9 Tips Komposisi kanggo njupuk Foto sing Luar Biasa

komposisi tips fotografi

Iki bisa dadi salah sawijining koleksi tips fotografi paling apik sing wis ditemokake online. Sejatine, aku fotografer sing elek. Ora ateges aku ora duwe rasa sing enak. Aku mesthi gumun karo seni luar biasa sing digawe liwat kanca Paul D'Andrea - fotografer lan kanca sing misuwur ing kene ing Indianapolis. Kita njaluk dheweke nindakake akeh tugas klien amarga kita ora nganggep nggunakake foto stok kanggo situs perusahaan.

Ing video paling anyar, KOPI nawakake 9 Tips Komposisi kanggo Foto sing Menang Penghargaan. Aku nggawe mikir maneh fotografi amarga kabeh fotografer nggarap subjek, jelas yen seniman uga mikir babagan pamirsa nalika lagi foto.

9 Tips Komposisi

  1. Aturan Ketiga - Wenehi titik minat ing prapatan kanthi adegan diiris dadi katelu kanthi vertikal lan horisontal. Posisi elemen penting ing garis kasebut.
  2. Garis Utama - Gunakake garis alami kanggo mripat menyang gambar.
  3. Diagonal - Garis diagonal nggawe gerakan sing apik.
  4. Framing - Gunakake bingkai alam kaya windows lan lawang.
  5. Gambar menyang Lemah - Temokake kontras antarane subyek lan latar mburi.
  6. Isi Frame - Cedhak karo subjek sampeyan.
  7. Mripat Pusat Dominan - Selehake mripat sing dominan ing tengah foto kanggo menehi kesan yen mripat ngetutake sampeyan.
  8. Pola lan Ambalan - Pola estetis, nanging sing paling apik yaiku pola sing diganggu.
  9. Simetri - Simetri katon apik banget.

Mbok menawi saran paling apik sing diwenehake dening Steve McCurry yaiku aturan sing kudu dilanggar lan golek gaya sampeyan dhewe.

Cathetan: Kita ora duwe idin kanggo nuduhake foto - mula priksa klik liwat tulisan iki kanggo nonton video kasebut yen ora dideleng ing ndhuwur. Aku ngajak sampeyan uga dolan Galeri online Steve McCurry lan njupuk karya luar biasa sing diprodhuksi liwat taun.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.