Cara Milih Framework Kanggo Personas Pembeli Sampeyan

Power Personas Buyer Persona Framework

Persona panuku minangka gabungan sing menehi gambaran lengkap babagan pamirsa target kanthi nggabungake informasi lan wawasan demografi lan psikografis banjur nampilake kanthi cara sing gampang dingerteni. 

Saka perspektif praktis, personas panuku mbantu sampeyan nyetel prioritas, nyedhiakke sumber daya, mbukak kesenjangan lan nyorot kesempatan anyar, nanging sing luwih penting yaiku cara supaya kabeh wong ing marketing, sales, konten, desain, lan pangembangan ing kaca sing padha, obah. ing arah sing padha, nyoba tekan panggonan sing padha. 

Ing istilah prasaja, iki tegese wong panuku nyedhiyakake:

  1. fokus
  2. Alignment
  3. arah

Sanajan tim sing beda-beda nggunakake alat lan taktik sing beda-beda kanggo nindakake pakaryan, personas panuku mbantu kanggo mesthekake yen kabeh upaya individu kasebut saling melengkapi, ora saingan.

Supaya efektif, personas panuku kudu:

  • Makili segmen kunci basis pelanggan sampeyan
  • Dikembangake saka kombinasi riset sing solid, pengamatan lan pengalaman langsung, lan keahlian individu
  • Dadi realistis
  • Kalebu kabutuhan, dorongan, motivasi, prilaku, lan karakteristik liyane sing gampang dingerteni
  • Ngatur babagan kerangka kerja sing ana hubungane langsung karo produk utawa layanan sampeyan

Proses nyata nggawe personas panuku yaiku bagean seni, bagean ilmu - seni punika framework sampeyan milih kanggo netepake lan mbedakake personas Panjenengan; ngelmu iku kabeh sipat, tendensi, lan ciri-ciri sing digandhengake karo jinis wong.

Milih Framework Persona Pembeli

Ana akeh cara kanggo nglumpukake pelanggan, nanging kerangka kerja sing apik kudu nggambarake spesifik bisnis sampeyan - apa sampeyan ngedol, carane sampeyan ngedol, lan apa pelanggan tuku.

Umume kasus, iki tegese nggunakake salah siji saka prinsip pangaturan ing ngisor iki:

  1. Gunakake Kasus
  2. Titik Nyeri
  3. Peta Perjalanan
  4. Tuku Triggers
  5. Value rencana
  6. Gaya urip / Tahap Urip

Endi sing paling apik? 

Kasus panggunaan, titik nyeri, lan pemicu tuku populer kanggo bisnis-kanggo-bisnis (B2B) wong; kasus panggunaan, peta perjalanan, lan gaya urip/tataran urip populer kanggo bisnis-kanggo-konsumen (B2C) lan langsung menyang konsumen (DTC) wong.

Nalika sampeyan biasane bisa milih prinsip pangaturan sadurunge nindakake riset pelanggan, ana kemungkinan sampeyan kudu mbenakake utawa ngganti mengko, utamane yen temuan sampeyan nuduhake ana sing nggumunake utawa ora dikarepke.

Gunakake Kasus

Kasus panggunaan minangka katrangan ringkes sing nerangake sebabe, kepiye lan / utawa nalika wong nggunakake produk utawa layanan tartamtu. Kasus panggunaan minangka piranti framing sing populer kanggo para panuku amarga bisa digunakake ing meh kabeh kahanan. Tujuane karo kasus panggunaan yaiku kanggo milih paling ora rong conto, lan biasane antarane telu nganti limang conto sing beda lan bisa dingerteni - yen sampeyan ora bisa ngenali ciri utama sing beda-beda saka jinis pangguna sing padha, kayata demografi, tahapan urip, pakaryan, pilihan gaya urip, sikap, afiliasi, prilaku, lan sapiturute, sampeyan kudu ngowahi kasus panggunaan utawa pilih piranti rongko sing beda.

