Kepiye Pariwara Kontekstual Bisa Mbantu Kita Nggawe Masa Depan Tanpa Koki?

Pariwara Kontekstual Seedtag

Google bubar ngumumake manawa nundha rencana kanggo ngilangi cookie pihak katelu ing browser Chrome nganti 2023, setaun mengko tinimbang sing direncanakake sadurunge. Nanging, nalika pengumuman kasebut rumangsa minangka langkah mundur kanggo ngatasi privasi konsumen, industri sing luwih akeh terus maju kanthi rencana supaya ora nggunakake cookie pihak katelu. Apple ngluncurake pangowahan menyang IDFA (ID kanggo Pengiklan) minangka bagean saka update iOS 14.5, sing mbutuhake aplikasi kanggo njaluk pangguna menehi idin kanggo nglumpukake lan nuduhake data. Apa maneh, Mozilla lan Firefox wis mungkasi dhukungan kanggo cookie pihak katelu kanggo nglacak pangguna ing browser. Nanging, kanthi akun Chrome kanggo meh setengah kabeh lalu lintas web ing AS, woro-woro iki isih ditandhani pangowahan seismik kanggo cookie pihak katelu.

Iki kabeh nyebabake pariwara online disurung adaptasi karo web sing didhukung privasi, lan menehi pangguna pungkasan kontrol sing luwih apik marang data. Timeline 2022 mesthi ambisius banget, tegese wektu tambahan iki disambut dening pengiklan lan penerbit, amarga menehi luwih akeh wektu kanggo adaptasi. Nanging, transisi menyang donya tanpa cookieless ora bakal dadi saklar siji, nanging proses sing isih aktif kanggo para pengiklan sing wis ditindakake.

Mbusak Katergantungan Cookie

Ing pariwara digital, cookie pihak katelu akeh digunakake dening perusahaan teknologi iklan kanggo ngenali pangguna ing desktop lan piranti seluler kanggo tujuan nargetake lan nglaporake. Adhedhasar pangowahan pilihan konsumen babagan data sing diklumpukake utawa digunakake, merek bakal dipeksa ngilangi katergantungan cookie, ganti menyang masa depan sing cocog karo standar privasi anyar. Bisnis ing luar angkasa bisa nggunakake jaman anyar iki minangka kesempatan kanggo ngatasi sawetara masalah sing ana gandhengane karo cookie, kayata mbukak alon lan kurang ngontrol data penerbit kanggo klompok editorial, utawa pencocokan cookie ing antarane macem-macem platform kanggo pengiklan.

Kajaba iku, ketergantungan cookie nggawe akeh pemasar fokus banget marang strategi penargetan, amarga dheweke gumantung karo model atribusi sing dipertanyakan lan nganut unit iklan standar sing nyurung komoditisasi pariwara. Luwih asring, sawetara perusahaan ing sektor kasebut lali yen alasan kenapa ana pariwara kanggo nggawe emosi positif ing sapa wae sing sesambungan karo merek kasebut.

Apa Pariwara Kontekstual?

Pariwara kontekstual mbantu ngenali tembung kunci sing tren lan nggayuh pelanggan liwat analisis konten kaya manungsa (kalebu teks, video, lan citra), kombinasi, lan panggonane supaya bisa masang pariwara sing cocog karo konten lan lingkungan sawijining kaca.

Pariwara kontekstual 101

Kontekstual Minangka Wangsulan Paling Apik lan Mung Siji sing Bisa Digunakake ing Skala

Nalika kebon sing duwe tembok bakal tetep dadi pilihan kanggo para pengiklan kanggo sesambungan karo calon pelanggan sing nggunakake data pihak pertama, pitakonane yaiku apa sing bakal kedadeyan ing situs web tanpa cookie. Perusahaan ing sektor teknologi iklan duwe rong pilihan: cookie sulih kanggo teknologi alternatif sing ngidini supaya bisa tetep bisa ditampilake ing web; utawa ganti menyang pilihan penargetan privasi kayata pariwara kontekstual.

Industri teknologi iklan isih wiwit diidentifikasi kanthi solusi optimal kanggo jagad cookie pihak katelu. Masalah karo cookie dudu teknologine, nanging kurang privasi. Kanthi masalah privasi lan wis ngencengi, ora bakal ana teknologi sing gagal ngormati pangguna. Penargetan kontekstual nggunakake Pengolahan Bahasa Alam (NLP) lan Intelijen Ponggawa (AI) algoritma ora mung kasedhiya lan bisa digunakake ing skala, nanging uga kabukten efektif kaya target penonton.

Kemampuan kanggo merek ngerti konten sing digunakake pangguna nalika ngirim iklan bakal dadi pengenal anyar lan efektif kanggo target pamirsa lan pilihan. Penargetan kontekstual nggabungake relevansi karo skala, presisi, lan seamlessness sing dikepengini dening media program.

Mesthekake Privasi Pelanggan

Ing babagan privasi, pariwara kontekstual ngidini target pemasaran ing lingkungan sing cocog banget tanpa mbutuhake data saka pelanggan. Masalah kasebut gegayutan karo konteks lan makna lingkungan pariwara, dudu pola prilaku pangguna online. Mula, ana panganggep manawa pangguna relevan karo pariwara kasebut tanpa nate gumantung karo prilaku sejarah kasebut. Kanthi nganyari wektu nyata, target kontekstual perusahaan kanthi otomatis bakal nyegerake kanggo nyakup lingkungan anyar lan relevan kanggo pariwara, nyurung asil lan konversi sing luwih apik.

Keuntungan strategis liyane yaiku supaya para pengiklan ngirim pesen menyang konsumen nalika paling gampang nampa pesen merek. Contone, nalika pangguna browsing konten babagan topik tartamtu, bisa uga duwe minat supaya tuku sing gegandhengan. Secara umum, kemampuan perusahaan teknologi iklan kanggo target konteks sing bisa disesuaikan penting, utamane nalika operasi ing pasar khusus utawa ceruk.

Masa Depan Iklan

Kanthi industri teknologi iklan ing dalan sing ora ana gandhengane, saiki wayahe adaptasi lan priksa manawa konsumen bisa nyedhiyakake pangguna pungkasan sing didhukung privasi kanthi kontrol sing luwih apik babagan data. Amarga penargetan kontekstual wis kabukten efektif karo nganyari lan personalisasi wektu nyata, akeh pemasar sing golek minangka alternatif cookie pihak katelu.

Akeh industri sing wis sukses adaptasi karo momen utama lan pungkasane saya gedhe lan duwe bathi. Contone, nggawe internet, nggawe kesempatan global kanggo agensi perjalanan, lan sing nampa pangowahan kasebut berkembang saka perusahaan lokal utawa nasional dadi bisnis global. Wong-wong sing nolak pangowahan kasebut, lan ora ngutamake klien, bisa uga saiki durung ana. Industri pariwara dudu pengecualian lan bisnis kudu netepake strategi supaya bisa mundur. Pelanggan pengin privasi kanthi cara sing padha pesenan kanggo preinan kanthi online - yen diwenehake, mula bakal ana kesempatan sing nyenengake kanggo kabeh wong.

Waca liyane babagan Teknologi AI Kontekstual Seedtag

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.