Rant: Pasar Pirates Online

kriminal laptop

Industri musik lan pembajakan, industri film lan semburan, koran lan warta online. Apa kesamaan kabeh iki? Pasokan, panjaluk lan pasar sing ganti.

Aku seneng banget kapitalisme lan mung mandheg ing sisi libertari spektrum politik. Aku yakin manawa pasar bebas meh mesthi bisa nemokake arah sing bener. Saben aku ndeleng pamrentah mbebayani pembajakan, mbagi file lan penyelundupan, aku dadi angel. Lan saben-saben aku ndeleng pamrentah mbela industri, mula aku bakal luwih angel. Aku kaget amarga aku ora percaya yen pasar gelap bakal ana yen ora kanggo organisasi sing monopoli produke lan mbela bathi gedhe.

kriminal laptopInternet mbukak pasar kanthi musik lan jenuh. Nalika isih cilik, aku ora ngerti yen ana jutaan seniman ing jagad iki. Pasar mung duwe atusan utawa ewonan. Kanggoku mung KISS. Saiki pasar wis dibukak, panjaluk tetep padha nanging pasokan ana ing endi-endi. Lumrah yen biaya musik bakal mudhun nalika pasokan saya mundhak.

Nanging ora. Ing rega album durung diganti sajrone 25 taun, sanajan pasokan musik sing luar biasa lan gampang disebar liwat web. Ora ana sing sambat nalika industri musik adol CD regane satus tikel regane. Lan, kanthi bintang film, rapper lan bintang rock pamer Bentley sing anyar, dadi angel kanggo aku empati banget karo industri iki. Yen wong jujur ​​nuduhake musik tinimbang tuku, tegese risiko kejiret luwih gedhe tinimbang rega musik kasebut. Masalahe dudu wong, musik, utawa filesharing sing jujur ​​... industri musik ora kaya biyen.

Ing ruang tamu aku duwe HDTV lan sistem swara sekitar sing bisa dakjungkirake omah kasebut. Napa aku bakal mbayar tiket tiket $ 12 lan brondong $ 10 lan omben-omben yen aku bisa nonton film sing regane regane ing ruang tamu sing kepenak? Aku ora bisa cocog karo IMAX… Aku gelem mbayar tambahan kanggo pengalaman kasebut. Industri film dudu pertarungan antarane pembajakan lan bioskop, nanging ana pertarungan antara bioskop lan bioskop. Lan bioskop wis menang!

Yen industri film pengin sukses, dheweke bakal nurunake rega tiket lan panganan bioskop, nambah sawetara kemewahan tambahan (bisa uga nedha bengi, anggur lan sawetara cappuccino), lan nyelehake sawetara kursi bunder kanthi interupsi supaya bisa dakbengi metu karo kanca-kanca. Aku ora bisa ndownload pengalaman!

Aku wis maca manawa koran bakal nyoba masang tembok bayar maneh. Aku ngira wis ngalami sawetara kali… lan dheweke isih durung bisa. Internet minangka superhighway informasi ... koran kalebu bolongan. Koran nggunakake konten kanggo ngisi bolongan sing ora bisa adol iklan lan akeh sing wis kesusu nalika golek luwih jero kanggo nemokake kasunyatane. Aku ora mbayar koran amarga aku golek warta sing luwih apik online, langsung saka sumber, tanpa slant, lan tanpa mbungkus pariwara.

Ya, aku menehi Saben dina.. upaya industri koran kanggo nggawa kabeh kapercayan pangiriman koran menyang iPad. Alon, nabrak, lan arang banget kabar. Dheweke kudu ngarani Wingi! Nanging, amarga warta minangka kabeh industri, ana sawetara hak sing pantes diluwari wates kapitalisme sing bisa terus ngupayakake bathi bathi 40 persen? Nuwun sewu koran lawas… Bali menyang laporan sing apik lan wong bakal mbayar konten kasebut.

Ing saben kasus kasebut, aku ora salah konsumen lan aku empati karo wong sing nglanggar undang-undang. Apa maneh, iki mung kapitalisme? Nalika biayane ngluwihi kekarepan, sing isih ana mung pasar gelap kanggo njupuk produk utawa layanan kasebut. Sayange, industri-industri kasebut tuwuh dadi gedhe lan kuat sing bisa diduweni politikus ing kanthong mburi kanggo nyoba nyipta undang-undang saben minggu kanggo nyoba mandheg pendarahan. Rakyat ... iki dudu masalah kriminal, nanging masalah pasar.

