7 Strategi Kupon Sampeyan Bisa Nggabungake Kanggo Pandemi Kanggo Nggawe Konversi Liyane Online

Strategi Pemasaran Kupon E-niaga

Masalah modern mbutuhake solusi modern. Sanajan sentimen iki bener, kadang, strategi pemasaran lawas sing apik minangka senjata paling efektif ing arsenal pemasar digital. Lan apa ana sing luwih lawas lan ora bisa dibuktekake tinimbang diskon?

Dagang kasebut ngalami kejutan anyar sing nyebabake pandemi COVID-19. Kanggo pisanan ing sejarah, kita amati babagan cara toko ritel ngatasi kahanan pasar sing tantangan. Akeh lockdowns sing meksa pelanggan blanja kanthi online.

Nomer toko online anyar ing saindenging jagad ing platform nambah 20% ing rong minggu pungkasan Maret 2020.

Shopify

Sanajan blanja tradisional lan online saya misuwur, jagad digital bisa luwih cepet maneh. Ngopo Penawaran diskon lan kode promo sing akeh didol kanggo platform e-commerce. Toko ritel uga akeh sing tetep bisa digunakake kanthi nambah promosi lan penawaran sing apik, sing nyebabake minat kanggo belanja online, solusi sing luwih aman sajrone pandemi sing rame.  

Apa sing nggawe kupon minangka strategi pemulihan COVID sing hebat? Cekakipun, diskon ngidini merek kanggo nuduhake yen dheweke peduli nalika tetep bisa ngerteni pelanggan kanthi rega sing luwih ketat tinimbang anggaran sing biasane. 

Kanthi kiriman iki, aku pengin menehi sekilas babagan kampanye kupon sing paling efektif nalika kahanan sing durung mesthi pasar disebabake COVID-19.

Mangkene kampanye kupon paling dhuwur kanggo e-commerce pasca pandemi:

  • Kupon kanggo buruh penting
  • Tuku siji, gunakake siji gratis or loro kanggo regane siji Promosi (BOGO)
  • Tuku kupon frekuensi
  • Sales flash
  • Kupon pengiriman gratis 
  • Kupon mitra
  • Insentif sing ramah seluler

Download Pandhuan Ultimate kanggo Strategi Pemasaran Kupon

Strategi Kupon 1: Penawaran kanggo Buruh Penting

Ing antarane penjualan flash klasik lan penawaran BOGO, COVID-19 uga mempopulerkan tawaran gated lan kode kupon sing didhukung CSR kanggo staf rumah sakit lan responden pertama (kayata, polisi, petugas pemadam kebakaran, lsp). 

Adidas iya iku. Lenovo iya uga. Sampeyan uga bisa nindakake. Nawakake diskon lan kupon khusus kanggo buruh penting sajrone pandemi nguatake kasetyan pelanggan marang merek sampeyan lan nggawe perusahaan sampeyan dadi pilihan sing jelas nalika blanja. Kajaba entuk manfaat langsung sing ana gandhengane karo kasetyan pelanggan lan CSR, nyedhiyakake penawaran kanggo wong-wong sing gelut ing garis ngarep pandemi minangka perkara sing tepat. 

Nalika ngomong babagan loyalitas merek, aku ora bisa ngilangi kasunyatan manawa pandemi ngowahi prilaku pelanggan dadi luwih berorientasi nilai. Iki tegese pelanggan luwih milih milih pesaing yen produk sampeyan ora kasedhiya utawa ing sisih pricier. Iki bener kanggo merek B2C lan B2B. Pramila sampeyan bisa uga ngalami penurunan nyokong pelanggan lan luwih sithik pelanggan sing bakal tuku maneh saka sampeyan. Penawaran kupon minangka taruhan sing luwih aman tinimbang kampanye kasetyan nalika rame kaya iki. 

Nggawe insentif lan salinan kanggo kupon mung pekerja sing penting iku gampang banget, nanging identifikasi pangguna bisa dadi tantangan sing luwih gedhe, gumantung karo sumber daya teknologi sampeyan. Untunge, ana alat kaya SheerID or ID.aku sing bisa mbantu sampeyan nggarap tugas iki. Sampeyan uga bisa adhedhasar diskon ing domain email kaya Beryl, perusahaan enggo bareng kulo, nindakake kampanye COVID-19. 

Strategi Kupon 2: Kampanye Kupon BOGO Kanggo Nyingkirake Simpenan Lawas

Sajrone krisis COVID-19, akeh pengecer sing nyoba njaga rak-rak. Tuku gupuh, kemacetan logistik, lan owah-owahan prilaku pelanggan mung nambah masalah logistik. Untunge, kampanye kupon bisa sukses ngrampungake masalah stok lawas sing njupuk ruang gudang. Kampanye BOGO (Buy-One-Get-One-Free) isih dadi insentif kupon sing paling populer nganti saiki. 

