Ing pengalaman kita, anané Video nyedhiyakake munggah antara 20% -25% ing Tarif Konversi, apa pangguna bener Delengen!
  2. Yen ora duwe Kaca Pendaratan PPC khusus, apa kita ngirim pangguna menyang kaca situs web sing relevan sing ngemot informasi sing paling migunani lan akurat babagan Produk utawa keuntungan sing digoleki?
  3. Apa Penawaran Kita? Sepira kerjane tenan? Bubar iki kita nyoba nawakake Demo utawa Percobaan, lan Trial nawakake Demo sing ora bisa dileksanakake luwih saka 100%. Sing luwih elek, Penjualan Langsung ambruk 75% ing antarane pangguna sing entuk tawaran Demo. Volume Volume lan Revenue timbal nandhang sangsara.
  4. Apa kita duwe Ajakan Tindakan sing kuwat?
  5. Apa kita wis nindakake kabeh sing bisa kanggo milih kualifikasi sadurunge utawa ngalangi sing ora dikarepake? Contone, sawetara klien wis kebanjiran karo aplikasi kerja "Kontak". Iki didandani kanthi nggunakake Kata Kunci Negatif ing kampanye kanggo nyuda pitakon kaya ngono (lan mbuwang boros).
  6. Gawe utawa Owahi Teks Iklan kanggo nambah kinerja Iklan.
  7. Tinjau Tarif Konversi kanggo kabeh Kata Kunci. Pensiun sing performa ing ngisor ambang kinerja minimal (TBD).
  8. Endi lan kenapa Pengunjung ngeculake Corong Konversi Goal kita?

Evaluasi Anggaran

Sajrone analisis 5 menit, kita nemokake manawa PPC ora nindakake kabeh Sumber Lalu Lintas liyane babagan Persentase Total Penjualan vs. Persentasi Total Lalu Lintas. Saiki, kita bali menyang Google Analytics kanggo ngesyahke kenaikan Anggaran PPC.

Kanggo analisis iki, kita mlebu menyang Akun Google Analytics lan navigasi menyang Konversi> Atribusi lan ing Ketik, pilih AdWords. Setelan Default yaiku interaksi pungkasan lan dimensi utama yaiku kampanye.

Tampilan Iki nyedhiyakake data babagan Kampanye, Belanja, Konversi Interaksi Pungkasan, CPA Interaksi Pungkasan, Nilai Interaksi Pungkasan, lan Pangeluaran Balik Ad (ROAS).

Ana rong faktor utama sing kudu dielingi sadurunge dilanjutake. Ing conto iki, perusahaan duwe wates tipis lan kudu duwe ROAS 1,000% (10 nganti 1 ROI) supaya bisa bathi, lan wis ngoperasikake Anggaran cilik, sing menehi kesempatan kanggo tuwuh.

Sekilas, kita ndeleng salah siji saka limang kampanye kanthi ROAS> 1,000%. Sabanjure, kita pindhah menyang tampilan kinerja dening Ad Group, lan nemokake telung Grup Iklan kanthi ROAS ing antarane masing-masing 2,160% lan 8,445%.

Kampanye kaping pindho lan Grup Iklan kaping telu saiki lagi dioperasikake kanthi ROAS> 800%.

Kita bisa nggayuh target 1,000% Target ROAS ing kampanye kaping pindho kanthi mateni siji utawa luwih Grup Iklan. Kampanye liyane wis nindakake + 38% vs Gol. Kita bisa kanthi yakin nyaranake nambah Anggaran saben wulan ing rong kampanye.

Telung Grup Iklan ora ana gandhengane kanggo nambah Anggaran; nomer papat bisa pindhah menyang dhaptar sawise ngoptimalake (mateni Listing Kata Kunci utawa Produk sing ora apik).

Sanajan sukses ora dijamin, kita ngira yen 50% nambahing belanja bakal nyebabake Langsung sing cocog, kabeh perkara bakal dianggep. Ing kasus iki, kanggo saben $ 700 tambahan belanja target, kita ngarepake bakal nambah $ 11,935 ing Revenue!

Napa Kabeh Iki Penting

Minangka Manajer SEM, tugas sampeyan ora rampung nalika sampeyan mbukak lalu lintas menyang situs; lagi wae diwiwiti.
Nyelehake menyang Akun Google Analytics, miwiti nganggo siji laporan, lan deleng sepira sing bisa ditemokake mung limang menit. Bayangake luwih akeh yen sampeyan bakal nemokake nalika ndeleng puluhan laporan liyane sing bisa dianalisis!

2 Komentar

  1. 1

    Hai Chris, iki informasi sing menarik, nanging kayane rada ketinggalan jaman amarga Google ngganti terminologi saka apa sing sampeyan gunakake ing taun 2013. http://marketingland.com/google-changes-menu-options-adds-new-reports-in-google-analytics-61060 Contone, dheweke ngganti "Sumber Lalu Lintas" dadi "Akuisisi" lan "Kunjungan" saiki dadi "Sesi."

    Uga dalan sampeyan: Sumber Lalu Lintas> Iklan> AdWords> Kampanye
    Saiki: Akuisisi> AdWords> Kampanye

    Lan, screenshot pisanan sing ditampilake saiki uga beda ... Sampeyan ora bakal entuk Durasi Sesi ing layar kasebut. Salah sawijining cara kanggo entuk saiki yaiku menyang Akuisisi> Kabeh Lalu Lintas> Sumber / Sedheng banjur saring kanggo CPC.

    Info apik banget, nanging luwih becik ndeleng iki nganggo gambar, proses lan data sing paling anyar.

    Matur suwun kanggo wawasan sampeyan!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.