Endi Host, Sindikasi, Nuduhake, Ngoptimalake, Lan Promosi Podcast Sampeyan

Host, Sindikasi, Share, Promosi Podcast

Taun kepungkur yaiku taun podcasting njeblug ing popularitas. Kasunyatane, 21% wong Amerika sing umure luwih saka 12 taun ujar manawa dheweke ngrungokake podcast ing wulan pungkasan wis terus tambah taun saka pangsa 12% ing taun 2008 lan aku mung ndeleng nomer iki terus saya akeh.

Dadi apa sampeyan wis mutusake kanggo miwiti podcast dhewe? Dadi, ana sawetara perkara sing kudu dipikirake dhisik - ing endi sampeyan bakal menehi podcast lan ing ngendi sampeyan bakal promosi. Ing ngisor iki aku nyathet sawetara tips lan piwulang saka promosi podcast Ujung Web, muga-muga bisa digunakake kanggo sampeyan!

Lokakarya Podcasting lan Presentasi

Aku bubar nggawe lokakarya kanggo podcast perusahaan kanggo nyebarke strategi tartamtu kanggo sindikasi lan promosi podcast. Kita nggunakake akeh cara kasebut kanthi Podcast Dell Luminaries, push menyang 1% ndhuwur kabeh podcast bisnis.

Endi Host Podcast Sampeyan

Sadurunge disebar menyang direktori apa wae, sampeyan kudu mutusake ing endi sing bakal ditindakake inang podcast sampeyan. Nemtokake hosting podcast sampeyan bakal gumantung ing endi sampeyan bisa ngirim podcast amarga sawetara direktori duwe hubungan karo wong liya. Kanggo podcast, Edge Web, kita dadi tuan rumah karo Libsyn lan minangka host sing populer ing sekitar iki.

Aja menehi podcast ing host web khas utawa situs web sampeyan saiki. Lingkungan hosting podcast duwe infrastruktur sing dibangun kanggo streaming file sto audio gedhe lan diunduh saka web. Lingkungan hosting web sing khas bisa uga nyebabake gangguan ngrungokake lan malah bisa mbayar dhuwit kanthi biaya kakehan panggunaan bandwidth.

Douglas Karr, DK New Media

Douglas dadi tuan rumah Martech Zone Pitakonan, Mati Lingkaran, Lan Cast Veteran karo Fireside, host podcast unik kanthi antarmuka panganggo sing apik sing nggabungake situs web loro uga podcast sampeyan. Situs iki uga nyedhiyakake akeh fitur unik, kalebu host tanpa wates, profil tamu tanpa wates, iklan sponsor, nuduhake tautan, tautan langganan, nuduhake kaca, lan pemain podcast HTML5 sing nggumunake.

Hosting Podcast Fireside

Sawetara perusahaan hosting podcast liyane sing bisa digunakake yaiku:

  • Liyane - Panemuan Podcast, ngrungokake, hosting, lan distribusi RSS.
  • anchor - Gawe lan dadi tuan rumah episode tanpa wates, distribusi acara sampeyan ing endi wae, lan golek dhuwit. Kabeh ing sak papan, kabeh gratis.
  • Audioboom - Tekan pamirsa sing darmabakti lan kirim pesen merek liwat sisipan lan dukungan pariwara dinamis saka bakat ndhuwur ing podcast.
  • Blubrry - Blubrry.com minangka komunitas lan direktori podcasting sing menehi tenaga kreator kanggo golek dhuwit, entuk pangukuran pamirsa kanthi rinci lan dadi tuan rumah audio lan video kasebut. Apa sampeyan nggawe media, pengiklan utawa konsumen media, Blubrry minangka antarmuka media digital.
  • Buzzsprout - Mulai podcast dina iki kanthi hosting podcast gratis saka Buzzsprout, piranti lunak podcasting paling gampang kanggo hosting, promosi, lan nglacak podcast sampeyan.
  • Dibuwang - Saka hosting lan jadwal kanggo aktivasi lan analitik, Casted minangka platform manajemen konten kanggo para pemasar B2B kanthi swara.
  • Libsyn - Libsyn nyedhiyakake kabeh kabutuhan podcast sampeyan: alat penerbitan, hosting media lan pangiriman, RSS kanggo iTunes, Situs Web, Statistik, Program Pariwara, Konten Premium, Aplikasi kanggo piranti Apple, Android & Windows.
  • Megaphone - alat kanggo nerbitake, monetisasi, lan ngukur bisnis podcast.
  • Omny Studio - Omny Studio minangka solusi podcast perusahaan sing nyakup editor online, monetisasi, siaran siaran, pelaporan, lan macem-macem fitur liyane.
  • PodBean - Solusi penerbitan podcast sing paling gampang. Bandwidth lan panyimpenan Unlimited. Kabeh podcast kudu dadi host, promosi, lan nglacak podcast sampeyan.
  • Sederhana - Nerbitake podcast kanthi cara sing gampang.
  • SoundCloud - Podcasting ing SoundCloud nggawe sapa gampang crita, upload, lan nuduhake. Mbangun komunitas sampeyan ing platform hosting audio paling stabil lan intuisi ing jagad iki.
  • Spreaker - Spreaker duwe kabeh! Setel akun sampeyan lan siyap-siyap ngrekam podcast utawa dadi acara radio langsung saka komputer utawa piranti seluler sampeyan.
  • Podcast Jet - Hosting Podcast Premium: Pangiriman Cepet lan Dioptimalake.

Sawise nyiyapake hosting podcast, sampeyan kudu duwe feed RSS sing bener. Kaping pirang-pirang nalika nyiyapake akun hosting podcast sampeyan bakal kejawab prekara sing bakal ngilangi feed RSS. Sadurunge ngirim menyang direktori apa wae, sampeyan kudu mriksa manawa feed RSS sampeyan bener. Kanggo nyoba feed RSS sampeyan, gunakake Validator Pakan Cast kanggo ndeleng manawa sampeyan nindakake kesalahan. Yen sampeyan duwe feed sing bener, banjur pindhah menyang pengajuan direktori.

Ngendi Sindikasi Podcast Sampeyan

Wigati sisih: Sadurunge ngirim podcast menyang direktori sing kasedhiya, aku nyaranake sampeyan duwe luwih saka siji episode podcast ing feed RSS sampeyan. Sampeyan bisa ngirim menyang sebagian besar direktori kanthi mung siji podcast, nanging kanggo umume sing ngrungokake podcast, dheweke pengin ndeleng luwih saka episode sadurunge lengganan acara sampeyan.

amarga iPhone lan Android piranti dominasi pasar seluler, loro registrasi pisanan iki kudu dilakoni kanggo saben podcast!

  • iTunes - Sawise nggawe feed RSS, ngirim podcast menyang iTunes minangka langkah pertama. iTunes duwe salah sawijining jaringan pamireng sing paling populer kanggo podcast. Sampeyan luwih dhisik kudu duwe ID Apple, yen sampeyan wis duwe iPhone, sampeyan wis duwe ID. Mlebu menyang iki iTunes Podcast kaca sambungan karo ID Apple lan tempel feed RSS menyang kolom URL lan kirimake acara sampeyan. Gumantung saka akun sampeyan, bisa disetujoni kanthi cepet utawa butuh sawetara dina. Sawise sampeyan ditampa ing iTunes, acara bakal ditampilake ing macem-macem podcatcher liyane kanthi otomatis amarga alat kasebut entuk feed saka iTunes. Sayange, nganggo iTunes, sampeyan ora bakal oleh Analytics digandhengake karo akun sampeyan

Ndhaptar Podcast Sampeyan karo iTunes

  • Google Podcast Manajer - Google ngluncurake platform kanthi sawetara analytics sing luar biasa kanggo ngawasi pamirsa podcast. Sampeyan bisa ndeleng nomer muter, muter ing 30 dina pisanan, durasi rata-rata, banjur ngawasi kinerja kanthi suwe. Mlebu nganggo akun Google, banjur tindakake langkah-langkah kanggo nambah podcast sampeyan.