Promosi BOGO minangka cara sing paling apik kanggo ningkatake insentif silang lan jual utawa kanggo mindhah produk sing ora bisa didol dhewe. Yen pandemi nyebabake gudang sampeyan ngisi pakean renang utawa peralatan kemah, sampeyan bisa menehi sawetara kanthi gratis kanthi sawetara pesenan. Kampanye BOGO bisa digunakake kanthi syarat rega minimum order - para pelanggan cenderung bakal mbayar luwih akeh kanggo ngganti hadiah. Win-win sing sejati. Sampeyan ngirit ing ruangan gudang, lan volume pesanan rata-rata mundhak nalika pelanggan seneng karo produk gratis kasebut.

Strategi Kupon 3: Kupon adhedhasar Frekuensi

Pandemi iki nyebabake keributan nalika loyalitas merek. Nalika pelanggan nyelarasake maneh pilihan merek, bisnis kudu nggawe maneh pelanggan lawas utawa njaga pelanggan anyar. Supaya tetep eling ing pelanggan lan supaya dheweke tetep aktif sajrone wektu sing luwih suwe, sampeyan bisa nawakake kampanye kupon sing nambah regane saben tuku anyar. Jenis insentif iki nyengkuyung penjualan maneh kanthi menehi hadiah nyata kanggo blanja nganggo merek sampeyan. Contone, sampeyan bisa nawakake diskon 10% kanggo urutan pertama, 20% kanggo nomer loro, lan 30% kanggo tuku kaping telu. 

Kanggo jangka panjang, sampeyan uga kudu mikir babagan nggawe program loyalitas kanggo nuduhake apresiasi marang para pelanggan sing regane dhuwur. 

Strategi Kupon 4: (Ora sepira) Flash Sales

Sales flash minangka cara sing apik kanggo nyorot merek sampeyan lan ndorong supaya pelanggan bisa tuku luwih cepet. Nanging, sampeyan kudu eling yen COVID-19 nggawe lingkungan ritel sing unik ing ngendi promosi flash ora bisa ditindakake amarga ora ana saham lan masalah logistik. Kanggo ngatasi frustasi pelanggan karo rantai pasokan sing rusak, sampeyan bisa uga kudu ngluwihi tanggal kedaluwarsa penjualan flash. Sampeyan uga bisa nandur modal luwih akeh wektu ing salinan sales supaya bisa ditrapake kanthi cepet (kanthi nggunakake tembung kaya "dina iki" utawa "saiki) kanggo narik pelanggan supaya tumindak. Kanthi cara iki, sampeyan ora bakal ngowahi tawaran sampeyan bakal kadaluwarsa ing jangka wektu sing wis ditemtokake, nyuda beban njaga promosi kanggo tim teknologi lan pemasaran sampeyan. 

Strategi Kupon 5: Pengiriman gratis

Apa sampeyan nate nyelehake barang ing kranjang lan ndeleng pesen sithik "Tambah $ X supaya sampeyan bisa gratis?" Kepiye pengaruh ing tumindak sampeyan? Saka pengalamanku dhewe, aku wis ndeleng kranjang Amazon lan mikir, “Oke, apa maneh sing dak butuhake?”

Ing lingkungan potongan tenggorokan ritel online sing saya parah amarga pandemi, sampeyan kudu nggoleki ing saben pojokan lan cangkang kanggo golek keuntungan pasar. Pengiriman gratis minangka strategi promosi sing sampurna kanggo entuk kompetisi lan nyengkuyung luwih akeh konversi lan asil penjualan sing luwih apik. Yen kita nganalisa fenomena pengiriman gratis saka perspektif psikologis, kita bakal weruh manawa promosi jinis iki mbedakake para pelanggan dadi rong klompok - para sing murah lan sing dhuwur. Nalika para pelaku sing nganggep biaya pengiriman gratis minangka kenyamanan sing ditrima, wong sing nggunakake sithik bakal ngerteni pengiriman gratis cukup kanggo narik kreta nganti rega target. Trick ing kene yaiku yen para pelanggan pungkasane bisa nggunakake luwih akeh kanggo ngrasakake kepenak nampa pengiriman kanthi gratis. 

