Presentasi Pemasaran Makarya, Kenangan lan Persuasif

otak analitis kreatif

Pemasar ngerti luwih penting babagan pentinge komunikasi sing efektif. Kanthi upaya pemasaran apa wae, tujuane yaiku ngirim pesen menyang pamirsa kanthi cara sing narik kawigaten, tetep ana ing pikirane, lan ngarih-arih supaya dheweke tumindak - lan padha uga kanggo presentasi apa wae. Apa nggawe geladak kanggo tim penjualan sampeyan, njaluk anggaran saka manajemen senior, utawa nggawe intine nggawe merek kanggo konferensi utama, sampeyan kudu melu, ora eling, lan mbujuk.

Ing padinan saben dinane ing Prezi, timku lan aku wis nindakake akeh riset babagan cara ngirim informasi kanthi cara sing kuat lan efektif. Kita wis nyinaoni karya psikolog lan ahli saraf kanggo nyoba ngerti cara kerja otak wong. Ternyata, kita pancen kepengin nanggapi jinis konten tartamtu, lan ana sawetara prekara sing bisa ditindakake para presenter kanggo njupuk kauntungan saka iki. Mangkene iki ilmu kudu ngomong babagan ngapikake presentasi sampeyan:

  1. Mungkasi nggunakake poin peluru - iku ora kondusif kanggo cara kerja otak prospek sampeyan.

Kabeh wong wis ngerti slide tradisional: judhul sing diikuti karo dhaptar poin peluru. Nanging ilmu pengetahuan nunjukake yen format iki ora efektif, luwih-luwih yen dibandhingake karo pendekatan sing luwih visual. Peneliti ing Nielsen Norman Group wis nindakake panelitian nglacak mata kanggo ngerti kepiye wong nggunakake konten. Salah sawijining temonan utama yaiku supaya wong maca kaca web kanthi "pola bentuke F". Yaiku, dheweke paling nggatekake konten ing sisih ndhuwur kaca lan luwih sithik maca saben baris sabanjure nalika pindhah menyang kaca kasebut. Yen kita ngetrapake peta panas iki menyang format slide tradisional - judhul sing diterusake karo dhaptar informasi sing cocog karo peluru - gampang dimangerteni manawa akeh konten sing durung diwaca.

Sing luwih elek, nalika pamirsa ngupayakake mindhai slide sampeyan, dheweke ora bakal ngrungokake apa sing bakal sampeyan ucapake, amarga masarakat ora bisa nindakake rong perkara sekaligus. Miturut ahli ilmu saraf MIT Earl Miller, salah sawijining ahli ing donya sing beda-beda, “multitasking” pancen ora bisa ditindakake. Nalika mikir yen nindakake pirang-pirang tugas sekaligus, kita sejatine ganti, kanthi kognitif, ing antarane saben tugas kasebut kanthi cepet banget - sing nggawe kita luwih ala ing kabeh upaya. Asile, yen pamirsa nyoba maca nalika uga ngrungokake sampeyan, umume bakal ngilangi lan ora kejawab potongan-potongan kunci pesen sampeyan.

Dadi mbesuk sampeyan nggawe presentasi, selehake titik peluru. Nanging, tetep nganggo visual tinimbang teks ing endi wae, lan matesi jumlah informasi ing saben slide menyang jumlah sing luwih gampang diproses.

  1. Gunakake kiasan supaya prospek sampeyan ora mung ngolah info sampeyan - nanging ngrasakake

Kabeh wong seneng crita apik sing bisa narik kawigaten, rasa, mambu, lan sentuhan urip - lan pranyata ana sebab ilmiah babagan iki. Akeh pasinaon wis nemokake tembung lan frasa sing nggambarake - kayata "parfum" lan "dheweke duwe swara alus" - nyebabake korteks indera ing otak kita, sing tanggung jawab kanggo ngerteni bab rasa, mambu, tutul lan pandeleng. Yaiku, cara otak kita proses maca lan ngrungokake babagan pengalaman sensorik padha karo cara prosese ngalamane. Nalika sampeyan crita sing sarat karo perumpamaan deskriptif, sampeyan kanthi nyata nggawe pesen sampeyan urip ing otak para pamirsa.

Saliyane, nalika diwenehi informasi sing ora deskriptif - kayata, "Tim pemasaran wis entuk kabeh target penghasilan ing Q1," - siji-sijine otak sing diaktifake yaiku sing tanggung jawab kanggo ngerti basa. Tinimbang ngalami konten iki, kita mung Processing iku.

Nggunakake kiasan ing crita minangka alat keterlibatan sing kuat amarga bisa nggawe otak kabeh. Perumpamaan sing nyata nggawe konten sampeyan urip - kanthi nyata - ing pamirsa. Mbesuk yen sampeyan pengin nggatekake kamar, nggunakake kiasan sing jelas.