Ndhaptar Podcast Sampeyan karo Google

  • Pandora - Pandora terus dadi pamirsa sing akeh banget lan ndhukung podcast uga, sanajan duwe kemampuan kanggo nggunakake.

Ndhaptar Podcast Sampeyan karo Pandora

  • Spotify - Spotify terus berkembang dadi konten audio lan, kanthi tuku Anchor, duwe tujuan serius kanggo nduweni medium kasebut. Kanthi akeh pangguna, sampeyan ora bakal kliwat!

Ndhaptar Podcast Sampeyan karo Spotify

  • Amazon - Amazon Music minangka pendatang anyar, nanging yen wis bisa dirungokake, Perdana, lan asisten swara Alexa, sampeyan ora kudu menehi saluran penting iki.

Ndhaptar Podcast Sampeyan Kanthi Amazon Music

Opsional, sampeyan uga bisa ndhaptar podcast nganggo alat lan direktori kasebut kanggo nggedhekake jangkauan:

  • Acast - Sanajan podcast sampeyan dadi host ing panyedhiya liyane, sampeyan bisa ndhaptar podcast karo akun wiwitan gratis.

Tambah Podcast menyang Acast

  • AnyPod - AnyPod minangka katrampilan populer kanggo piranti sing didhukung Amazon Alexa.

Tambah Podcast menyang AnyPod

  • Blubrry - Blubrry uga direktori podcast paling gedhe ing Internet, kanthi dhaptar luwih saka 350,000 podcast. Dheweke uga nyedhiyakake pariwara lan layanan liyane kanggo podcast.

Gawe Akun Blubrry Gratis lan Tambah Podcast Sampeyan

  • Breaker - Breaker minangka pasar kanggo adol lan promosi podcast sampeyan. Aplikasi kasebut cukup apik, lan nggawe nuduhake sosial podcast dadi luwih migunani.

Sambungake Podcast Sampeyan menyang Breaker

  • Kothak mlebu - Kothak mlebu nyedhiyakake Castbox Creator Studio, seperangkat alat kanthi analisis podcast sing kuat supaya sampeyan bisa ngukur lan melu karo para pelanggan uga stream lan nyedhiyakake undhuhan.

Petunjuk Ngirim Podcast menyang Castbox

  • iHeartRadio - kanggo iHeartRadio, iki sing mbayar Libsyn dadi host sampeyan. Dheweke duwe hubungan karo iHeartRadio lan sampeyan bisa nyiyapake akun Libsyn kanggo nggawe lan menehi feed saluran kanthi otomatis. Kanggo nyiyapake iki, ing tab "Tujuan" ing akun sampeyan, klik "Tambah Anyar" banjur tindakake pandhuan kanggo nyiyapake stream iHeartRadio. Cathetan: Podcast sampeyan kudu aktif luwih saka rong wulan ing Libsyn sadurunge bisa ngirim menyang iHeartRadio.

Kirim Podcast menyang iHeartRadio

  • mendhung - Yen podcast sampeyan wis ana ing iTunes, bakal ditampilake sajrone dina ing Overcast. Yen ora, sampeyan bisa nambah kanthi manual:

Tambah Podcast kanthi manual kanggo Mendhung

  • Pocket Casts - Aplikasi adhedhasar web lan seluler sing ngidini pangguna ngatur lan ngrungokake ing kabeh piranti. Kirim podcast liwat Pocket Casts ngirim kaca.

Kirim Podcast menyang Pocket Casts

  • Podchaser - database podcast lan alat panemuan. Tujuane supaya sampeyan gampang menehi saran babagan podcast sing sampeyan tresnani lan gampang nemokake podcast. Temokake podcast sampeyan ing Podchaser lan sampeyan bisa ngaku nggunakake email sing wis didaftar ing feed podcast.

