Plausible: Alternatif ringan, Cookieless kanggo Google Analytics

Plausible Cookieless Simple Analytics Analytics Alterrnative kanggo Google

Minggu iki, aku bisa nglampahi sawetara wektu karo sawetara senior pemasaran saka Universitas lokal lan dheweke takon apa katrampilan dhasar sing bisa ditindakake supaya luwih disenengi para majikan. Aku pancen ngrembug Google Analytics… Umume amarga alat sing rumit aku ndeleng akeh perusahaan sing njupuk keputusan sing elek. Nglirwakake filter, acara, kampanye, target, lan liya-liyane bakal nyedhiyakake data sing meh mesthi bakal nggawa sampeyan menyang dalan sing salah.

Peringatanku yaiku Google Analytics yaiku mesin pitakon, dudu an mesin wangsulan. Saben narik grafik lan maca data… sampeyan kudu takon apa sing sejatine dideleng lan nyoba ngerteni kenapa katon kaya ngono.

Google Analytics uga rada wakil amarga menehi anonimisasi pengunjung sing mlebu menyang Akun Google. Iki nggawe laporan kaya telusuran tembung kunci sing nggawa pengunjung menyang situs sampeyan meh ora migunani amarga mung nuduhake sampeyan pangguna anonim sing durung mlebu… sing umume minoritas cilik.

Mesthine, mayoritas pangguna - sing wis mlebu menyang akun Google - duwe data sing akeh sing mung Google sing bisa ndeleng lan nggunakake pariwara. Kanggo perusahaan sing ujar, Aja Dadi Ala… kuwi ala. Mangkene, Google Analytics nguwasani industri dadi kita kabeh kudu trampil nggunakake.

Privasi lan Cookie

Nalika browser, program mail, lan aplikasi seluler ngencengi watesan privasi ... kemampuan maca cookie pihak katelu (kaya pangguna Google sing mlebu) kanthi cepet mudhun. Iki uga mengaruhi Google Analytics lan bakal narik kawigaten yen gedhe pengaruhe kanggo maju. Sanajan Android lan Chrome uga duwe pangsa pasar, ora ana sangsi babagan dominasi iOS. Apple terus nyedhiyakake alat liyane ing pangguna kanggo nyilikake pelacakan.

Prasaja

Skrip Plausible entheng - 17 kali luwih cilik tinimbang skrip Google Analytics, ora nggunakake cookie utawa nglacak data pribadi, dadi tundhuk karo peraturan privasi, lan isih nggunakake elemen querystring UTM dadi ora prelu kuwatir nglacak kampanye sing wis sampeyan lakoni. Uga kalebu nglaporake kanthi otomatis liwat email yen sampeyan lagi golek solusi sing diadhepi karo klien.

Plausible nglacak sawetara metrik sing luwih cilik lan diwenehi ing dashboard sing luwih gampang dingerteni. Tinimbang nglacak saben metrik sing bisa dibayangake, akeh sing ora bakal bisa digunakake, Plausible fokus mung ing statistik situs web sing paling penting.

Ora ana menu navigasi. Ora ana sub-menu tambahan. Ora prelu nggawe laporan khusus. Plausible nyedhiyakake dashboard analytics web sing gampang lan migunani ing kothak.

Analytics Plausible

Plausible gampang digunakake lan dingerteni tanpa latihan utawa pengalaman sadurunge. Kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan lalu lintas situs web sampeyan ana ing siji kaca:

  1. Pilih rentang wektu sing pengin dianalisis. Nomer pengunjung kanthi otomatis ditampilake ing grafik saben jam, saben dina utawa saben wulan. Bingkai wektu standar disetel ing 30 dina pungkasan.
  2. Deleng jumlah pengunjung unik, total tampilan kaca, tingkat bouncing lan durasi kunjungan. Metrik kasebut kalebu persentase mbandhingake karo periode wektu sadurunge, supaya sampeyan ngerti yen tren mundhak utawa mudhun.
  3. Ing ngisor iki sampeyan ndeleng kabeh sumber lalu lintas rujukan lan kabeh kaca sing paling sering dibukak ing situs sampeyan. Tingkat bouncing saka referensi lan kaca individu uga kalebu.
  4. Ing ngisor sumber referensi lan kaca sing paling akeh dibukak, sampeyan bakal ndeleng dhaptar negara sing asale lalu lintas. Sampeyan uga bisa ndeleng piranti, browser lan sistem operasi sing digunakake pengunjung.
  5. Paling ora, nanging sampeyan uga bisa nglacak acara lan target kanggo ngenali jumlah pengunjung sing dikonversi, tingkat konversi, kanggo ngerti sapa sing ngowahi lan situs rujukan sing ngirim lalu lintas sing paling apik kanggo ngowahi.

Kanthi Plausible, sampeyan bisa ndeleng kabeh analytics web sing penting supaya bisa fokus nggawe situs sing luwih apik.

Minangka kanggo cookie, sampeyan uga bisa nyiyapake proxy kanggo nyedhiyakake skrip analitik saka domain sampeyan jeneng minangka sambungan pihak pertama lan entuk statistik sing luwih akurat. Paling apik, data situs sampeyan ora bakal bisa dituduhake utawa didol menyang pihak katelu. Ora bakal diwenehi dhuwit, ditambang lan dipanen kanggo tren pribadi lan prilaku.

Plausible ora gratis, nanging pancen bener cukup terjangkau lan adhedhasar nomer situs lan tampilan kaca sing sampeyan entuk.

Miwiti Uji Gratis Ndeleng Demo Langsung