PHP: Cut kutipan ing tembung nggunakake strrpos

kode html

Yen sampeyan nggarap PHP lan sampeyan mung pengin nuduhake kutipan saka teks sumber lan ngethok pirang-pirang karakter, kutipan kasebut bisa uga katon ala yen rampung senar tengah. Aku kudu nulis fungsi kanggo nindakake iki ing ASP lan ing ASP.NET sing biasane muter maneh saka karakter pungkasan supaya bisa nemokake ruang pungkasan lan mandheg ing kana. Jinis ora becik lan rada kakehan. Sampeyan bisa ndeleng kanthi nyata ing omahku Kaca ing ngendi aku mung nyedhiyakake 500 karakter pertama.

Aku wis siyap ngembangake fungsi sing padha karo PHP saiki, nanging nemokake (kaya biasane) PHP duwe fungsi sing wis, strrpos.

Kode lawas bakal njupuk substring ($ content) saka karakter pisanan nganti jumlah karakter sing paling dikarepake ($ maxchars):

$ content = substr ($ content, 0, $ maxchars); kumandhang $ isi;

Kode anyar:

$ content = substr ($ content, 0, $ maxchars); $ pos = strrpos ($ isi, ""); yen ($ pos> 0) {$ content = substr ($ content, 0, $ pos); } kumandhang $ isi;

Dadi kode anyar pisanan ngilangi konten ing watesan karakter sing sampeyan goleki. Nanging, langkah sabanjure yaiku nggoleki spasi pungkasan ("") ing konten kasebut. $ pos bakal dadi posisi kasebut. Saiki, aku mung yakin manawa ana sejatine papan ing konten kanthi takon $ pos> 0. Yen ora ana, iku bakal ngilangi konten ing pirang-pirang karakter sing dakkarepake. Yen ana papan apa wae, konten kasebut bakal dipotong kanthi anggun.

Iki minangka cara sing apik kanggo nggunakake kombinasi jumlah karakter maksimum lan bisa dipotong saka tembung kasebut. Muga-muga sampeyan seneng!

Lan aku yakin bakal ngerti apa ana fungsi ASP.NET sing nindakake iki… Aku ora bisa nemokake.

7 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Yen $ konten wiwitane luwih KECIL saka $ maxchars, kode kaya sing ditulis isih bakal katon ing sisih kiwa menyang papan lan ngethok tembung pungkasan. Sampeyan bisa nggabungake papan ing pungkasan $ konten, utawa nindakake yen (strlen ()…)

  5. 5

    Iki kayane bisa digunakake minangka fungsi (ngatasi komentar sadurunge):

    fungsi showexcerpt ($ konten, $ maksimal) {

    yen (strlen ($ konten)> $ maksimal) {

    $ content = substr ($ content, 0, $ maxchars);
    $ pos = strrpos ($ isi, "");

    yen ($ pos> 0) {
    $ content = substr ($ isi, 0, $ pos);
    }

    bali $ isi. "…";

    } Else {

    bali $ isi;

    }

    }

  6. 6

    Kepiye yen karakter pungkasan kita minangka karakter tandha wacan kaya tandha-tandha, tanda seru utawa tandha pitakon? Sayange, kode iki bakal ngilangi kabeh tembung sadurunge karakter tandha wacan.  

    Aku mikir sampeyan luwih becik nulis sawetara sing luwih kuat.

  7. 7

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.