PageRank: Teori Gravitasi Newton sing Diterapake

gravitasi

Teori gravitasi Newton ngandhakake manawa kekuwatan antarane massa padha karo produk saka loro massa kasebut lan proporsional kanthi kuadrat jarak ing antarane massa kasebut:

Pasukan Gravitasi

Teori Gravitasional Diterangake:

  1. F yaiku gedhene gaya gravitasi ing antarane massa loro.
  2. G iku pancet gravitasi.
  3. m1 yaiku massa massa titik pertama.
  4. m2 yaiku massa massa titik nomer loro.
  5. r yaiku jarak antarane massa loro.

Teori sing Diterapake ing Web:

  1. F yaiku gedhene kekuwatan sing dibutuhake kanggo nambah peringkat mesin telusuran.
  2. G iku pancet (Google?).
  3. m1 yaiku popularitas situs web sampeyan.
  4. m2 yaiku popularitas situs web sing pengin sampeyan tautan.
  5. r yaiku jarak antarane peringkat rong situs web kasebut.

Mesin telusuran nyedhiyakake konstanta sing nemtokake gedhene kekuwatan antarane rong situs web. Kanthi ngembangake algoritma rumit saka PageRank sing nggabungake tautan bali, panguwasa, popularitas lan uga recency, mesin telusuran ngontrol konstan.

Bayangake Google dadi teleskop sing nggoleki planet paling gedhe lan blogosfer minangka alam semesta.

Blogging lan Panelusuran

Aku ora ngerti manawa Larry Page ('Kaca' ing PageRank) lan Sergey Brin pancen sejajar karo teori Newton nalika nggawe algoritma inti sing digawa Google kanggo lintang. Ngerti teori iki lan ditrapake ing web minangka salah sawijining cara kanggo nggoleki Marketing Mesin Telusuran. Uga, dakkira mung apik banget yen sejajar bisa ditarik.

Dadi - yen sampeyan pengin entuk rangking sing luwih apik ing Mesin Telusuran, sampeyan paling apik yaiku golek situs liyane sing luwih apik ing tembung kunci sing cocog lan ndeleng manawa sampeyan bisa narik kawigaten. Yen dheweke menehi perhatian, kekuwatan sing ditrapake bakal nyedhaki sampeyan. Blog kanthi akeh (bisa… PageRanks) bisa nyedhaki situs liyane sing luwih cilik.

Pemasar Mesin Telusuran ngakoni Teori kasebut

Link mbayar saiki wis populer lan diserang Google. Google nganggep tautan sing dibayar amarga nyurung asil telusuran organik kanthi artifisial lan narik situs sing, bisa uga ora pantes. Akeh blogger (kalebu aku) delengen minangka kapitalisasi ing panguwasa sing entuk dhuwit.

Meh saben dina aku nampa tawaran saka bisnis sing sah sing pengin nggunakake situsku supaya luwih cedhak. Aku pancen rancu banget. Nganti saiki, aku nolak luwih saka $ 12,000. Kayane kaya akeh dhuwit kanggo ditolak, nanging risikone aku nglacur blogku lan Google mbuwang aku ing kunjara ( indeks tambahan).

Ing gambar amba, aku ora yakin Google bisa ngatasi fiasco link sing dibayar. Kayane sawetara wong mung ngetrapake hukum gravitasi lan Google nyoba nglawan ukum alam.

Wong lanang Microsoft iku Sarwa!

Iki ora menehi inspirasi kanggo kiriman iki, nanging nalika nggoleki postingan iki, aku nemokake Microsoft dirilis Model adhedhasar gravitasi kanggo njupuk informasi makalah ing wulan Agustus 2005. Menarik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.