Power Personas Frameworks Worksheets - Gunakake Kasus

Titik Nyeri

Titik nyeri minangka masalah sing terus-terusan utawa terus-terusan sing ora nyenengake utawa ngganggu calon pelanggan. Ing solusi tansah produk utawa layanan. Kunci kanggo nggunakake titik nyeri karo personas panuku yaiku bisa nggandhengake saben wong kanthi karakteristik demografi lan / utawa psikografis sing béda. Ing pangertèn sing paling jembar, ana papat jinis titik nyeri, sing kalebu saka pengalaman nganti eksistensial:

  • fisik
  • Mental
  • Emosi
  • Spiritual

Yen TCTerms pain ditetepake banget wiyar, sampeyan bisa mungkasi munggah karo klompok pelanggan sing bener kabeh padha; yen lagi ditetepake banget sempit, sampeyan bisa mungkasi munggah karo pelanggan sing ora pas menyang grup sembarang.

Power Personas Frameworks Worksheets - Pain Points

Siji trik yaiku nggabungake titik nyeri karo kerangka sekunder, kayata kasus panggunaan utawa tahapan urip.

Peta Perjalanan

Peta perjalanan minangka interpretasi grafis babagan proses sing ditindakake prospek supaya bisa dadi panuku. Peta perjalanan bisa uga cukup spesifik, nanging umume tindakake langkah-langkah dhasar sing padha:

  1. Sadar kabutuhan
  2. Riset lan evaluasi opsi (luwih penting kanggo B2B; kurang penting kanggo B2C)
  3. Nggawe pilihan
  4. Gunakake produk / layanan
  5. Gunakake maneh produk / layanan utawa ngganti

Nalika peta digunakake minangka piranti framing kanggo wong sing tuku, penting kanggo bisa ngenali ciri-ciri kunci sing ana ing saben titik dalan tartamtu sing paling umum, kayata demografi, acara & tahapan urip, pakaryan, sikap, afiliasi, pilihan gaya urip, etc. 

Lembar Kerja Power Personas Frameworks - Peta Perjalanan

Yen sampeyan ora bisa ngenali spesifik kasebut, sampeyan kudu milih piranti rongko liyane utawa gabungke peta lelungan karo piranti rongko sekunder.

Tuku Triggers

Pemicu tuku minangka acara sing nuduhake maksud utawa kapentingan sing luwih dhuwur dening pelanggan. Amarga pemicu bisa cukup umum (utamane nalika digital), bisa uga angel digunakake karo personas.

Kuncine yaiku milih pemicu sing ana hubungane karo ciri khusus sing bisa dingerteni utawa nggunakake pemicu bebarengan karo kerangka sekunder sing ana hubungane karo ciri khusus sing bisa dingerteni. Yen sampeyan ora bisa ngenali ciri sing ndasari, sampeyan ora bisa ngurutake pelanggan menyang klompok sing béda.

Lembar Kerja Power Personas Frameworks - Peta Perjalanan

Value rencana

Nggunakake proposisi nilai utawa nilai prop minangka piranti framing kanggo personas panuku minangka salah sawijining cara sing luwih akeh wektu kanggo nggawe personas panuku. Umume kasus, tegese nyambungake nilai sing ana ing produk utawa layanan sampeyan menyang kabutuhan dhasar manungsa lan banjur nyambungake maneh menyang subset pelanggan sing bisa dingerteni.

Bain & Company Unsur Piramida Nilai iku cara sing apik kanggo luwih ngerti prop nilai sampeyan.

bain co unsur piramida nilai

Gaya urip / Tahap Urip

Lifestyles lan tataran urip minangka kombinasi atribut demografi sing bisa digunakake kanggo ngenali subset unik saka populasi, kayata:

  • Gender
  • Age
  • Generasi
  • Tahap Perkembangan (bayi, awal kanak-kanak, tengah bocah, remaja, awal diwasa, tengah diwasa, utawa diwasa)
  • Status Perkawinan
  • Ukuran kulawarga
  • Pendapatan Omah
  • Lokasi
  • Education
  • pendhudhukan
  • Lan liyane…

Nggunakake minangka piranti framing kanggo personas panuku kadhangkala ditolak minangka "generik banget," nanging bisa uga migunani. 

Sing utama yaiku kanggo mesthekake yen ana hubungan sing jelas ing antarane produk utawa layanan sampeyan lan kritéria demografi tartamtu sing sampeyan gunakake kanggo nemtokake gaya urip utawa tahapan urip sampeyan.

