Nyiyapake Foto Kanggo Web: Tips lan Teknik

Depositphotos 24084557 s

Yen sampeyan nulis blog, ngatur situs web, utawa ngirim menyang aplikasi jejaring sosial kayata Facebook utawa Twitter, fotografi bisa uga dadi bagean integral saka stream konten sampeyan. Sampeyan bisa uga ora ngerti yen ora ana tipografi bintang utawa desain visual sing cocog kanggo fotografi sing anget. Saliyane, fotografi sing cetha lan jelas bakal nambah pangguna? pemahaman konten sampeyan lan ningkatake tampilan lan kesan umume situs utawa blog sampeyan.

At Tuitif kita nglampahi wektu sing cukup kanggo nyiapake fotografi wong liya kanggo web, mula ana sawetara petunjuk cepet sing wis dijupuk.

Elinga: pandhuan teknis ing ngisor iki waca Adobe Photoshop CS4. Ana program liyane sing bisa nindakake fungsi sing padha, dadi yen sampeyan ora duwe akses menyang Photoshop, priksa dokumentasi pitulung kanggo program editing gambar kanggo ndeleng manawa sampeyan bisa nindakake teknik kasebut.

Ngowahi ukuran & Ngasah

Kerep nyiyapake foto kanggo situs web utawa blog sampeyan kudu luwih cilik, luwih-luwih yen teka saka kamera digital multi-megapiksel. Penting, sampeyan ngerti manawa nyuda ukuran nyebabake nyuda rinci, kaya Photoshop? bareng piksel tetanggan supaya cocog karo gambar menyang dimensi sing anyar; iki menehi foto katon cetho.

Supaya? Palsu? detail sing wis ilang sampeyan kudu ngetrapake filter Unsharp Mask (Filter> Unsharp Mask). Aja lali jeneng kontra-intuisi - Topeng Unsharp pancen ngasah!

Kotak Dialog Topeng Unsharp

Sampeyan bisa ndeleng babagan rincian sing luwih jelas lan jelas Tokoh 2 ing ngisor iki.

Filter Topeng Unsharp

Kontrol ing kothak dialog Topeng Unsharp bisa uga katon medeni, nanging kabar apik babagan nyiyapake foto kanggo web yaiku sampeyan ora kudu kakehan masalah. Aku nemokake Jumlah 50%, Radius saka .5, lan Ambang saka 0 bisa digunakake meh kabeh wektu.

Potong Gambar Kanthi Kontekstual

Ing sawetara skenario, sampeyan bisa uga nggawe seri gambar cilik sing ngubungake menyang versi gambar sing luwih gedhe. Skenario umum iki yaiku galeri foto utawa judhul warta sing duwe versi gambar cilik kanggo potret sing luwih gedhe.

Nalika nyuda gambar dadi ukuran gambar cilik, coba potong gambar menyang elemen penting sadurunge ngowahi ukuran. Iki ngidini pangguna nangkep konten lan makna gambar sanajan ukuran cilik.

Potong gambar kanthi kontekstual

Tokoh 1 minangka gambar sing langsung skala menyang ukuran gambar cilik, nanging Tokoh 2 wis ditampilake elemen sing paling penting ing foto. Iki ngidini pangguna ngerti kanthi cepet apa gambar sing pengin dikomunikasikake lan nyengkuyung supaya klik kanggo informasi luwih lengkap.

Getar & Jenuh

Saturasi gambar yaiku intensitas warna. Ing gambar sing kurang jenuh, nada kulit katon lara lan langit katon abu-abu lan surem. Kanggo nambah sawetara gambar, Photoshop CS4 duwe filter sing disaranake sing diarani Vibrance.

Yen sampeyan pengin cepet banget njupuk fotografi sing mboseni, coba coba coba:

  1. Tambah lapisan imbuhan anyar (Layer> New Adjustment Layer> Vibrance)

    Filter getaran

  2. Nambah geser geter (Tokoh 2) ing panel Penyesuaian bakal nambah warna nalika nglindhungi nada kulit (ngalangi supaya ora katon oranye). Slider jenuh bakal duwe efek sing padha, nanging bakal ngganti kabeh gambar, kalebu nada kulit.

kesimpulan

Tips iki mung minangka pucuk gunung es ing fitur fitur Photoshop sing sugih lan kuat kanggo ndandani lan ngoptimalake fotografi. Wenehi cathetan ing komentar yen ana teknik liyane sing pengin sampeyan jelasake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.