Pemasaran Online Ing Biyen, Saiki, lan Masa Depan

mbesuk mbesuk

Salah sawijining elemen sing apik kanggo makarya ing media anyar yaiku alat lan kemampuan kita kanthi cepet kaya inovasi hardware, bandwidth lan platform. Akeh wulan kepungkur, nalika kerja ing industri koran, dadi tantangan kanggo ngukur utawa prédhiksi tingkat respons ing pariwara. Kita kakehan gaweyan kanthi mbuwang nomer luwih akeh. Sing paling gedhe ing ndhuwur corong, luwih apik sisih ngisor.

Pemasaran basis data misuwur lan kita bisa nggabungake data prilaku, pelanggan lan demografi eksternal kanggo target usaha sing luwih apik. Nalika makarya luwih akurat, wektu sing dibutuhake kanggo ngukur tanggepan pancen angel. Tes lan optimalisasi kudu ndhisiki kampanye lan nundha upaya pungkasan luwih adoh. Uga, kita gumantung karo kode coupon kanggo nglacak data konversi kanthi akurat. Klien kita bakal asring ndeleng kenaikan sales, nanging ora mesthi ndeleng kode sing digunakake dadi kredit ora mesthi diwenehake nalika dideleng.

Tahap upaya pemasaran saiki kanggo umume perusahaan saiki yaiku upaya multi-saluran. Iki kabukten angel kanggo para pemasar ngimbangi alat lan kampanye, sinau babagan cara nguasai, banjur ngukur tanggapan salib. Nalika para pemasar ngerti manawa sawetara saluran nguntungake wong liya, kita asring ora nggatekake keseimbangan lan interaktivitas saluran sing optimal. Matur suwun amarga platform kaya Google Analytics nawakake sawetara visualisasi obrolan multi-saluran, nggambar gambaran sing jelas babagan mupangate bunder, keuntungan lintas, lan keuntungan jenuh saka kampanye multi-saluran.

google-analytics-multi-kanal

Seneng banget yen ndeleng perusahaan paling gedhe ing papan kasebut kayata Microsoft, Salesforce, Oracle, SAP, lan Adobe sing tuku alat pemasaran kanthi agresif ing njero ruangan kasebut. Salesforce lan Pardot, umpamane, kalebu kombinasi sing apik. Pancene bisa dingerteni manawa sistem otomatisasi pemasaran bakal nggunakake data CRM lan ngasilake data tindak tanduk kanggo nambah retensi lan akuisisi pelanggan. Amarga kerangka kerja pemasaran iki wiwit mulus, mula bakal nyedhiyakake kegiyatan sing bisa diatur para pemasar kanthi cepet kanggo munggah lan mudhun spigot ing saluran sing dikarepake. Mikir banget.

Nanging, kita kudu cukup cara. Sawetara perusahaan sing apik tenan wis prediktif berkembang kanthi agresif Analytics model sing bakal nyedhiyakake data akurat babagan carane pangowahan ing siji saluran bakal mengaruhi konversi sakabèhé. Multi-saluran, prediktif Analytics bakal dadi kunci kanggo toolkit saben pemasar supaya ngerti apa lan cara nggunakake saben alat ing njero.

Saiki, kita isih kerja bareng karo akeh perusahaan sing berjuang. Nalika asring nuduhake lan ngrembug babagan kampanye sing canggih banget, akeh perusahaan sing isih milih kampanye minggon lan jeblugan tanpa personalisasi, tanpa pamisahan, tanpa pemicu, lan tanpa multi-langkah, kampanye pemasaran tetes multi-saluran. Kasunyatane, mayoritas perusahaan malah ora duwe email sing gampang diwaca ing piranti seluler.

Aku ngomong babagan email amarga iku pinunjul ing saben strategi pemasaran online. Yen sampeyan nggoleki, sampeyan kudu melu langganan yen ora bakal ngonversi. Yen sampeyan nindakake strategi konten, sampeyan kudu melu langganan supaya bisa bali. Yen sampeyan lagi retensi, sampeyan kudu terus menehi regane kanthi mulang lan komunikasi karo klien sampeyan. Yen sampeyan ana ing media sosial, sampeyan kudu nampa kabar babagan keterlibatan. Yen sampeyan nggunakake video, sampeyan kudu ngabari pamirsa nalika nerbitake. Aku isih gumun karo jumlah perusahaan sing ora duwe strategi email aktif.

Dadi ing ngendi kita? Teknologi kasebut wis nyepetake lan luwih cepet obah tinimbang adopsi kasebut. Perusahaan terus fokus kanggo ngisi corong tinimbang ngerteni dalan sing beda kanggo keterlibatan sing sejatine ditindakake pelanggan. Vendor terus berjuang kanggo persentase anggaran pemasar sing bisa uga ora entuk pengaruh lintas-platform ing platform kasebut. Pemasar terus berjuang karo sumber daya manungsa, teknis, lan moneter sing dibutuhake supaya sukses.

Nanging, kita tekan kana. Lan kerangka kerja perusahaan sing luwih gedhe sing digawe lan senengane bakal mbantu kita mindhah jarum kanthi efektif, efisien, lan luwih cepet.

5 Komentar

  1. 1

    Miturut pendapatku, aku mikir manawa bisnis kudu nganggep saben interaksi minangka titik kontak kanggo para pamirsa. Sacara sederhana, ora kabeh saluran padha lan saben menehi macem-macem jinis pengalaman. Kesalahan paling gedhe yaiku ngirim ing endi wae tanpa ana pesen sing cohesive utawa sing paling ala, ora menehi nilai sing bakal nguatake para pelanggan.

    • 2

      @seventhman: titik sing padhet. Sindikasi tanpa mangertos kepiye lan kenapa pangguna ing piranti utawa layar sing lagi dideleng ora pati gedhe. Aku nemokake kanthi Twitter lan Facebook. Sanajan kita nerbitake lan promosi ing saben, Facebook luwih akeh obrolan nalika Twitter luwih akeh minangka papan buletin.

  2. 3
  3. 5

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.