Ati-ati karo scam Invoice Registrasi Domain PayPal

Tandha Scam

Minangka bisnis, aku asring gumun amarga akeh biaya sing nggawe aku kaget. Ing jagad aplikasi sing murah, lengganan mikro, lan macem-macem cara pambayaran, mesthine bisa dadi bathi dadi scammer internet saiki.

Kancaku sing apik, Adam, ngirim scam faktur esuk sing ditampa kanggo dheweke CRM Real Estate. Ora kaya email phishing palsu, sing ngirim ngirim alamat email, email iki ngirim liwat invoice PayPal - pangirim sing sah.

penipuan invoice paypal

Kajaba sampeyan wis nyetel privasi ing domain, sapa wae sing bisa nindakake Whois goleki lan ngenali alamat email lan tanggal kadaluwarsa saka registrasi domain sampeyan. Nggunakake PayPal, dheweke nggawe faktur nyata lan dikirim liwat sistem menyang sampeyan. Ing kasus iki, dheweke malah menehi invoice karo GoDaddy - registrar.

Yen sampeyan minangka perusahaan sing luwih gedhe, iki bisa uga liwat lan entuk bayaran sanajan dudu layanan registrasi domain sing nyata. Nalika Adam ngeklik, alamat email Rusia wis disetel kanggo sing nampa. Dheweke nglaporake menyang PayPal lan muga-muga bisa mati, nanging iki isih cukup repot amarga invoice asli dikirim dening layanan nyata.

Kayane ana kesempatan sing apik ing kene kanggo layanan kaya PayPal kanggo nggawe kesepakatan ing antarane panuku lan penjual sing sejatine kenal lan duwe hubungan sing dipercaya ... tinimbang PayPal mung ngidini wong liya ngirim invoice menyang wong liya.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.