Hardware, Piranti Lunak… Webware?

maya

Ing evolusi industri komputer, kita wis ngalami hardware - peralatan sing dibutuhake kanggo mbukak aplikasi. Lan kita wis Software, solusi sing nggunakake sumber daya kasebut kanggo nindakake karya sing bisa dituku lan diinstal saka macem-macem media. Saiki, sampeyan bisa ndownload piranti lunak tanpa media.

Rong Piranti Piranti Lunak lan Piranti Lunak

Hardware duwe upgrade lan panggantos. Aku sejatine ora bisa nglacak kabeh komputer sing daksebut nganti saiki. Aku duwe sisa-sisa balung ora kurang saka 5 bebarengan karo siji laptop sing wis mati ing omahku.

Piranti lunak nduwe instalasi lan upgrade sing nginstal pangowahan ing aplikasi piranti lunak. Minangka sistem kuno sing saiki isih bisa digunakake lan diperjuangake. Aku duwe nganyari piranti lunak sadurunge dina iki sing nuntut aku mateni lan miwiti maneh MacBookPro. Aku ora nate nganyari OSX dadi ora apik, nanging saben-saben aku ora bisa nolak - nalika mikir sing paling ala, aku bakal kelangan kabeh pakaryan. Aku duwe drive jaringan ing endi nyimpen aplikasi sing diunduh lan binder CD ing endi nyimpen liyane (lan mesthi ora ana).

Piranti lunak kaya Google Spreadsheet, Google Analytics, Gmail, ExactTarget, lan pirang-pirang liyane mbukak 'aplikasi adhedhasar web' utawa 'aplikasi adhedhasar browser' utawa malah nggawe akronim, SaaS. Iki minangka singkatan sing elek lan nerangake jinis bisnis sing luwih saka jinis 'ware'. Uga, akeh aplikasi SaaS isih duwe upgrade utawa rilis utama. Dheweke ora mbutuhake instal utawa urip maneh, nanging ora kasedhiya suwe.

Jeneng sing sampurna kanggo aplikasi saiki bisa uga Netware, nanging kayane kaya Novell nduwe istilah merek dagang. Webware bisa uga digunakake, nanging kayane kaya C | Net nggunakake sing. Katon yen browserware bisa uga ana kemungkinan - nanging suku kata ekstra.

Napa ora Webware?

Intine yaiku Webware (aku ora weruh merek dagang) minangka evolusi sabanjure aplikasi kita. Dina iki, pancen ora prelu aplikasi mandheg. Kita duwe atusan kaca ing aplikasi sing digunakake lan bisa muter kaca anyar tanpa ngilangi sing lawas. Aku yakin manawa ana pangembangan sing bisa uga kedadeyan ing endi pangguna bisa transisi bisa kedadeyan ing antarane aplikasi sing lawas lan sing anyar.

Basis data bisa ditiru kanthi cepet, utawa tabel sementara sing anyar bisa dibangun kanggo nampung transisi kasebut. Mesthi, iki kerja ekstra, nanging intine bisa uga. Kita ora kudu ngganggu pelanggan maneh.

Aku ora duwe drive floppy ing omahku. Aku uga arang nggunakake CD / DVD. Sakbenere kabeh sing daklakoni saiki wis adhedhasar web. Nalika ndownload lan nginstal piranti lunak, biasane nyimpen salinan ing Buffalo Tech drive jaringan.

Malah ing bisnis, ora prelu. Nalika aku miwiti Indiana sing luwih cilik kanggo Pat Coyle, kita ora lunga karo host. Aplikasi kasebut dibangun lan dianakake Ning. Kita duwe kabeh setelan domain sing dituju Aplikasi Google ing ngendi kita bisa nggunakake email uga Google Docs. Ora ana hardware, ora ana piranti lunak… nanging webware.

Napa kita ora ngarani Webware?

6 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Douglas:
    Aku seneng. Nanging apa sampeyan ora nglirwakake "piranti tengah" sing bakal ngrampungake kabeh masalah ing taun sangang puluh. Aku seneng webware. Menarik yen ora ana merek dagang. Kasihan URL wis dijupuk kaya liyane.

  3. 3

    Aku seneng banget karo kabeh aplikasi basis web sing terus muncul lan ditambahake ing toolkitku. Aku nggunakake Google Docs kaya sing edan lan kanggo wong sing nggunakake 3-4 komputer beda ing sawijining dina, iku bisa ngirit.

    Nanging, saben-saben aku miwiti nggunakake layanan adhedhasar web anyar, mesthi ana swara cilik iki ing mburiku sing lagi nesu. Intine yaiku yen aku kelangan koneksi internet, aku bakal ilang akses menyang kabeh Google Docs, database invoice klien, email, IM, fotoku sing ora kaetung ing Flickr, lsp.

    Pangowahan webware iki nyebabake kita endhog luwih akeh ing sak kranjang. Banjur kita tali tali dawa menyang kranjang kasebut lan dibuwang menyang papan. Anggere tali disambungake, kabeh bakal legi. Nanging nalika tali kasebut ilang, aku uga bakal ora duwe daya.

    Aku kira ing kene yaiku supaya Webware bisa bener-bener mbukak, kita butuh akses internet sing luwih dipercaya, nyebar, lan keluwih-luwih. Lan nduwe browser web ing telpon sampeyan ora padha. Mesthi, aku bisa nyambung laptop karo ponsel Verizon lan surfing, nanging yen ngliwati bandwidth utawa watesan undhuhan tartamtu sajrone sewulan, aku bakal boot. Aku ora butuh stres kaya ngono.

  4. 4

    Lucu sampeyan kudu nyebutake iki. Aku mung ngandhani klien wingi yen akeh piranti lunak sing daklakokake mung ana ing Internet minangka aplikasi web. Saiki aku ngerti apa sing diarani diarani… webware!

  5. 5

    Wis sawetara suwe aku ngomong bab sing padha… Aku mesthi ngrujuk aplikasi CMS / Online minangka webware… Aku gumun yen ora bisa ngerteni luwih akeh.

  6. 6

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.