Klaim Podcast Sampeyan ing Podchaser

  • Podknife - Podknife minangka direktori podcast online sing tugas banget kanggo ngatur podcast miturut topik lan lokasi. Pangguna uga bisa maneh lan favorit podcast favorit. Sawise ndhaptar lan mlebu, sampeyan bakal nemokake link pengajuan ing menu.

Ndhaptar ing Podknife

  • RadioPublik - RadioPublic minangka podcast platform ngrungokake podcast sing sehat, bisa diukur, lan bisa ditanggung finansial. Kita ngrewangi pamirsa nemokake, melu, lan menehi ganjaran finansial kanggo para produsen podcast — sampeyan. Verifikasi acara sampeyan ing RadioPublic kanggo miwiti nyambungake karo pamirsa dina iki.

Klaim Podcast Sampeyan ing RadioPublic

  • Stitcher - Secara pribadi, Stitcher minangka aplikasi podcast favoritku. Kabeh ngrungokake podcast rampung liwat app iki. Stitcher minangka aplikasi gratis sing kasedhiya luwih saka 65,000 acara radio lan podcast. Kanggo ngirim podcast, sampeyan kudu ndhaptar dadi mitra. Statistik pertunjukan sampeyan uga kasedhiya ing Portal Mitra.

Tambah Podcast menyang Stitcher

  • TuneIn - TuneIn minangka direktori gratis liyane sing bisa ngirim podcast. Kanggo ngirim podcast, sampeyan kudu ngisi formulir. Sampeyan ora bakal duwe akun karo TuneIn kaya direktori liyane. Dadi, yen sampeyan kudu nganyari apa wae menyang feed, sampeyan kudu ngliwati proses iki maneh. TuneIn uga duwe Ketrampilan Amazon ing ngendi podcast sampeyan bisa diputer liwat piranti sing nganggo tenaga Alexa!

Tambah Podcast menyang TuneIn

  • Vurbl - tujuan streaming audio kanggo kabeh jinis pencipta audio, lan sapa wae sing seneng ngrungokake audio. Kita ndhukung kreator audio liwat model stasiun lan nulungi para pamireng bisa nyambung karo konten sing migunani kanggo dirungokake.

Klaim Stasiun Vurbl Sampeyan

Nuduhake Audiogram ing Media Sosial

  • Audiogram - Gawe audio sampeyan dadi video sosial sing aktif Audiogram.
  • Headliner - Gawe audiogram gelombang, episode lengkap ing video, salin kanthi otomatis, lan promosi podcast nganggo video kaya sing dikepengini Headliner.
  • Wavve - Wavve ngidini sampeyan nggawe audiogram - video nganggo audio podcast - sing bisa dituduhake kanthi sosial nggunakake pamuter.

Cara Ngoptimalake Podcast Sampeyan

Apa sampeyan ngerti manawa Google saiki ngindeks podcast lan uga ditampilake ing carousel ing kaca asil mesin telusuran? Google menehi rincian babagan langkah-langkah kanggo priksa manawa podcast sampeyan diindeks ing artikel dhukungan. Aku wis nulis cara kanggo mesthekake manawa Google ngerti yen sampeyan duwe podcast WordPress nanging hosting podcast ing podcast eksternal layanan hosting.

Podcast ing Asil Panelusuran

Tambah Spanduk Podcast Cerdas

Piranti iOS duwe kemampuan kanggo nambah spanduk cerdas ing sisih ndhuwur situs web sampeyan supaya pangguna Apple iPhone bisa ndeleng podcast sampeyan, mbukak ing Aplikasi Podcast, lan langganan. Sampeyan bisa maca cara nindakake ing artikel iki ing Spanduk Smart iTunes kanggo Podcast.

Direktori sing Dibayar

Uga ana sawetara direktori mbayar sing bisa digunakake kanggo dadi tuan rumah podcast utawa mung nggunakake direktori liyane. Sanajan sampeyan ragu-ragu mbayar sawetara, sampeyan ora bakal ngerti manawa pamirsa ngrungokake. Aku nyaranake supaya kabeh nyoba paling ora setaun lan ndeleng apa jenis statistik sing sampeyan entuk saka direktori kasebut sadurunge dibatalake. Umume iki diwiwiti karo akun gratis, nanging sampeyan bakal cepet entuk ruang ing akun gratis sampeyan.