Amarga ora kuwat iki, sampeyan bisa uga mikir manawa aku kabeh babagan pembajakan. Pancen ora! Ana pirang-pirang conto produk lan layanan sing wis disetel. Lan aku yakin manawa masarakat wis mbayar konten luwih saka sing biyen. Nalika isih bocah, wong tuwaku duwe telpon, koran, televisi ireng lan putih, lan mbayar album vinil. Nalika wis diwasa, aku mbayar telpon pinter, olahpesen swara, aplikasi seluler, rencana data, rencana olahpesen teks, (x rencana anak-anakku) televisi kabel, film sing dikarepake, internet broadband, XBox Live, iTunes lan Netflix.

Iki ora mung sawetara apel ala sing nuwuhake kriminal. Kemungkinan, rata-rata wong sing sampeyan kenal yaiku bajak laut utawa nyebarke musik utawa film. Nalika tindak pidana kasebut dadi masalah utama, masalahe dudu kejahatan… sampeyan kudu wiwit mikir apa cacat pasar sing ngasilake jinis tanggepan kasebut.

Ngunci wong sing nggawe jaringan ngendi wong nyebarake lan ndownload uga dudu wangsulan. Kita wis ngatasi iki karo Napster lan Teluk Pirate. Kanthi Megauploads mudhun, sawetara ewu situs liyane ana ing kana sing bakal ngaktifake kegiatan kasebut. Sing paling anyar yaiku jaringan pribadi virtual kanthi gateway anonim lan komunikasi sing dienkripsi dadi pamrentah ora bisa ngintip. Pasar pembajakan lan nyolong musik lan film ora ana ing endi wae.

Aku bosen karo perusahaan kasebut sing nyatakake yen dhuwit ilang kanggo industri ana ing [sisipan] ilusi. Iku mung ngapusi kandel. Wong sing arep nyolong film ora nate ngrencanakake mbuwang dhuwit ing teater. Sampeyan ora kelangan dhuwit amarga nyolong, sampeyan kelangan dhuwit amarga sampeyan wis mbayar akeh banget lan bioskop wis nendhang bokong sampeyan.

Lan aja ngandhani yen wong ora bakal mbayar konten lan kita mung njaluk kunci kabeh wong. Kita kabeh mbayar konten saben dina! Regane mung cocog regane. Wong-wong ing Dhaptar Angie wis kabukten iki… ulasan mbayar bisa dipercaya lan ngirit pelanggan sing ewonan dolar. Angie's List nduweni retensi gedhe karo para pelanggan lan dadi populer saengga bisa mbukak publik!

Pasar wis ganti lan industri liyane iki ORA adaptasi. Napa dheweke nggawe masalah pidana lan ora dadi masalah ekonomi? Terusake upaya perusahaan gedhe kanggo kriminalake luwih akeh situs web kanthi maca Blog Deeplinks ing Electronic Frontier Foundation.

4 Komentar

  1. 1
  2. 3

    Masalah iki ora bakal enggal-enggal dibukak, nanging sayang, industri-industri sing nuntut solusi sing ora apik uga lagi proses kontaminasi politik, sing nyebabake upaya kaya SOPA, ACTA, lan liya-liyane. Doc Searls bubar ngirimake babagan sing relevan karo diskusi, mula bisa diwaca. http://blogs.law.harvard.edu/doc/2012/02/29/edging-toward-the-fully-licensed-world/

  3. 4

    "
    Aku bosen karo perusahaan-perusahaan kasebut sing ujar manawa dhuwit sing ilang ing industri kasebut ana ing ilusi [sisipan]. Iku mung ngapusi kandel. Wong sing arep nyolong film ora nate ngrencanakake mbuwang dhuwit ing teater. Sampeyan ora kelangan dhuwit amarga nyolong, sampeyan kelangan dhuwit amarga sampeyan wis mbayar akeh banget lan bioskop wis nendhang bokong sampeyan. " 

    Aku ora bisa nerangake manawa aku setuju karo pratelan iki! Iki 100% bener. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.