PHP: Pira Dina nganti Natal?

Anjing NatalKita duwe klien sing duwe spesial sing mung apik nganti Natal lan setelan kanggo pirang-pirang dina nganti kadaluwarsa ing kolom sing disimpen ing basis data.

Aku kudu nulis proyek cron (tugas sing dijadwalake) sing nganyari lapangan kanggo saben restoran saben wengi. Aku durung nate nulis skrip lowongan kerja sadurunge - matur suwun karo kanca kolega, Tim, ing Imavex kanggo nuntun aku menyang arah sing bener. Aku malah wis ngirim email ing esuk supaya ngerti aku wis sukses.

Nanging, aku wis ngerti nate nulis kode, aku bisa nuduhake seneng-seneng lan menehi katrangan marang kowe:

$ wulan = 12;
$ dina = 25;
$ taun = tanggal ("Y");
$ dina = (int) ((mktime (0,0,0, $ wulan, $ dina, $ taun) - wektu (batal)) / 86400);
yen ($ dina> 0) {
$ taun = $ taun + 1;
$ dina = (int) ((mktime (0,0,0, $ wulan, $ dina, $ taun) - wektu (batal)) / 86400);
}
ngalih ($ dina) {
kasus 0:
kumandhang "Merry Christmas!";
mecah;
kasus 1:
kumandhang "Wayah Natal!";
mecah;
gawan:
kumandhang "Ana". $ dina. "dina maneh nganti Natal!";
}

Ati-ati salinan lan tempel saka kiriman, kadang apostrop dadi kacau. Yen sampeyan duwe WordPress, sampeyan bisa bener masang kode kasebut menyang kaca lan ditampilake. Aku ora yakin kabeh wong seneng Natal mung 48 dina maneh, nanging apa wae!

Yen sampeyan pengin, sampeyan malah bisa nggawe pernyataan kasus kasebut lan nindakake 12 dina Natal. 🙂

Kode iki uga kudu dipikirake taun, mula taun ngarep bakal terus bisa digunakake!

4 Komentar

  1. 1
  2. 3

    Hai Doug,

    Matur suwun kode iki. 🙂 Aku nyoba nyelehake ing sidebar blogku dadi widget. Aku nempel kode lan nuduhake kode mentah ing kaca .. Ora dadi tuntunan php .. Apa ana cara "sederhana" supaya bisa digunakake?

    Thanks,
    Dan

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.