Saliyane kupon pengiriman gratis, sampeyan bisa uga mikir babagan kabijakan pengembalian sing luwih apik. Raksasa kaya Amazon utawa Zalando wis menangake ati karo pelanggan kanthi pangiriman cepet lan gratis, wektu bali dawa, lan pengiriman gratis. Yen sampeyan uga pengin nggunakake gelombang e-commerce sing tiba-tiba, layanan sampeyan kudu cocog karo level pemain online sing wis suwe. Sampeyan bisa nggawe pribadi kupon adhedhasar riwayat ngasilake kanggo menehi penawaran khusus kanggo pelanggan sing durung puas ngontrol kerusakan utawa menehi hadiah kanggo wong sing durung ngasilake item ing wektu sing wis ditemtokake. 

Strategi Kupon 6: Kupon Mitra 

Ora nggumunake yen pandemi kasebut nantang utamane kanggo perusahaan cilik lan menengah kanthi online minimal. Yen sampeyan bisnis kaya ngono, sampeyan bisa nyedhaki merek liyane sing nawakake produk pelengkap kanggo sampeyan lan nawakake promosi silang nganggo kupon kanggo layanan sampeyan. Contone, yen sampeyan nawakake aksesoris rambut, sampeyan bisa nyedhaki merek kosmetik rambut utawa salon rambut. 

Saliyane, yen perusahaan sampeyan ora bakal ngalami konsekuensi krisis kesehatan 2020, sampeyan bisa nyedhaki pedagang cilik lan uga menehi kemitraan. Kanthi cara iki, sampeyan bisa mbantu bisnis lokal cilik ing wilayah sampeyan lan nggawe penawaran promosi sing apik kanggo para pamirsa. Kajaba iku, kanthi kampanye kupon gabung kaya ngono, sampeyan nggedhekake bisnis kanthi entuk ceruk pasar sing anyar.

Strategi Kupon 7: Kupon Ramah Ponsel

Minangka wong sing nambah nomer toko karo smartphone, dheweke njaluk supaya kabeh bagean saka tuku wis siyap seluler. Kepiye kasunyatan iki nyambung karo kupon? Yen sampeyan wis sinau babagan nggunakake email responsif nganggo kupon, saiki wayahe langkah sabanjure - nambah pengalaman nebus kupon nganggo kode QR. Kanthi nyedhiyakake kode ing rong format (teks lan QR), sampeyan yakin yen diskon bisa ditebus kanthi online lan offline. Iku langkah pertama kanggo nggawe kupon sampeyan wis siyap kanthi seluler. 

Kajaba kode QR, sampeyan uga bisa nambah saluran pangiriman kupon kanggo nyakup pesen teks lan kabar push. Ngopo Email ora minangka saluran sing paling apik kanggo narik perhatian pelanggan lan cepet nggawe interaksi. Saluran pangiriman seluler dipasangake kanthi apik karo penawaran kupon adhedhasar geolokasi lan ngidini sampeyan reaksi kanthi aktifitas utawa kahanan pangguna tartamtu kanthi cepet, kayata cuaca ekstrem utawa ora aktif. 

Ana macem-macem strategi kupon kanggo mbantu sampeyan maju strategi kupon. Ngendi wae sampeyan duwe transformasi digital, kupon bisa mbantu sampeyan nggawe pribadi olahpesen, nyoba nganggo saluran pangiriman anyar, lan ngoptimalake anggaran promosi ing pasar sing rame. 

Strategi Pemasaran Kupon Sampeyan Sajrone Pandemi

Amarga pandemi virus corona nyepetake owah-owahan menyang kabeh digital, pendekatan tradisional kanthi ukuran siji-sijine kanggo promosi dadi lungse. Ing lingkungan ecommerce COVID-19 sing kompetitif, merek kudu nggunakake diskon kanggo narik pembeli sing ngerti rega lan menehi nilai tambahan ing pasar sing dibanjiri tawaran sing padha.

Strategi kupon sing dipikirake saiki kudu dadi paling akeh kanggo bisnis e-commerce yen tujuane tetep dadi ndhuwur pikiran para pelanggan. Kanthi tarif pangentasan kupon sing mundhak ing AS lan global, merek sampeyan kudu duwe diskon diskon kanthi gedhe. Nanging diskon lan kampanye kupon sing kudu sampeyan lakoni?

Artikel iki nyathet strategi kampanye kupon paling apik sing paling apik (lan paling efektif) nalika ora yakin ing pasar kolosal - saka kupon kanggo buruh penting, promosi pengiriman gratis nganti pengalaman kupon siap-siap seluler. Ngendi wae sampeyan lagi ing lelungan transformasi digital, kupon bisa mbantu nggawe sampeyan nggawe pesen, nyoba nganggo saluran pangiriman anyar, lan ngoptimalake anggaran promosi ing pasar sing rame.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.