Ning: Entuk lan Format API Pitakon

Wacan: 2 menit

Pungkasan minggu iki, aku nggarap proyek sing pengin narik konten saka kabeh penjuru Indiana sing luwih cilik (dibangun karo Ning) dadi kaca tengah. Ing Festival Frisian Indianapolis lagi siyap lan Cilik Indiana pengin mbantu promosi acara kasebut.

API Ning dudu sing paling teratur, lan dokumen lan aplikasi conto pancen kurang. Amarga ana alangan wektu kanggo mbukak kaca lan mlaku, aku kudu luwih cepet tinimbang nggawe solusi sing tepat. Kaca saiki bisa digunakake, nanging kode hard tanpa keluwesan. Bisa uga ana validasi tambahan konten uga (contone: njamin url blog diformat beda karo url forum, lsp.).

Cara Ning API bisa digunakake yaiku mesin pitakon sing bisa entuk asil sing dibutuhake ing feed RSS. Kita njaluk supaya sapa wae sing blog, miwiti diskusi, utawa ngunggah foto khusus menehi tag isi indyfringe-2008. Iki ngidini aku nggawe alamat feed khusus sing njupuk kabeh konten (kanthi mudhun miturut tanggal diterbitake kanthi URL ing ngisor iki:

http://smallerindiana.ning.com
/xn/atom/1.0/tag(value=%27indyfringe-2008%27)/content?order=published@D

Ing kaca kasebut, aku banjur ngekstrak lan ngatur data ing kaca kanthi nggunakake Kelas RSS Magpie kanggo PHP. Klik kanggo nggedhekake kode utawa sampeyan bisa ndeleng utawa download.

njupuk rss ningAPI lan Format "jembar =" 300 "dhuwur =" 159 "kelas =" ukuran medium medium wp-gambar-2694 ″ />

Ana sawetara fungsi sing menarik ing kene. Matur nuwun kanggo Tyler Ingram (saka omah sekolah menengah Vancouver!) sing mbantu format tanggal kanthi bener liwat Twitter.

Sepisan maneh, iki dudu kode sing paling bersih lan uga ora bisa dipisahake dadi fungsi sing bisa digunakake kanthi cepet - nanging bisa digunakake. 🙂 Aku ngganti link supaya url diarahake kanthi bener, aku mbusak tag HTML saka konten sing kalebu, aku format tanggal, lan aku matesi jumlah tembung sing ditampilake saengga asil kaca katon kaya iki:

Sawetara Babble ing Babbling Banshee Kaya karo ulasan babagan Good Sungkawa, Sidney ana potongan sing disenengi lan ora… 8/24 11:55 AM

iki API mupangate gedhe banget amarga sampeyan pancen bisa langganan konten lan topik ing jaringan Ning sing diwenehi tag khusus, utawa sampeyan bisa nggabungake situs web eksternal karo konten Ning. Muga-muga Ning bisa nggarap aplikasi conto lan dokumentasi, mula masarakat kaya aku bisa nindakake iki tanpa mbutuhake wektu akeh!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.