Duwe Domain Sampeyan!

Depositphotos 16189387 m 2015

Salah sawijining fitur anyar saka Blogger yaiku sampeyan bisa dadi tuan rumah aplikasi ing domain sampeyan. (Aku ngerti dheweke nawakake nggunakake mlebu Akun Google ing platform anyar. Apik banget). WordPress wis nawakake host blog sampeyan, ngatur tema sampeyan, nambah plugin, lan liya-liyane. Aku yakin iku salah sawijining alasan utama kenapa aku milih WordPress… Aku pengin duwe domain.

Apa?

Masalah karo miwiti blog lan mbukak ing salah sawijining platform, vox, typepad, blogger, utawa wordpress, yaiku duwe lalu lintas sampeyan, dudu sampeyan. Sampeyan bisa dipercaya karo servere, pangowahan platform, downtime, kabeh! Siji-sijine sing sampeyan duwe 'mung swarane.

Iku ora masalah gedhe yen sampeyan mung pengin njaga jurnal ing njaba. Nanging ngganti pikiran sampeyan lan nemtokake manawa sampeyan pengin serius babagan blogging, bisa uga pariwara pariwara, lsp., Lan coba kira-kira? Sampeyan wis macet… kabeh mesin telusuran utama saiki wis diindeksake swara (konten) ing situs web wong liya. Iki tegese duwe lalu lintas, dudu sampeyan.

Lan apa sing kedadeyan yen dheweke weteng? Kepiye manawa kinerja server utawa piranti lunak kasebut pancen ora bisa diterangake yen sampeyan kudu ninggalake dheweke. Untunge, sampeyan bisa nggawa kiriman, nanging sayang sampeyan ora bisa ngindeks mesin telusuran. Sampeyan bisa ngatasi sampeyan pirang-pirang minggu lan wulan nalika ngenteni kabeh wong ngindeks situs sampeyan lan nganyari kabeh referensi menyang situs sampeyan. Pungkasan minggu iki, aku pindhah situs menyang akun liyane, lan kabeh tautan lan asil telusuran tetep bisa digunakake kaya sadurunge. Aku uga nyaranake nggunakake struktur tautan permanen supaya yen sampeyan pindhah menyang platform liyane, sampeyan bisa njaga struktur tautan.

Saran kula kanggo blogger anyar?

Duwe domain blog sampeyan! Aja nganti 'techy' sampeyan ndhaptar kanggo sampeyan. Sampeyan kudu duwe, sampeyan kudu nganyari maneh, sampeyan kudu nglacak. Ndhuweni domain kaya duwe alamat dalan, apa sampeyan bakal nyelehake real estate kasebut ing jeneng wong liya? Napa sampeyan nindakake karo bisnis utawa blog sampeyan?

Saran kula kanggo platform blogging?

Layanan server jeneng tawaran. Iki bakal ngidini aku ndhaptar jeneng domain karo registrar favoritku, nanging arahake server jenengku menyang situs sampeyan. Yen aku mutusake kanggo mindhah blog utawa situsku menyang host sing beda, aku mung bisa pindhah situs lan nganyari server jenengku. Iki bisa uga model 'mbayar saben panggunaan'. Aku bakal ngindhari layanan registrasi jeneng domain amarga bisa dadi lara lan sampeyan kudu nambah dhukungan lan integrasi menyang situs sampeyan. Nanging duwe server jeneng domain sing nuduhake http://mydomain.com menyang http://mydomain.theirdomain.com cukup gampang.

4 Komentar

  1. 1

    Aku setuju tenan, Douglas. Napa masrahake kontrol konten sampeyan digawe kanggo wong liya?
    Aku kelingan nalika kudu mbayar $ 72 kanggo domain sing kapisan, nanging biaya saiki ora dadi sebab ora entuk domain sampeyan dhewe. Lan isih ana akeh jeneng kreatif sing kasedhiya. (Lan mung diwiwiti saka riset siji-sore ...).

    Ing cathetan sing beda banget, amarga sampeyan nyebutake model bisnis kanggo panyedhiya platform blogging; Aku mesthi kepengin weruh: kepiye WordPress ngasilake dhuwit? Apa mung sumbangan, lan apa sejatine bisa digunakake?

    Aku gumun karo kasunyatan manawa pemilik wikipedia nolak ora duwe iklan spanduk ing situs kasebut. Pakurmatan!

  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Matur nuwun kanggo nuduhake kirimanku, Doug. Aku ngormati.

    Aku setuju kabeh babagan duwe domain sampeyan dhewe yen ora pas wiwit wiwitan blog. Sampeyan mbukak luwih akeh opsi kanggo sampeyan. Lan samubarang cenderung tuwuh. Sampeyan bisa uga miwiti eksperimen kanggo ndeleng yen sampeyan seneng, mula nggunakake platform wong liya. Nanging yen sampeyan ngerti yen sampeyan seneng lan pengin luwih akeh kamardikan, sampeyan wis ngundang akeh gaweyan kanggo sampeyan lan akibat liyane sing sampeyan omong.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.