Lembar Kerja Power Personas Frameworks - Tahap Urip / Gaya Urip

Nggunakake Framework Persona Buyer Panjenengan

Sawise sampeyan ngrampungake rincian kerangka kerja sampeyan, proses nggunakake aplikasi kasebut kanggo mbangun personas panuku sampeyan langsung kanthi langkah-langkah ing ngisor iki:

  1. Gabungke riset pelanggan supaya sampeyan entuk gambaran sakabèhé saka basis pelanggan sampeyan.
  2. Gunakake kerangka kerja kanggo ngurutake lan nyaring pelanggan dadi klompok individu 
  3. Ngenali kuwalitas lan ciri-ciri anggota saben klompok sing padha
  4. Condense lan consolidate commonalities iki lan paket menyang personas panuku individu

Proses Power Personas Framework

Langkah 1: Gabungake Riset lan Temuan

Yen sampeyan nindakake riset resmi, sampeyan bisa uga duwe grafik, grafik, tabel, lan ringkesan sing ditulis saka tim riset, uga sawetara spreadsheet sing kebak sarana, median, kisaran, kuartil, k-means kluster, lsp.

Yen sampeyan nindakake riset dhewe, bisa uga tegese sampeyan bakal duwe foto iPhone saka sesi papan putih.

Ing kasus apa wae, ide kasebut yaiku kanggo menehi peta apa sing sampeyan ngerti babagan pelanggan, utamane rincian babagan sapa, kenapa, kapan, lan kepiye tuku, lan liya-liyane sing cocog langsung karo produk utawa layanan sampeyan.

Langkah 2: Gunakake Framework Sampeyan Kanggo Ngurutake lan Nyaring Pelanggan menyang Grup

Sawise sampeyan wis nggawe peta basis pelanggan, gunakake kerangka kerja kanggo ngurutake pelanggan menyang macem-macem klompok adhedhasar kritéria sing ditemoni.

Elinga, sanajan ing kahanan sing paling apik, iki bisa dadi tantangan - kadhangkala sampeyan kudu nggawe asumsi dhasar, njupuk tebakan sing dididik, utawa nglakokake pirang-pirang iterasi sadurunge sampeyan ngrampungake sapa sing lunga lan ngapa.

Yen sampeyan ora bisa ngurutake kabeh pelanggan dadi klompok, sampeyan bisa uga kudu ngolah kerangka kerja utawa kritéria dhasar.

Langkah 3: Ngenali Kuwalitas Demografi lan/utawa Psikografis

Sawise sampeyan wis ngurutake pelanggan menyang klompok sing béda, sampeyan kudu nggawe set karakteristik unik sing mbantu sampeyan mbedakake klompok siji saka liyane.

Kanggo nggawe iki luwih gampang, "praktik paling apik" nyaranake fokus ing ngenali karakteristik sing kalebu ing kategori ing ngisor iki:

  • Kabutuhan lan Kekarepan
  • Drives lan Motivasi
  • Tahap Urip
  • Prestasi lan Milestones
  • Pilihan Gaya Urip
  • Tingkat Pendapatan Rumah Tangga
  • Tingkat pendidikan
  • kelas
  • Lokasi
  • pendhudhukan
  • Sifat Kepribadian sing Beda - contone inovatif, hemat, sosial, eling, eling, lsp.

Kaya ngurutake pelanggan menyang klompok sing beda-beda adhedhasar kritéria kerangka sampeyan, ngenali set karakteristik sing unik bisa ateges nggawe asumsi, njupuk tebakan sing dididik lan/utawa nggarap lan nggarap maneh pilihan sampeyan.

Salah sawijining trik yaiku goleki pola.

Power Personas - Ngenali Pola

Kuwalitas apa sing ana ing saben klompok? Apa dheweke nuduhake demografi kunci? Psikografis kunci? Apa ciri-ciri kasebut unik? Apa bisa digunakake kanggo mbedakake anggota grup iki saka liyane?