  1. Pengin dadi luwih berkesan? Gabungake ide sampeyan kanthi spasial, ora mung tematik.

Apa sampeyan mikir bisa ngapalake urutan rong kertu sing wis diacak nganti kurang saka limang menit? Yaiku sing kudu ditindakake Joshua Foer nalika menang Kejuaraan Memori Amerika Serikat ing taun 2006. Kayane ora bisa ditindakake, nanging dheweke bisa ngapalake akeh informasi sajrone wektu sing cendhak banget kanthi pambiyantu saka wong kuna teknik sing wis ana wiwit 80 SM - teknik sing bisa digunakake kanggo nggawe presentasi dadi luwih berkesan.

Teknik iki diarani "metode loci," sing luwih dikenal minangka istana memori, lan gumantung karo kemampuan gawane kanggo ngelingi hubungan spasial - lokasi obyek sing ana gandhengane. Nenek moyang pamburu mbentuk memori spasial sing kuat iki suwene pirang-pirang yuta taun kanggo mbantu kita nlusur jagad lan golek dalan.

spasiial-prezi

Akeh panliten sing nuduhake yen cara loci nambah memori - kayata, ing siji sinau, wong normal sing mung bisa ngapalake sawetara nomer acak (rata-rata pitu) bisa ngeling-eling nganti 90 digit sawise nggunakake teknik kasebut. Yaiku dandan saklawasé 1200%.

Dadi, apa cara loci mulang babagan nggawe presentasi sing luwih berkesan? Yen sampeyan bisa nggawa pamirsa lelungan visual sing mbukak hubungan antara ide sampeyan, dheweke bakal luwih ngelingi pesen sampeyan - amarga dheweke luwih seneng ngelingi lelungan visual kasebut tinimbang ngelingi dhaptar sing diarani peluru.

  1. Data sing narik kawigaten ora mandheg - kalebu dongeng.

Crita minangka salah sawijining cara sing paling penting kanggo mulang bocah babagan jagad lan prilaku. Lan pranyata crita kaya kuat nalika ngirim pesen kanggo wong diwasa. Riset wis bola-bali nuduhake manawa crita crita minangka salah sawijining cara paling apik kanggo mbujuki wong supaya tumindak.

Njupuk, contone, A sinau ditindakake dening profesor pemasaran ing Wharton Business School, sing nyoba rong brosur sing beda-beda sing dirancang kanggo nyumbang sumbangan menyang Simpen Dana Anak. Brosur pertama nyritakake Rokia, bocah wadon pitung taun saka Mali sing "uripe bakal diowahi" kanthi sumbangan marang LSM. Brosur nomer loro kasebut nyathet kasunyatan lan tokoh sing ana gandhengane karo kahanane bocah-bocah sing keluwen ing saindenging Afrika - kaya kasunyatan manawa "luwih saka 11 yuta wong ing Ethiopia butuh pitulungan langsung."

Tim saka Wharton nemokake manawa brosur sing ngemot crita Rokia ngasilake sumbangan luwih akeh tinimbang sing diisi statistik. Iki bisa uga katon kontra - ing jagad sing didhukung data saiki, njupuk keputusan adhedhasar "perasaan usus" tinimbang kasunyatan lan nomer sing asring dikepengini. Nanging panelitian Wharton iki ngandhakake manawa ing pirang-pirang kasus, emosi luwih cepet tinimbang njupuk keputusan analitis. Sabanjure sampeyan pengin gawe uwong yakin para pamirsa supaya tumindak, coba critakake crita sing bakal nggawe pesen sampeyan ora mung nampilake data.

  1. Obrolan paling apik nalika mbujuk.

Profesional pemasaran ngerti manawa nggawe konten sing narik kawigaten para pamirsa, lan nyengkuyung supaya luwih interaksi karo dheweke, luwih efektif tinimbang sing dikonsumsi pasif, nanging bisa uga ditrapake kanggo mitra pemasar: sales. Akeh riset sing ditindakake babagan panjurung babagan konteks presentasi penjualan. RAIN Group nganalisis tumindak kasebut profesional sales sing menang luwih saka 700 kesempatan B2B, beda karo prilaku para penjual sing ana ing urutan nomer loro. Panliten iki nerangake manawa salah sawijining aspek sing paling penting ing lapangan penjualan sing menang - yaiku pitch sing meyakinkan - yaiku nyambungake karo pamirsa.

Nalika ndeleng sepuluh prilaku sing paling apik sing misahake para panjurung panjurung saka sing ora menang kesepakatan kasebut, peneliti RAIN Group nemokake manawa prospek nyathet kolaborasi, ngrungokake, ngerti kabutuhan, lan nyambung pribadi minangka sawetara sing paling penting. Nyatane, kolaborasi karo prospek didhaptar minangka prilaku nomer loro sing paling penting nalika menang babagan penjualan, sawise sinau prospek kanthi ide-ide anyar.

Nggawe nada kaya pacelathon - lan nggawe kerangka kerja supaya para pamirsa bisa njupuk kursi driver kanggo mutusake apa sing bakal dirembug - minangka alat utama kanggo adol kanthi efektif. Luwih umum, ing presentasi apa wae sing sampeyan nyoba kanggo ngyakinake para pamirsa supaya tumindak, coba pilih pendekatan sing luwih kolaboratif yen sampeyan pengin sukses.

Download Ilmu Presentasi Efektif