Piwulang sing Disembunyikan Google lan Facebook

Depositphotos 2747718 s

Sawetara taun kepungkur, aku entuk SEO. Aku ora guyon ... lalu lintas sing dikirim Google menyang blog nggawe aku wengi, nulis, ngapiki, nulis, ngapiki, nulis. Aku nguber algoritma, kompetisi, lan kabeh keputusan nggawe blog. Aku bisa nyedhaki luwih akeh kunjungan, kanthi tambahan, lan aku dadi peringkat sing luwih apik lan luwih apik kanthi istilah sing luwih jembar. Iku edan.

Dadi edan amarga aku ora nggatekake pamirsa sing saya akeh. Rong taun kepungkur, aku pancen wiwit nggali lalu lintas dhewe lan nemokake sing ngageti. Kaping pisanan, mayoritas lalu lintasku dudu saka tembung kunci sing dhuwur, yaiku saka tembung kunci sing cocog banget ing endi aku ora mesthi pangkat apik kabeh. Aku mikir yen kabeh sing daklakoni mundur ... Aku fokus karo pangkat lan volume telusuran tinimbang fokus karo relevansi lan kabutuhan pamirsa.

Aku mindhah fokus kanggo nyedhiyakake konten sing luwih apik, nambah frekuensi konten kasebut, lan njamin manawa aku diduweni lalu lintas kasebut. Tembung media duweke muni rada narkis ... Aku ora duwe pamaca. Nanging ateges manawa para rawuh kasedhiya kanggo komunikasi karo aku. Dheweke ora bakal menyang papan liya kanggo ngrungokake aku, dheweke marani aku. Ing wektu kasebut, aku wiwit nyurung dhaptar pemasaran email supaya bisa komunikasi karo pamirsa kanthi proaktif.

Google terus nyetel algoritma. Ana luwih akeh asil telusuran sing dibayar ing kaca asil mesin telusuran… sawetara SERPS lokal sejatine duwe kabeh kaca asil mbayar. Kanggo wong sing cukup beruntung kanggo nuntun lalu lintas organik, ana kurang asil saben kaca lan ngapiki lan nulis ora cukup. Promosi lan pangenalan kanthi sumber sing berwibawa minangka kunci kanggo upaya sampeyan. Iki nggawe pemasaran konten kanggo SEO luwih rumit lan larang - nanging isih investasi sing mantep.

Nanging, kapan wae kita meksa klien strategi SEO, kita uga strategi strategi konversi… registrasi kanggo demo lan undhuhan bebarengan karo langganan pemasaran email pancen penting. Sampeyan dudu duweke lalu lintas organik, Google nindakake. Yen sampeyan duwe bathi utawa cukup bakat sing lalu lintas menyang situs sampeyan - sampeyan kudu ngowahi dadi Panjenengan lalu lintas.

Facebook bubar ngumumake manawa lalu lintas menyang kaca bisnis sampeyan bakal mudhun lan pengin bisnis sampeyan tuku luwih akeh Facebook Ads. Ekonomi sing cukup sederhana… duwe pamirsa lan ora pengin menehi kanthi gratis. Sampeyan kudu mbayar. Miturut pendapat saya, iki bakal dadi norma sing luwih umum. Jaringan sosial lan konten sing gedhe - utamane sing umum - akeh meksa kanggo monetisasi lalu lintas kasebut. Dheweke bakal ngisi daya sampeyan yen sampeyan pengin akses.

Dadi, apa pelajaran sing dipelajari?

  1. Sampeyan kudu nandur modal ing strategi konten lan konversi sing nambah media duweke sampeyan, yen ora sampeyan bakal terus mbayar - lan bisa uga mbayar luwih akeh - kanggo akses saka situs pihak katelu.
  2. Sampeyan kudu investasi ing strategi pemasaran email sing dadi basis pelanggan sing relevan supaya sampeyan bisa push pesen lan ngonversi.
  3. Sampeyan isih duwe kauntungan. Nalika Facebook lan Google bisa gumunggung miliaran pangguna, pangguna kasebut ora bakal menyang tujuan kasebut kanggo nggoleki tuku sing sabanjure. Dheweke arep menyang kana golek ing endi panelitiane. Priksa manawa situs sing dituju duweke sampeyan!

Aku ora nganjurake ngeculake upaya sosial sampeyan (kaya ora nate menehi saran supaya upaya SEO sampeyan). Maksudku sampeyan kudu nggawe prioritas langsung. Aku mesthi ujar manawa media sosial minangka saluran promosi sing hebat supaya pesen sampeyan bisa dibalekake. Saiki isih bener ... nanging sampeyan kudu ndeleng Google lan Facebook (lan Twitter, Google+, LinkedIn, lan liya-liyane) kaya sampeyan saingan, dudu kanca sampeyan. Tujuan sampeyan kudu nyolong bagean saka pamirsa sing sampeyan goleki lan nggawa wong-wong kasebut menyang situs sampeyan, menyang buletin, lan menyang jalur konversi!

Asil pungkasan kanggo situs kita yaiku ora bakal ana pengaruh sing umum. Kita ora gumantung karo lalu lintas Facebook - kaya maneh ora gumantung karo lalu lintas telusuran Google. Aku ngerti yen nulis kanthi apik, nulis artikel sing luwih relevan, lan terus ngowahi pengunjung dadi artikel kita media duweke pamirsa, kita bakal terus berkembang.

3 Komentar

  1. 1

    Aku seneng karo artikel iki! Ora preduli apa sing pengin kita percaya, wong menyang Google minangka singgah pertama kanggo riset lan wong nggunakake akeh wektu ing Facebook. Sampeyan nancep pucuk ing sirah, nanging… jupuk lalu lintas KANGGO dadi lalu lintas Sampeyan. Gampang ngomong, luwih angel ditindakake.

    Aku ngira media sosial paling apik digunakake kanggo nyebar warta babagan sampeyan lan blog / kampanye pemasaran sampeyan, nanging yen sampeyan wis "muter", mula sampeyan dadi teknik pemasaran paling apik dhewe. Kabeh pangowahan ing Google iki meksa kita para pemasar internet dadi pemasar sing luwih apik lan luwih pinter sing ora ngandelake mesin telusuran sing ganti terus lan nggunakake pirang-pirang jam ing SEO!

  2. 2

    Doug, sampeyan wis nindakake tugas banget kanggo nglatih apa sing sampeyan martakake. Nanging, pikiranku, blog sampeyan wis tekan titik tipping sing referensi dhasar tembung tutuk (lan organik buntut dawa) bisa dadi sumber lalu lintas utama. Kanggo wong sing lagi wae miwiti nganggo blog, dheweke bakal cukup gumantung karo sumber media "bareng" (kaya sing diarani Jay Baer).

    Cetha, visi media jangka panjang sing paling apik yaiku sing paling apik, mula kabeh upaya interim kudu dipikirake (kayata gawe pamirsa dhewe).

    BTW, aku kudu nyelehake plug ing "Doktrin Media Milik" dening Jacson lan Deckers. Barang sing apik, lan tulis selaras karo sing sampeyan ucapake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.