9 Tips Nggawe Presentasi PowerPoint sing Efektif

tips presentasi powerpoint

Aku lagi siyap kanggo presentasi sing daklakoni udakara 7 minggu wiwit saiki. Nalika pamicara liyane sing dakkarepake bakal mbaleni presentasi basi sing padha bola-bali, pidhato mesthi katon apik nalika aku nyiyapake, pribadine, Laku lan sampurna wong mau sadurunge acara kasebut.

Tujuane supaya ora ndhikte apa sing ana ing layar, yaiku ngrancang slide sing luar biasa sing cocog karo pidato. Iki nambah kognisi lan memori. Amarga meh setengah wong luwih seneng nemoni dokter gigi tinimbang njajal presentasi, aku uga pengin nggawe humor!

Miturut survey Prezi anyar, 70% wong Amerika pegawe sing menehi presentasi ujar manawa katrampilan presentasi penting banget kanggo sukses ing makarya

Clémence Lepers ngrewangi bisnis nggawe jupuk sing asri lan bokong sing mbujuk lan nutup luwih akeh penjualan. Dheweke nggabungake infographic iki 9 Tips kanggo Presentasi sing Efektif:

  1. Ngerteni Penonton Sampeyan - Sapa dheweke? Napa dheweke ana ing kana? Napa dheweke peduli? Apa sing dibutuhake lan dikarepake?
  2. Netepake Tujuan Sampeyan - Priksa manawa SMART = spesifik, bisa diukur, bisa digayuh, realistis, lan adhedhasar wektu.
  3. Nggawe Pesen sing Pesenan - Supaya gampang, konkrit, dipercaya lan migunani.
  4. Gawe Outline - Miwiti karo pambuka kenapa wong peduli, nerangake mupangat, ndhukung pesen sampeyan kanthi kasunyatan, tetep nggawe siji sub-pesen saben slide, lan mungkasi kanthi ajakan-tumindak tartamtu.
  5. Atur Elemen Geser - Gunakake ukuran font, wujud, kontras lan warna kanggo nggawe kesan.
  6. Mbangun Tema - Pilih warna lan font sing makili sampeyan, perusahaan, lan sikap sampeyan. Kita nyoba merek presentasi kaya situs kita, mula ana pangenalan.
  7. Gunakake Elemen Visual - 40% wong bakal nanggapi visual kanthi luwih apik lan 65% nyimpen informasi kanthi luwih apik nganggo visual.
  8. Pancing Penonton Sampeyan Kanthi Cepet - 5 Menit minangka rata-rata perhatian umum lan para pamirsa ora bakal ngelingi separo saka sing sampeyan sebut. Siji kesalahan sing biasane daklakoni yaiku babagan kredensialku ... saiki aku pasrah karo MC lan priksa manawa slide aku menehi pengaruh lan wewenang sing dibutuhake.
  9. Ngukur Efek - Aku langsung nggatekake sawise pidato babagan pirang-pirang wong sing pengin ngobrol karo aku. Semono uga kertu bisnis, kinerja saya apik! Amarga masarakat seluler, aku uga ngajak supaya ngirim SMS supaya lengganan buletin (teks PEMASARAN nganti 71813).

Pungkasane, bisnis sing digawe langsung saka pamirsa utawa saka jaringan sing sampeyan deleng bakal nuduhake manawa sukses sampeyan. Yen diajak bali ngomong mesthi nambah banget!

Tips Presentasi PowerPoint

One comment

  1. 1

    Nggunakake visual sing efektif mesthi bakal dadi minat para pamirsa. Nanging priksa manawa aja kakehan nggunakake! Dheweke bisa ngganggu yen akeh banget. Matur nuwun kanggo nuduhake tips.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.