Data Nggawe Winner Komersial Super Bowl

perscio touchdown

Iklan Super Bowl sing paling efektif bisa uga dudu iklan sing sampeyan pikirake. Nalika kemampuan nglumpukake data saya akeh, kemampuan kanggo ngerti data isih akeh. Ing Perscio, tim ilmuwan data kita nganalisa luwih jero babagan kegiatan Twitter sajrone Super Bowl lan nemokake manawa iklan sing paling populer ora mesthi entuk asil sing paling apik. Uga, ing pungkasan artikel iki yaiku tampilan interaktif data kita!

Hipotesis Kita

Reaksi emosi negatif nyebabake volume luwih akeh, nanging emosi positif ngasilake luwih akeh keterlibatan.

Umume wong saiki wis ngerti pariwara Bangsa sing misuwur amarga pungkasane dheweke mateni bocah kasebut. Keputusan sing nggegirisi lan aneh iki nyebabake reaksi gedhe ing media sosial. Sawetara perusahaan pemasaran wis dirilis paling tweets asil sing nuduhake Nasional minangka pemenang, nanging kita ora yakin.

Pikirane kita yaiku manawa reaksi negatif nyebabake akeh tweet, mesthine dudu jinis kegiatan sing dikarepake Bangsa Bangsa. Pungkasane, bisa uga Microsoft sing menang media sosial sajrone Super Bowl.

Cara Pasinaon

  • Kaping pisanan, ana luwih saka 28.4 yuta tweet global sak game. Server sing ngonsumsi kita entuk udakara 9 yuta kanggo panliten iki. Kayane ukuran sampel sing cukup apik, babagan 32%.
  • The Perscio sinau beda karo kabeh wong nalika kita conto saka KABEH tweets, lan ora mung sing gegandhengan karo akun pengiklan. Iki tegese kita duwe informasi luwih lengkap tinimbang sing bisa sampeyan tarik saka Twitter API.
  • Kita narik data saka tweet kanthi rong cara, nggunakake kalorone basa alami uga langsung @ Twitter resmi nyebutake. Contone, mbandhingake kabeh tweet karo mcdonald dicocogake ing kabeh wujud (w / o kapitalisasi utawa jamak) lan @Dewahoya.
  • Kita kabeh mbukak tweet liwat sing dikenal minangka analisis sentimen sing nggunakake algoritma kanggo nemtokake manawa tweet positif utawa negatif (Polaritas), uga faktual utawa pendapat (Subyektivitas).
  • Kita nyusun dhaptar sing paling _____ kanggo paling tweets, kesan paling, Lan kesan paling umume.
  • Ing sangisore saben bridge item, kita dhaptar 10 retweet paling dhuwur supaya visual bisa ngonfirmasi lalu lintas saben item.

Nomer Mentah - Merek miturut Volume

Pameran A - Nampilake tweet paling nganggo basa alami

Pameran A - Nampilake tweet kanthi "basa alam"

Ing Pameran A, luwih dhisik pengin dicathet manawa McDonalds won ing volume murni. Nanging, ilmuwan data nyathet manawa mlebu ing Super Bowl, McDonalds wis akeh lalu lintas.

Dadi nyetel kanggo garis dhasar lalu lintas pra-game, Nasional bisa dianggep minangka pemenang volume saka komersial.

Uga ing Pameran A, sampeyan bisa ndeleng manawa cedhak karo Nationwide yaiku Skittles, Pepsi, lan Doritos. Microsoft sejatine adoh banget ing dhaptar, dadi sampeyan bisa uga kepengin ngerti babagan iki; kenapa kita mikir yen Microsoft menang? Ya, iku amarga ana sambungan BESAR antarane cara ngobrol, lan cara fungsi media sosial.

Keterlibatan vs. Chatter

Supaya bisnis bisa nggawe tweet dadi nyata, kudu ana tumindak. Kanggo Twitter, tumindak sing paling jelas yaiku:

  • Retweet mergo
  • Tututi akun bisnis
  • Klik link ing tweet

Dadi, kita ndeleng maneh data kanggo ndeleng sapa sing paling entuk Simpenan saka volume Twitter lan ndhuwur 5 yaiku:

Dadi ing kene sampeyan ndeleng Microsoft wis luwih apik tinimbang Bangsa-Bangsa kanthi tumindak paling akeh. Uga mriksa visual URL paling ndhuwur ing aliran Twitter, lan Microsoft duwe link paling akeh sing bakal bali menyang domain dhewe. Nanging babagan sentimen apa? Sapa sing seneng banget ing Twitter?

Sentimen Positif vs. Negatif

Ing Pameran B - Akun lan telusuran basa alam ndhuwur sing dipetakan miturut polaritas (positif utawa negatif) lan subyektivitas (kasunyatan utawa pendapat).


Ing Pameran B - Akun lan telusuran basa alam ndhuwur sing dipetakan miturut polaritas (positif utawa negatif) lan subyektivitas (kasunyatan utawa pendapat).

Ing Pameran B, sampeyan bisa ndeleng kabeh akun @kita lan telusuran basa alam ndhuwur sing ditampilake miturut polaritas (positif utawa negatif) lan subyektivitas (kasunyatan utawa pendapat). Merek sing paling positif yaiku @skechersusa, @bmw, Lan @wix_ngapak. Merek paling negatif yaiku rahasia Victoria, t-mobile, lan ora kaget negoro. Dadi sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas manawa mayoritas lalu lintas kanggo negoro negatip.

Amarga duwe volume dhuwur, McDonalds lan Microsoft dadi ndhuwur. Iki tegese dheweke ora mung entuk akeh lalu lintas, nanging obrolane biasane positif.

Bungkus

Dadi yen sampeyan nambah kabeh, Microsoft mung siji-sijine pesaing ndhuwur apik ing kabeh telung metrik: volume, keterlibatan, lan sentimen.

Mesthi wae, lan kita pengin supaya bisa jelas, nalika kita ngira Microsoft menang kontes komersial Super Bowl; McDonalds katon menang media sosial saben wektu.

Guwa lan Trivia

  • Nalika kita narik akeh tweet, dudu KABEH. Sawetara data iki bisa diganti yen nggoleki 100%.
  • Sumber liyane nyelehake Budweiser ing ndhuwur dhaptar, lan kita ora bisa nemokake alasane. Kita ora ngerti sebabe bedane, nanging kita pengin ngakoni.
  • Jalur dasar kita kanggo McDonalds ora ditemtokake ing visual amarga ora duwe garis dhasar kanggo kabeh wong. McDonalds mung nuduhake gegayuhan sing gedhe banget sing bakal ana ing game, lan kita kudu nggawe kesimpulan.
  • @mercedesbenz lan @mbah_mijan nduwe pamirsa sing paling nyambung karo tweet sing ndeleng kesan paling per tweet.
  • Kita ora nyekel #LikeAGirl sing dadi hashtag populer (ala kita). Nanging, panliten liyane nuduhake isih durung tekan volume kanggo pengaruhe asil kita.

Babagan Perscio

Perscio yaiku mitra bisnis sing fokus nggawe kesempatan Big Data. Keahlian unik kita ngidini kita ngatasi kesenjangan ing antarane jagad teknis Big Data lan aspek praktis strategi bisnis. Kita kerja bareng sampeyan kanggo nemtokake strategi, milih produk, ngetrapake solusi lan mbangun kompetensi organisasi kanggo nganalisis lan nggambarake data. Sinau luwih lengkap lan unduh whitepaper kita, Ana Jagad Besar Data sing Ana Ing kana.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.