Trik liyane yaiku nggoleki denominator umum sing paling murah: unik (nanging ora unik), karakteristik tingkat dhuwur sing umum kanggo saben wong ing grup tartamtu. Nalika iki uga bisa njupuk sawetara gaweyan sadurunge sampeyan teka ing dhaftar cocok saka commonalities, nanging cenderung kanggo ngasilaken asil apik.

Langkah 4: Nyederhanakake lan Paket Pribadi Pribadi Sampeyan

Saiki sampeyan wis nemtokake deskriptor demografi lan psikografis utama kanggo saben klompok, sing kudu ditindakake yaiku ngempet lan nggabungake informasi kasebut kanggo nggawe personas panuku individu.

Deskriptor Editing Gambar Power Personas

Iki biasane proses sing cukup gampang: simpen apa sing paling unik, migunani lan / utawa wakil, lan nyingkirake sing ora.

Yen sampeyan duwe sawetara deskriptor sing padha, sampeyan pengin gabungke; yen sampeyan duwe luwih saka siji set deskriptor unik kanggo grup apa wae, sampeyan pengin dibagi dadi rong personas sing beda.

Yen wis rampung, sampeyan kudu duwe set deskriptor individu sing nggambarake kerangka kerja sampeyan lan makili karakteristik gabungan klompok pelanggan utama sampeyan.

Nggawe Personas Panuku Sampeyan Luwih Bisa Diakses lan Berpengaruh

Nalika sampeyan mung bisa menehi tim sampeyan dhaptar karakteristik deskriptif sing ana gandhengane karo saben wong sing tuku, sawetara tambahan sing gampang bisa nggawe informasi iki luwih gampang diakses.

Sifat-sifat Personas Daya kanggo Unsur Migunani

Miwiti kanthi menehi saben wong panuku jeneng unik sing ana hubungane karo kerangka organisasi sampeyan - contone 4-Wheel Fred The Off-dalan Influencer, Guru Tia, The Independent Fashion Designer, Etc. 

Banjur, lebokake ringkesan bio utawa pribadine sing cocog karo deskriptor dhasar lan demografi. Lan pungkasanipun, nambah gambar utawa ilustrasi sing sijine pasuryan ing pribadimu.

Yen sampeyan nggunakake pembangun persona online (utawa gelem nindakake pakaryan dhewe), sampeyan bisa nggawe personas sampeyan luwih narik lan immersive kanthi nyakup rincian tambahan, kayata merek lan pilihan gaya urip, hobi & kapentingan, sipat pribadine tartamtu, lan/utawa kecenderungan sing umume digandhengake karo jinis wong sing sampeyan deskripsikake, kabiasaan media sosial, gaya interaksi, kabutuhan keterlibatan, preferensi narasi, lsp.

Sampeyan bisa uga pengin ngatur peta empati:

Power Personas Empati Maps

Sawise sampeyan wis ngrangkep personas panuku, sing paling pungkasan yaiku nuduhake dodolan, marketing, desain & pangembangan, sukses pelanggan, lan sapa wae ing tim sampeyan sing kudu luwih ngerti sapa sing sampeyan coba melu lan kepiye carane paling apik kanggo melu wong-wong mau.

Power Personas Solution

Gawe personas pembeli sing didorong data kanthi gampang, ICP, peta empati, lan buku dolanan marketing lan dodolan sing gampang kanggo pitches, presentasi, lan sesi perencanaan strategis. 

Platform bertenaga AI kita njupuk informasi deskriptif sing prasaja - apa sing dijupuk saka riset formal utawa naluri, keahlian, lan pengamatan pribadi - lan nganalisa kanthi otomatis marang 50 taun riset akademisi ing ilmu pribadine lan ekonomi tindak tanduk kanggo ngenali kabeh sipat cocog, tendensi, lan ciri lan banjur paket munggah asil ing cara sing nggampangake kanggo ngerti lan tumindak ing. 

Saliyane drive inti, motivasi, lan akeh wawasan fungsional sing ditargetake, ana akeh saran praktis lan taktis sing dirancang khusus kanggo mbantu marketing, branding, konten, lan tim sales.

Iki minangka pandhuan, lembar kerja, lan sumber daya liyane. Yen sampeyan kasengsem, Martech Zone maca uga bisa nyimpen 20% ing rencana profesional:

Sumber Daya Persona Personas Daya

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.