  • Liyane - Liyane nawakake kabeh sing dibutuhake kanggo nggawe lan nuduhake podcast ing endi wae.
  • AudioBoom - AudioBoom mbisakake podcast kanggo dadi tuan rumah, nyebarake lan monetisasi audio sampeyan.
  • PodBean - PodBean mirip banget karo Spreaker minangka host podcast. Ing pengalaman, wis ana masalah nalika ngimpor feed RSS amarga ora bakal entuk episode paling anyar. Nanging, iki minangka host sing misuwur banget ing antarane podcast.
  • PodSearch - PodSearch nawakake alat telusuran sing gampang digunakake, kalebu kategori, acara teratas, acara anyar, lan tembung kunci, kanggo mbantu sampeyan nemokake podcast sing bakal disenengi. Ndaftar kene.
  • SoundCloud - SoundCloud minangka salah sawijining direktori paling anyar sing ana ing Radio Web lan karo akun Libsyn, kita bisa kanthi otomatis nyelarasake loro-lorone lan nggawe akun kasebut gampang banget liwat Libsyn.
  • Spreaker - Spreaker minangka host populer, utamane ing podcast sing pengin siaran langsung. Dheweke duwe pemain hebat sing bakal ngidini sampeyan nindakake streaming langsung uga arsip saben episode kanggo sing ora kejawab siaran langsung.

Aku yakin manawa ana liyane, nanging iki direktori sing digunakake Edge Media Studios kanggo klien produksi podcast kita. Yen sampeyan duwe wong liya sing aku ora kejawab, priksa manawa aku menehi komentar ing komentar ing ngisor iki!

Pamuter Web Podcast

  • Widget Sidebar Podcast WordPress - preduli saka ngendi podcast sampeyan host, nambah menyang situs sampeyan minangka cara sing paling apik kanggo entuk sawetara pamireng sing relevan. Sidebar Podcast WordPress ngidini widget utawa kode shortcode kanggo masang kabeh feed podcast (karo pamuter) ing endi wae ing situs sampeyan.
  • Jetpack - Plugin perdana WordPress kanggo nambah situs sampeyan saiki duwe blok podcast sing bisa ditambahake menyang konten sing kanthi otomatis nggawe pamuter podcast.

blok pamuter podcast

Mangkene sawetara plugin mbayar tambahan sing bakal nampilake podcast kanthi apik ing WordPress.

Media sosial

Aja lali peran penting sing bisa ditindakake media sosial kanggo promosi podcast, anyar lan lawas! Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram… malah Google +… kabeh bisa mbantu sampeyan nambah pamirsa lan luwih ngrungokake lan ngrungokake konten sampeyan.

Kanthi alat manajemen media sosial kaya Agorapulse, sampeyan bisa ngantri saham menyang kabeh profil kasebut kanthi gampang, uga nyiyapake saham sing terus-terusan kanggo podcast kasebut sing bisa dianggep ijo. Utawa, yen sampeyan nggunakake alat kaya Panganan, sampeyan bisa kanthi otomatis nerbitake podcast menyang profil media sosial kanthi otomatis.

Nalika nambah pamirsa ing platform kasebut, penggemar anyar bisa uga ora ndeleng podcast lawas, mula iku cara sing apik kanggo nambah visibilitas. Kuncine yaiku nggawe kiriman media sosial sing narik kawigaten, ora mung siaran judhul podcast sampeyan. Coba takon utawa dhaptarake perkara utama. Lan yen sampeyan ngewawancarai utawa nyebutake merek utawa influencer liyane, priksa manawa sampeyan menehi tandha ing saham sosial sampeyan!

Pengungkapan: Aku nggunakake link afiliasi ing kiriman iki kanggo sawetara produk.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.